Nedavno su me nove ne-ortlieb bisage izdale nakon samo 400km. Put je bio malo tvrđi, dosta jakog makadama, ali obzirom da su bile potpuno nove i ispravno montirane, šnala kojom se bisaga kači na gornji deo paktregera je razočaravajuće i iznenađujuće brzo pukla.
Prodavac je prihvatio reklamaciju, ali mi više ne ulivaju poverenje za planirane duže ture.
Kupovina ovih bisaga je bila hitna jer je tura pred kupovinu bila spontana i u tom momentu nije bilo Ortlieb bisaga u ponudi na cikloberzi.
Pošto su nove ture već u planu, a sad imam malo više lufta, uzeo bih krštene Ortlieb bisage (drugar bi mi ih doneo iz inostranstva po narudžbini).
Pošto su trenutno aktuelni i QL 2.1 i QL 3.1 sistemi kačenja, zanimaju me vaša iskustva.
Kao jedan od glavnih prednosti 3.1 uglavnom navode što je kačenje fiksirano na paktregeru (što je nekima ujedno i mana), što omogućava lakše nošenje bisaga kada nisu na biciklu. Ni jedno ni drugo mi nije bitno.
Najviše me zanima koliko su jedne u odnosu na druge 'user-friendly', koliko su izdržljive, ima li već sad poznatih mana i slabih tačaka jednih i drugih.
Ako imate bilo kakav save, dobro došao je