Lula kormana podesiva
Postavljeno 14 November 2023 - 01:34 PM
U prilogu šaljem jedan od linkova ka podesivim lulama.
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €8.43 54%OFF | WEST BIKING Ultralight Bike Stem 30/60 Degree Aluminum Alloy Mtb Stem for 25.4-31.8mm Handlebars Road Mountain Bike Accessories
https://a.aliexpress.com/_mP5AJN2
Postavljeno 14 November 2023 - 03:22 PM
Visine sam 186cm, a ram je 48cm, verovatno sam trebao uzeti veći, ali u momentu kupovine dotični bajs mi se jako svideo i srcem sam izabrao bajs koji vozim, a vremenom sam krenuo da ga podešavam i lickam kako mi odgovara, pa je došla i potreba za uspravnijim položajem sedenja.
Postavljeno 14 November 2023 - 03:35 PM
Ako podizes puno volan postoji mogucnost da ces morati i kablove kocnica/ menjaca da menjas za duze.
Nema formule, uzmes podesivu lulu slicne duzine kao i te koju hoces da menjas.
Postoje lule sa osiguravajucim zubicima da se ne bi slucajno pomerile u toku voznje.
Preporuka je da kupujes lule poznatih kineskih marki da koliko toliko budes siguran u kvalitet.
Postoji i problem vizuelne estetike, lule sa linka koji si postavio imaju zglob isped cevi volana pa ukoliko mnogo podignes volan bice ruzno. Ukoliko je zglob u osi sa cevi volana onda estetika nece biti narusena ,primer takve lule (link) Ako hoces puno da podignes volan ova lula sa mog linka je dobar izbor.
Postavljeno 14 November 2023 - 04:51 PM
Postavljeno 18 November 2023 - 09:27 AM
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €7.43 32%OFF | Deemount Bicycle Fork Stem Height Extender Handlebar Rise Up Adapter Aluminum Alloy Height Spacer Cycle Accessories 100mm 28.6mm
https://a.aliexpress.com/_mKVvvcu
Interesuju me saveti i iskustva glede ovog proizvoda
Postavljeno 31 January 2024 - 11:11 PM
Postavljeno 01 February 2024 - 07:19 AM
Meni se cini da ti iznad lule fali jos neki prsten (spejser) kako bi mogao lezajeve viljuske dovoljno da predopteretis da nemaju lufta..
Obavezno poslušaj Dušanov savet, spejser ispod poklopca lule, ovako se cela vila drži na dva šrafčića! To se lako nađe po servisima, a ako nema, daću ti ja, samo su crveni...
Postavljeno 01 February 2024 - 07:44 AM
Obavezno poslušaj Dušanov savet, spejser ispod poklopca lule, ovako se cela vila drži na dva šrafčića! To se lako nađe po servisima, a ako nema, daću ti ja, samo su crveni...
Svaka čast na nesebičnoj ponudi drugaru biciklisti u nevolji. Podseti me to na neka lepša vremena.
Dobro zapažanje da mu treba dodatni spejser i to po mogućnosti da je viši od trenutnog "lufta" do poklopca lule, recimo par milimetara viši (da kad naređa spejsere na cev vile tj. tog ekstendera, cev bude unutra tog valjka od spejsera), pa onda lepo da pritegne poklopac. Ili da radi bonsek. A mogao je da ganja pre ove "operacije" i nešto ovako, ili još neku ekstremniju verziju BMX volana za MTB jer čini mi se da je estetika kudikamo manje nagrđena.
Postavljeno 01 February 2024 - 11:10 AM
Hvala svima na pomoći i savetima, izvršiću korekcije koje ste predložili, pa ako zafali materijala eto i uživo upoznavanja, tako da sreći nema kraja, čak i kad je zima
Postavljeno 01 February 2024 - 10:17 PM
Samo za tvoje očiAj molim te daj neku sliku sa metrom pored ove budževine, baš me zanima za koliko si podigao volan. Meni se čini minimum 15cm ovako odokativno.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
13,5cm je budzevina, minus 4,5 cm vrata od stare to je manje od 10cm, nije toliko otišla ka nebu.
Postavljeno 01 February 2024 - 10:43 PM
Prvi put vidim ovako nešto...
Dole je i ona kapica od bar 2cm od koje si počeo da meriš, plus 13,5cm=15,5cm a to je baš dosta.
Nije samo estetski grozno nego je i konstrukcijski opasno i nebezbedno.
Lagano preko rupa i ivičnjaka i nemoj puno da opterećuješ volan, recimo vožnja van sedla sa oslanjanjem na volan itd.
Velika je to poluga, sada je veći deo vrata viljuške koji viri van rama od dela vile u ramu.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 01 February 2024 - 11:01 PM
Odradiću po savetima vašim da učvsrtim konstrukciju celu, ali kad sam ga sklopio i posložio tako da nema lufzta nigde, onda sam ga dizao na zadnji i pravio egzibicije da vidim dal će i kako da se ponaša kad ga nagnam preko rupa i dižem uvis i nije mrdnuo nigde... za sada, a kad sam skinuo oriđiđi viljušku iznenadio sam se koliko je zapravo dug vrat-osovina na koju se ova skalamerija navlači, ali kad učvstim i pojačam, javim se ako se i kad desi da se ubijem i naravno, kakav je osećaj na dužim vožnjama, jer za ove po gradu kraće napredak i zadovoljstvo za telo je veće.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika