Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8701 odgovora na ovu temu

#1861 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 01 June 2010 - 02:42 PM

Dođi sa tržišnim inspektorom i kupi katanac i zvonce, a njima neka zveknu kaznu, pa kad mu lupi gazda po plati, naučiće se pameti... : )
  • 0

I chill harder than you party. 

#1862 nblexel

nblexel
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 01 June 2010 - 03:36 PM

Jedno je sigurno da više u planet bajk neću ući.

Nek se nauče redu, šabani...

=D> =D> =D> =D> ...ni ja već neko vreme ne idem tamo (žao mi je da je Planet preuzeo onu radnju iza doma zdravlja na novom naselju... ne mogu da se setim kako se zvala radnja). Ja ne znam kako im uspeva da budu takvi šabani, al to im lepo ide...
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#1863 sisoje

sisoje
  • Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • LocationKragujevac

Postavljeno 02 June 2010 - 12:40 AM

Dođi sa tržišnim inspektorom i kupi katanac i zvonce, a njima neka zveknu kaznu, pa kad mu lupi gazda po plati, naučiće se pameti... : )

Mnogo gledas americke filmove :)
  • 0

#1864 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 June 2010 - 07:22 AM

Tržišna inspekcija udara po "džepovima" samo tako. Možda u KG i nije tako, ali ovde je malo zategnutije. Umeju s vremena na vreme da upadnu i oni u radnje i da kupe nešto. Tako su pre par godina ušli u Fanatic gde im je prodavac prodao unutrašnju gumu a kasa se nešto zablentavila i čovek ne dobi račun koji je tada glasi na ~200-250din. U momentu kazna (inspektor je bio kupac).
  • 0

#1865 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 June 2010 - 10:37 AM

Samo ti druže probaj ovo što sam ti rekao, toga nema u američkim filmovima, a ovde su izgleda najpametniji oni koji nikada inspektora videli nisu :wink: Meni nikada nije bio problem da pozovem bilo koju službu, a kada su se odazivali nikada se nije desilo da ne urade ono što se očekuje od njih. :wink:

Osim hitne pomoći naravno, oni su poseban slučaj :roll:
  • 0

#1866 sisoje

sisoje
  • Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • LocationKragujevac

Postavljeno 02 June 2010 - 11:51 AM

Pa reaguje trzisna inspekcija, dok ne naidju na neku firmu koju drzi neki baja, ili bajin drugar, a takvih je dosta u Srbiji, jer sve poseduje shacica ljudi ... a onda inspektor dobija otkaz ili penziju :) Been there ...
  • 0

#1867 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 June 2010 - 07:50 PM

Pa ako je zaista tako u Kragujevcu, onda su mi neke stvari po pitanju (ne)razvijenosti određenih delova Srbije puno jasnije. n2:x3a3h1 n2:smiley-angry011
  • 0

#1868 BojanNS

BojanNS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 564 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 June 2010 - 08:08 PM

@Nblexel
Mislim da se zvala Nemus, a koliko sam video zatvorili su tu radnju i sada je kopirnica ili neki butik tako nesto. :cry:

Inace i meni se slicno dogodilo bas u toj prodavnici gde je bio Nemus tj. tada je to bio PlanetBike, trebao mi je neki korman za ovaj bajs za po gradu i trazio sam sto jeftinije i cena je bila oko 250din i dodjem na kasu "E cena je 500din to je greska" :evil:
Izgleda im je to praksa da imaju pogresne cene.
  • 0

#1869 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 June 2010 - 08:19 PM

Samo radi jasnije slike: radnjicu "Nemus" na Naselju držao je čovek po nadimku Nemus. Onda je tu svoju radnjicu stavio pod okrilje Planet bajka. Onda su je zatvorili, ali je Nemus ostao i radi u Planet bajku u Novosadskog sajma.
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#1870 BojanNS

BojanNS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 564 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 June 2010 - 08:20 PM

Nisam znao da radi u Novosadskog sajma, ovo ostalo sam znao :mrgreen:
  • 0

#1871 ciric_ivan

ciric_ivan
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 307 posts

Postavljeno 02 June 2010 - 09:05 PM

onda su mi neke stvari po pitanju (ne)razvijenosti određenih delova Srbije puno jasnije.

[-X [-X [-X [-X
  • 0

#1872 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 June 2010 - 09:55 PM

[

[-X [-X [-X [-X

Ivane, nešto su ti čudni postovi poslednjih dana. Da ti nije ispitni rok? :D
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#1873 ciric_ivan

ciric_ivan
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 307 posts

Postavljeno 02 June 2010 - 10:45 PM

Ne be, nego u BEograd nema mito i korUpcija, to smo mi s jug majmUni, i ovi sumadInci. :lol:

A i ne volim kad mi prozivaju drugare. ;)

I treba da mi stigne plata.
  • 0

#1874 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 June 2010 - 11:47 PM

Da ne bi ovo otišlo u pogrešnom pravcu i pretvorilo se u neke ružne i jalove političke diskusije bez kojih se može, zadržaću se na jednostavnom stavu: organi koji treba da rade svoj posao veoma često zavise u tom poslu upravo od građanstva, a neretko kada hoće i trude se da rade svoj posao, ne mogu efikasno zbog građana koji se prave pametni i sve znaju. Znaju da niko neće reagovati, znaju da niko neće biti osuđen, znaju da niko neće biti uhapšen, znaju da neće biti istrage, znaju da lekar neće doći, znaju da lekar ne može da pomogne, znaju ovo znaju ono... n2:1012[1]
  • 0

#1875 sisoje

sisoje
  • Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • LocationKragujevac

Postavljeno 03 June 2010 - 01:43 AM

"zavisi od gradjanstva" haha! Kad "obican" covek (ili firma), nesto "zgresi" za to sistem radi ko singerica i bez gradjanstva! Da bi dolijao ostalima mora pises peticije, molbe, zahteve, tuzbe, i opet se najgori izvuku! To je sustina.
Namerno sam izbegao prvu prozivku, dosta politike iznervirah se.
  • 0

#1876 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 03 June 2010 - 06:01 AM

Vala stvarno Marcuse... ponekad kad slusam ljude iz metropole imam osecaj da ne zivim u Srbiji...
  • 0
Potpis

#1877 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 03 June 2010 - 11:26 AM

"zavisi od gradjanstva" haha! Kad "obican" covek (ili firma), nesto "zgresi" za to sistem radi ko singerica i bez gradjanstva! Da bi dolijao ostalima mora pises peticije, molbe, zahteve, tuzbe, i opet se najgori izvuku! To je sustina.

To je glupost i nije ni suštinski niti bilo kako drugačije tačno. U državnim institucijama radi pored onih neodgovornih i dosta časnih i poštenih ljudi, mnoge od njih znam. Među njima ostaje škart - između ostalog - upravo zahvaljujući građanstvu koje pristaje na to jer ima koristi od toga. To je istina i to je suštinski tačno, priznao ti to ili ne. Psihološki profil našeg "običnog" čoveka je u velikom delu populacije - nezavisno od težine dela - "da li se mogu izvući sa tim", dok je u nekim drugim zemljama u kojima korupcije, kriminala itd. nema toliko profil "zašto bih uopšte to radio"?

druid, ljudi su svugde ljudi, nema tu mnogo mudrosti, znam makar 10 primera da ti nabrojim gde su ljudi sami promenili nešto u sistemu u nekim od tih primera sam i sam učestvovao. A isto tako znam i da ti nabrojim gomilu "sitnih" grehova svakog od nas koji doprinose da ova zemlja bude sranje kakvo jeste, jer pristajemo na to. Ja se makar trudim da nešto promenim činjenjem, a ne kukanjem. Ne mislim da to ima bilo kakve veze sa tim da li je metropola ili provincija, selo ili grad, pera ili đura. Ima veze sa nekim drugim stvarima, prvenstveno sa karakterom. Jedini koji realno mogu nešto da promene i koji bi trebali da menjaju smo mi, mlađe generacije, to je na nama, jer sistem se menja onako kako mi diktiramo. Ako sistem sutra bude loš za tebe i tvoju decu, biće takav između ostalog zato što ti na to pristaješ i nemoj zbog toga da upireš u bilo koga i da kukaš kako je nekakav sistem kriv, kao da je sistem pao s Marsa, a ne da ga mi pravimo.
  • 0

#1878 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 03 June 2010 - 02:42 PM

@marcus
Zamolio bih te da ne pricas o nekim stvarima koje ne znas, znaci ne znas kako je ziveti ovde gde sam ja i tako je to... Mahom ljudi rodjeni u Beogradu i koji su ceo zivot tu proveli kad im pricas kakva je situacija negde drugde oni odmahuju glavom i smatraju nas za bica niskog IQ-a... i ja tebi mogu vise od 10 primera da navedem da potvrdim ovo...

Nego da se vratimo na pravu tematiku ovde a ne to ko je sta uradio i ko ce sta uraditi ! Mnogo si ti mali da bi promenio nesto isto kao i ja, a i kad bi nas bilo u vecini ako nismo na pravom mestu u pravo vreme opet nista ne bi mogli da promenimo...

Ali svaka cast za stav n:anim_19
  • 0
Potpis

#1879 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 03 June 2010 - 03:18 PM

druid, postoji gomila primera gde je JEDAN (ili jedna) napravio razliku i pokrenuo sve i svašta, pa toga je život makar toliko pun da ne moram ni da nabrajam i kod nas i svugde u svetu, siguran sam da i na ovom forumu ima ljudi koji su uspeli nešto da promene. Ako nema, ja ću rado da uperim u svom pravcu, pošto ja jesam uspeo da promenim neke stvari i pomagao sam ljudima koji su uspeli da promene stvari ili su makar pokušali.

Zaista nemam stav samo radi stava. Nas dvojica iako ne živimo u istom gradu, živimo u istoj državi.
I ja znam primera gde sistem ne funkcioniše, ali opet pominjem, znam da za to nije kriv samo sistem već i ljudi oko nas, pa i mi sami, to je isto svugde i u Kragujevcu i u Nišu i u Beogradu i u Novom Sadu i Subotici itd.
Nije mi namera da bilo koga ovde učim životne lekcije, ali neću da pokazujem neko kurtoazno razumevanje i da prihvatam neka opravdanja tipa "teško je, nemoguće je, zaludno je". Teško je i meni, kao i onima koji se ipak bore sa tim "teško je".
Da se pravda jedan čovek, ali jedan po jedan, na kraju ispada da se svi pravdaju, a SVI mogu da promene nešto...

Nisam Beograđanin ni rođenjem ni prebivalištem, pa me uopšte ne pogađaju te metropolske fore. :wink:
  • 0

#1880 BojanNS

BojanNS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 564 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 03 June 2010 - 03:38 PM

Citat koji volim "Lose stvari se dogadjaju kada dobri ljudi cute". :wink:
  • 0

5 članova čita ovu temu