Šta kuvaju/jedu ljubitelji biciklizma
Started By
Nesoni
, Nov 05 2022 07:30 PM
21 odgovora na ovu temu
#3
Postavljeno 13 November 2022 - 12:23 PM
60 kg kupusa ostavio (srpski melez) , danas se sa ribancem zezam (ostalo mi još 15ak kila kupusa).
Par dana će kupus ovako da stoji dok so ne odradi svoje, posle ću sa smešom da ga zalijem I oko Nove G. (zavisi od temperature) eto vrhunskog jela
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Par dana će kupus ovako da stoji dok so ne odradi svoje, posle ću sa smešom da ga zalijem I oko Nove G. (zavisi od temperature) eto vrhunskog jela
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
#5
Postavljeno 13 November 2022 - 06:49 PM
2,5% soli na zapreminu vode u buretu (Tuzlanska, ona je malo jača od ostalihh) . So mora da se rastvori u vodi pre sipanja. Obavezan je I teg koji će u celosti da drži glavice pod vodom sve vreme (ja koristim dve flaše od po 2l). Sve mora da bude u potpunosti čisto/sterilno.
Kada kupus sazri, dobro ga isperemo pre upotrebe (od soli).
Imam česmicu na buretu gde povremeno ispuštam vodu i dodajem novu.
Ukoliko krene stvaranje "paučine" na vrhu vode, u bure stavljam očišćen koren rena (dezinfikuje raso)
Čuvanje bureta na hladnom mestu gde nema prevelikih varijacija u temperaturi
Ovo gore su ženina pravila, ja ih sledim. Mir u kući I jedemo dobar kupus...
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Kada kupus sazri, dobro ga isperemo pre upotrebe (od soli).
Imam česmicu na buretu gde povremeno ispuštam vodu i dodajem novu.
Ukoliko krene stvaranje "paučine" na vrhu vode, u bure stavljam očišćen koren rena (dezinfikuje raso)
Čuvanje bureta na hladnom mestu gde nema prevelikih varijacija u temperaturi
Ovo gore su ženina pravila, ja ih sledim. Mir u kući I jedemo dobar kupus...
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
#13
Postavljeno 16 November 2022 - 09:59 AM
To zavisi od temperature / uslova u kojima se čuva kupus kao i od količine soli. Kupus već posle dvadesetak dana dobije onu prvu kiselost ali to nije onaj pravi kiseli kupus. Biće pravi tek posle mesecipo ili dva od dana ostavljanja. Moj kupus bi trebao kao što sam rekao da bude "operativan" do Nove godine što ne znači da neću i ranije spremiti koji podvarak od njega. Probam pa vidim kada je spreman za upotrebu.
Zimi, moje omiljeno jelo je od soli ispran kiseli kupus preliven maslinovim uljem i alevom paprikom sa domaćom projom.
Najbolji kiseli kupus koji sam probao pravi Kusturica u Drvengradu (Mećavnik), već godinama . Valjda mu stoji u onim magazama, niske temperature, vazduh, voda itd. Natoči ti kriglu Nikšićkog uz domaći kupus, napolju ciča zima a ti pored kamina, dobra muzika.. Moje najopuštenije večeri...
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Zimi, moje omiljeno jelo je od soli ispran kiseli kupus preliven maslinovim uljem i alevom paprikom sa domaćom projom.
Najbolji kiseli kupus koji sam probao pravi Kusturica u Drvengradu (Mećavnik), već godinama . Valjda mu stoji u onim magazama, niske temperature, vazduh, voda itd. Natoči ti kriglu Nikšićkog uz domaći kupus, napolju ciča zima a ti pored kamina, dobra muzika.. Moje najopuštenije večeri...
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
#15
Postavljeno 15 January 2023 - 05:27 PM
Ova stradanja u Ukrajini i sve ono što prati tu tragediju, donesoše mi i po neku pozitivu u život u vidu poznanstva i druženja sa nekim sjajnim ljudima pa bogami i neko novo jelo. Danas pod palicom sjajnog majstora ruske kuhinje Sergeja, napravih moj prvi zimski boršč (postoji i letnji sa kvasom, mnogo laganiji, to sam već ispraksirao ).
Usput i par brancina I orada napunili sa 1000 nekih travčica po njegovim receptima. Rezultat - rapsodija drugačijih ukusa koji me toliko ispuniše da sam morao da odustanem od vožnje bajsa koju sam planirao i time propustih da zaokružim sjajan dan.
Ne može i jare i pare
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Usput i par brancina I orada napunili sa 1000 nekih travčica po njegovim receptima. Rezultat - rapsodija drugačijih ukusa koji me toliko ispuniše da sam morao da odustanem od vožnje bajsa koju sam planirao i time propustih da zaokružim sjajan dan.
Ne može i jare i pare
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
#19
Postavljeno 11 November 2023 - 10:13 PM
Meni omiljeno u poslednje vreme: voda, fide, Vegeta i komadići belog mesa. Nekad, ali retko (jer neće ga ćerka) i malo maslinovog ulja. Ne bi bilo loše da se ubaci i glavica crnog luka (sitno seckanog).
#20
Postavljeno 12 November 2023 - 08:28 AM
Šta je fide?Meni omiljeno u poslednje vreme: voda, fide, Vegeta i komadići belog mesa. Nekad, ali retko (jer neće ga ćerka) i malo maslinovog ulja. Ne bi bilo loše da se ubaci i glavica crnog luka (sitno seckanog).
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika