Pomoć pri kupovini bicikla na CIKLOBERZI za 400 eura
Postavljeno 23 February 2023 - 05:43 PM
Visok sam 188cm, ali unutrasnjost noge dugacka oko 82cm.
Posto bih vozio uglavnom grad ne bih uzimao sa amoetizerom jer u toj ceni su svi oni preslabi za nas teže vozače, a samo bajs bude teži i komplikovaniji za eventualnu popravku.
Budzet mi je kao kolegi oko 500e. Mada moze i jeftinije ne bih se zalio.
Voleo bih ako mogu disk kočnice da se uzmu.
I mozda da mogu da se stave blatobrani i ako bude zatrebalo nekad i malo sire gume.
Ovo bih kupio da krenem ponovo da vozim bajs da gradim malo kondiciju i da udarim kontru radu za računarom.
Hvala unapred.
Sent from my SM-G780G using Tapatalk
Postavljeno 23 February 2023 - 07:49 PM
Posto bih vozio uglavnom grad ne bih uzimao sa amoetizerom jer u toj ceni su svi oni preslabi za nas teže vozače, a samo bajs bude teži i komplikovaniji za eventualnu popravku.
A šta se podrazumeva pod težim vozačem? Ja imam 100kg, pa čisto da vidim da li treba da se nadjem uvređenim ili ne?
Postavljeno 23 February 2023 - 09:31 PM
Postavljeno 24 February 2023 - 09:50 AM
ja imam te iste kočnice na svom trekking biciklu. Mene od 100kg su držale sasvim dobro na nizbrdicama, jedino malo ružno izgledaju .
paknova ima i originalnih i zamenskih po oglasima, dobra stvar je što se jako lako menjaju, ne treba nikakav alat.
Postavljeno 24 February 2023 - 10:44 AM
A kakva je ova vila posto ima amortizer u vratu? Jel moze da se zakljuca ili uvek radi?
A kocnice visim da su hidraulicne v-brake. Kako su se one pokazale i ima li ovih magura paknova kod nas?
Sent from my SM-G780G using Tapatalk
Taj amortizer iznad viljuske je bezveze tj malo ti ublazi udarce u sake zbog neravnina, nema neku veliku ili bitnu drugu funkciju. Koliko znam (ne znam mnogo), on ne moze da se zakljuca ili podesi, ali ima vrlo kratak hod i poprilicno je tvrd u smislu da ne ometa voznju, a sigurno ne onoliko koliko to radi nezakljucana klasicna viljuska sa amortizerom. Iskreno, meni bi se bicikl vise svideo bez tog amortizera, ali sa druge strane ne mislim da bi ga ti osetio kao bilo kakav ogranicavajuci ili ometajuci faktor s obzirom na tip voznje koji imas u planu.
Ne bih se brinuo zbog Magurine hidraulike, kao ni zbog paknova.
Postavljeno 24 February 2023 - 11:04 AM
Znači vek trajanja bajsa je dok ta guma ne istruli, pukne ili se na neki drugi način ošteti.
Možda bi pomogla zamena vile, ako to gumeno govance nije deo rama.
Znači ili kupiš bajs sa amortom ili sa krutom vilom, ovo mi se ne sviđa kao rešenje.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika