Pozdrav svima,
nov sam na ovom forumu i potrebna mi je pomoc oko kupovine bicikla.
Generalno, u sportu sam dugo godina ali do sada nisam vozio bicikl pa sam totalni duduk u tom smislu.
Hocu da kupim bicikl koji bih vozio 90% po gradu, asfaltnim putevima i malo po neravnim povrsinama.
Istrazivanjem video zapisa i citanjem clanaka na tu temu (generalno na sajtu i yt kanalu clana BikeGremlin) sam zakljucio da je za mene trekking/hibrid bajs bez prednje suspenzije. Generalno ne bih uzimao nista preterano skupo i spektakularno jer sam nov u tome, a i vozio bih pretezno vikendima. Bajs bih uzeo nov zbog mogucnosti kupovine na rate jer trebam da kupim jedan i za lepsu polovinu pa sam prilicno ogranicen sa budzetom. Visok sam 183cm i tezak 100kg.
Neki izbor sam sveo na Capriolo Level 9.0 koji trenutno moze da se nadje na snizenju za 26.000din, i Polar Shadow koji je 45.000din isto na snizenju.
Moje pitanje je sta mislite o ovim biciklima, i da li mi se isplati da dajem razliku u novcu za ovaj Polar s obzirom da nisam zahtevan vozac i vozio bih obicno vikendima? I ako moze preporuka za neki zenski bajs u istom cenovnom rangu i kvalitetu
Hvala unapred.