Jump to content


Fotografije

Šta kuvaju/jedu ljubitelji biciklizma


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
21 odgovora na ovu temu

#1 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 05 November 2022 - 07:30 PM

Trenutno neki vijetnamski dezert - puslice od čaja, mango i karamel krem. f979dbd7697f8b1540819f80d67fd621.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 0

#2 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 06 November 2022 - 01:47 PM

Danas samo malo laganog džoginga uveče. In the meantime, nešto se rumeni u rerni 011293a7f155fc7845395626568d3e93.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 1

#3 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 13 November 2022 - 12:23 PM

60 kg kupusa ostavio (srpski melez) , danas se sa ribancem zezam (ostalo mi još 15ak kila kupusa).
Par dana će kupus ovako da stoji dok so ne odradi svoje, posle ću sa smešom da ga zalijem I oko Nove G. (zavisi od temperature) eto vrhunskog jela 1ae9dbc8f4b453715acdac443b4beb9d.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 3

#4 Woody

Woody
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1480 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 November 2022 - 05:14 PM

Kojom smešom ćeš da zaliješ?


  • 0
The sea, the sea

#5 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 13 November 2022 - 06:49 PM

2,5% soli na zapreminu vode u buretu (Tuzlanska, ona je malo jača od ostalihh) . So mora da se rastvori u vodi pre sipanja. Obavezan je I teg koji će u celosti da drži glavice pod vodom sve vreme (ja koristim dve flaše od po 2l). Sve mora da bude u potpunosti čisto/sterilno.
Kada kupus sazri, dobro ga isperemo pre upotrebe (od soli).
Imam česmicu na buretu gde povremeno ispuštam vodu i dodajem novu.
Ukoliko krene stvaranje "paučine" na vrhu vode, u bure stavljam očišćen koren rena (dezinfikuje raso)
Čuvanje bureta na hladnom mestu gde nema prevelikih varijacija u temperaturi
Ovo gore su ženina pravila, ja ih sledim. Mir u kući I jedemo dobar kupus...

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 3

#6 flocus

flocus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 November 2022 - 09:03 PM

Kažu da treba 4% soli, mada ja stavljam malo manje (danas je ispalo oko 3.7%)
Pri tome u procenat ulazi i so koja je stavljena u glavice ili posuta po njima pre nalivanja vode.
  • 0

#7 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 13 November 2022 - 10:05 PM

Meni so u glavicama ne ulazi u računanje.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 0

#8 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 15 November 2022 - 02:21 PM

Ako ste već tako precizni sa rastvorom soli kako znate koliko tačno vode ide u bure kada su već glavice unutra?

Sent from my RMX3085 using Tapatalk
  • 0

#9 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 15 November 2022 - 02:27 PM

Pa sipaš u neku posudu (npr 5 ili 10 l) vode, razmutiš so naspram te količine I sipaš u bure.
Ponavljaš dok se sve glavice ne potope

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 0

#10 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 15 November 2022 - 03:05 PM

Ko će da se zeza sa tim...
ja napunim bure vodom sa creva.


Evo nedelju dana i već radi.

Kad ste već tako precizni jel znate kada računate da je zreo?

Prekidate li kiseljenje?


Sent from my RMX3085 using Tapatalk
  • 0

#11 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 15 November 2022 - 05:01 PM

Ja prekidam kesicom vinobrana koji zaustavlja dalji proces kiseljenja

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 0

#12 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 15 November 2022 - 09:23 PM

I ja, ali me zanima posle koliko vremena?


  • 0

#13 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 16 November 2022 - 09:59 AM

To zavisi od temperature / uslova u kojima se čuva kupus kao i od količine soli. Kupus već posle dvadesetak dana dobije onu prvu kiselost ali to nije onaj pravi kiseli kupus. Biće pravi tek posle mesecipo ili dva od dana ostavljanja. Moj kupus bi trebao kao što sam rekao da bude "operativan" do Nove godine što ne znači da neću i ranije spremiti koji podvarak od njega. Probam pa vidim kada je spreman za upotrebu.
Zimi, moje omiljeno jelo je od soli ispran kiseli kupus preliven maslinovim uljem i alevom paprikom sa domaćom projom.
Najbolji kiseli kupus koji sam probao pravi Kusturica u Drvengradu (Mećavnik), već godinama . Valjda mu stoji u onim magazama, niske temperature, vazduh, voda itd. Natoči ti kriglu Nikšićkog uz domaći kupus, napolju ciča zima a ti pored kamina, dobra muzika.. Moje najopuštenije večeri...

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 1

#14 hari49haler

hari49haler
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 297 posts

Postavljeno 16 November 2022 - 04:14 PM

supa + kornflex + jogurt = večeracfabc83fd9f75b6215d1ec0778b28471.jpg
  • 1

#15 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 15 January 2023 - 05:27 PM

Ova stradanja u Ukrajini i sve ono što prati tu tragediju, donesoše mi i po neku pozitivu u život u vidu poznanstva i druženja sa nekim sjajnim ljudima pa bogami i neko novo jelo. Danas pod palicom sjajnog majstora ruske kuhinje Sergeja, napravih moj prvi zimski boršč (postoji i letnji sa kvasom, mnogo laganiji, to sam već ispraksirao ).
Usput i par brancina I orada napunili sa 1000 nekih travčica po njegovim receptima. Rezultat - rapsodija drugačijih ukusa koji me toliko ispuniše da sam morao da odustanem od vožnje bajsa koju sam planirao i time propustih da zaokružim sjajan dan.
Ne može i jare i pare0bf8dfba1ffed56696aa6f9388d60aea.jpg651bbdcaa6d6e1f5b1a188a6c7eb21af.jpg1cba9ae7c270b3441ae5039f0db7cda7.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 5

#16 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 14 February 2023 - 08:01 PM

Gđa Doboš a ja Esterhazi tortu. Kolači i torte su uvek vrh u hotelu Moskva94007c9951e1a258ad89919ea99ff21b.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 1

#17 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 03 June 2023 - 07:53 PM

Deca nas upropastiše otkako su provalili palačinke u Milky-ju. Ko nije probao, obavezno to da uradi. One krupnije kolege bolje neka zaobiđu ovaj post. Jedna palačinka je minimum za dve osobe
3b24d403f11ce799915a4457279077e8.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 0

#18 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 11 November 2023 - 09:06 PM

Već prođe godinu dana od posta o kupusu. Isti datum, ista priča, pravi dan mrmota
Očišćen, napunjen sa soli, par dana nek odstoji pa ću da ga presečem sa slanom vodomadfc68c72ce2f058edc9e7416b6978da.jpg37818c3a477efe2816ce9e2e26804796.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 0

#19 MI1966

MI1966
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1889 posts

Postavljeno 11 November 2023 - 10:13 PM

Meni omiljeno u poslednje vreme: voda, fide, Vegeta i komadići belog mesa. Nekad, ali retko (jer neće ga ćerka) i malo maslinovog ulja. Ne bi bilo loše da se ubaci i glavica crnog luka (sitno seckanog). :)
  • 0

#20 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 12 November 2023 - 08:28 AM

Meni omiljeno u poslednje vreme: voda, fide, Vegeta i komadići belog mesa. Nekad, ali retko (jer neće ga ćerka) i malo maslinovog ulja. Ne bi bilo loše da se ubaci i glavica crnog luka (sitno seckanog). :)

Šta je fide?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 0




1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika