Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Posted 30 May 2010 - 06:59 PM
Posted 30 May 2010 - 07:04 PM
Posted 30 May 2010 - 07:09 PM
Tad mi ona podvikne, ustade i jedan prodavac sa kase i kaze: "Pa ti kad je kod Micka jeftinije idi kod njega, sta ces ovde!"
Dobro, sa moje strane isto nije bilo mnogo korektno, ali sam samo hteo da iznesem informacije
Inace onaj momak "bez kose" (da upotrebim knjizevni izraz ) je vrlo ljubazan, mada ima nekad kad je bolje da ne ulazis u radnju. Sve u svemu, njemu svaka cast!
2011: 6021 km
Google Picasa album: http://picasaweb.goo...avle.specijalac
Putopisi sa mojih ciklotura: http://pavlerandjelovic.wordpress.com/
Posted 30 May 2010 - 11:32 PM
Tad mi ona podvikne, ustade i jedan prodavac sa kase i kaze: "Pa ti kad je kod Micka jeftinije idi kod njega, sta ces ovde!"
Nemoj da se ljutiš, iskreno ću ti reći, ja bi te još i išutirao napolje
Probaj da radiš kao prodavac ili se barem postavi u njihov položaj, šef mu visi nad glavom "jesi prodao nešto, koliki ti je pazar danas, što taj nije kupio..." oni tamo iz marketinga koji određuju cene (prodavac nema ništa sa cenama, ne formira ih on) kao da su ludi, ne vide kako se kreću cene na tržištu već bubnu neku za koju misle da je ok i posle se češkaju i zapitkuju kako to da niko ne kupuje, i još ti na kraju uđe tako neki smaračina pa govori e ovo je jeftinije tamo, ono je jeftinije ovde i očekuje još da budeš ljubazan prema njemu da mu daš sve informacije, sve lepo objasniš, edukuješ ga, posvetiš mu pola sata svog života a on će da ode i da kupi tamo gde je jeftinije...
Non stop se žalite kako nema izbora u planeti, capriolu... nemaju delova, slaba ponuda... a da sve to imaju vi opet ne bi uzimali kod njih nego bi uzeli od ljudi koji prodaju na crno (bez poreza, raznoraznih taksi koje nisu uopšte zanemarljive i male, znaš li da sva tehnička roba da bi mogla da se prodaje kod nas mora da ima atest, a znaš li da atest košta mnoooooooogo) po povoljnijoj ceni...
Naravno da kada kupujem nešto i ja gledam da prođem jeftinije ali ne zvocam kako ničega nema i ne izlažem se neljubaznim prodavcima u prodavnicama koje ionako nemaju ono što mi treba, imaš telefon, nazovi ih pa pitaj... Sve što mi nije jasno naučim na netu (evo i ovaj forum je dobar da se nauče neke stvari) youtube je odličan za sve, samo ukucaš bycicle xxx (xxx= pojam koji te interesuje) i pogledaš video... Kada znaš šta želiš i šta ti treba, okreneš nekoliko telefona (pošalješ mailove) saznaš cene i naručiš...
Posted 30 May 2010 - 11:44 PM
Nemoj da se ljutiš, iskreno ću ti reći, ja bi te još i išutirao napolje
Probaj da radiš kao prodavac ili se barem postavi u njihov položaj, šef mu visi nad glavom "jesi prodao nešto, koliki ti je pazar danas, što taj nije kupio..." oni tamo iz marketinga koji određuju cene (prodavac nema ništa sa cenama, ne formira ih on) kao da su ludi, ne vide kako se kreću cene na tržištu već bubnu neku za koju misle da je ok i posle se češkaju i zapitkuju kako to da niko ne kupuje, i još ti na kraju uđe tako neki smaračina pa govori e ovo je jeftinije tamo, ono je jeftinije ovde i očekuje još da budeš ljubazan prema njemu da mu daš sve informacije, sve lepo objasniš, edukuješ ga, posvetiš mu pola sata svog života a on će da ode i da kupi tamo gde je jeftinije...
Non stop se žalite kako nema izbora u planeti, capriolu... nemaju delova, slaba ponuda... a da sve to imaju vi opet ne bi uzimali kod njih nego bi uzeli od ljudi koji prodaju na crno (bez poreza, raznoraznih taksi koje nisu uopšte zanemarljive i male, znaš li da sva tehnička roba da bi mogla da se prodaje kod nas mora da ima atest, a znaš li da atest košta mnoooooooogo) po povoljnijoj ceni...
Naravno da kada kupujem nešto i ja gledam da prođem jeftinije ali ne zvocam kako ničega nema i ne izlažem se neljubaznim prodavcima u prodavnicama koje ionako nemaju ono što mi treba, imaš telefon, nazovi ih pa pitaj... Sve što mi nije jasno naučim na netu (evo i ovaj forum je dobar da se nauče neke stvari) youtube je odličan za sve, samo ukucaš bycicle xxx (xxx= pojam koji te interesuje) i pogledaš video... Kada znaš šta želiš i šta ti treba, okreneš nekoliko telefona (pošalješ mailove) saznaš cene i naručiš...
Po novom zakonu nece biti potreban i vec ne treba atest vec samo odobrenje koje ne kosta kao atest nego neka mizerija... tako da opusteno
Posted 31 May 2010 - 12:18 AM
ceka je ok tip, samo je malo nervozan, ali u svakom slucaju on je koliko toliko pristojan. peda, odnostno sef planet bikea u nisu je malo mirniji, ali sonja i pred njim tako nastupa. kao da je to dozvoljeno. onaj celavi tip sto ste rekli, ne secam se ko, je samo radnik i on je usluzan. ceku inace znam jos kad je bio kod micka. ako cemo iskreno, micko je mnogo mnogo jak sa cenama. zbice su komad 10 dinara kod njega, a 3 u planet bike, pricamo o istim osnovnim, sa niplama. usluga popravke je prevelika. znamo da se pored vencica lagera prodaju samo kuglice u kesici odredjenog precnika, kada je nabla takva da ne ide sa vencicem, nego samo kuglice. micko je meni prosle godine prodavao 50 dinara vencic, dok isti u planet kosta 6 dinara. sta vise da pricam.
@Sirius9
ne slazem se sa tobom u potpunosti. u pravu si kad si rekao da nije na mestu komentarisati cene, ali i jeste mozda napomenuti u nekom kontekstu, jer mi nismo gluvonemo kljuse koje samo mora da daje. ako ima jeftinije idi tamo, ali i ako sma ja tvoja stalna musterija i ako sam u tu istu radnju ostavio stotine evra, red je da si primereno usluzen, kao i da stavis svoje kritike ili u knjigu utisaka ili licno da kazes, zato sto su oni tu zbog tebe, a ne ti zbog njih i nihovih primanja. moraju se prilagoditi plateznoj moci i konkurenciji. imam puno pravo da kazem ako mi nesto ne odgovara i ako imam neku primedbu. vodeci se tvojim savetom da samo cutis i ne podognes glas protiv greske ili nepravde, oni ce raditi sta hoce.kakav je to nacin da neko kroji cene po svom nahodjenju. ako je vec resio da otvori prodavnicu ili servis, izvolte prilagodi se konkurenciji i budi poslovan. naravno, ne bih komentarisao te sitne stvai kao sto su bodoni, ali da slucano vidim da im je neki bajk skuplji stotinu evra nego u konkurentskoj firmi, iznecu svoje kritike, zato sto sam mozda i kupac to oni ne zanaju. ali da ponovim, recicu samo u slicaju koji je sada samnom, skoro sve sto sam uzeo za biciklu, uzeo sam kod njih. to mi daje pravo, kao stalnoj musteriji da se zalim na nedostatke.
sto se tice crne konkurencije, ti je vec propust inspekcije i nije na meni da se opterecujem time. celove koje uzimam su malo skuplji i ne ide mi u prilog da ga kupim za 100 ili 200 dinara jeftinije, bez garancije.
primer: ciclocomputer koji sam kupio u planet bike pre dve godine platio sam ga nesto malo manje od 50 evra. usteda na crno bi mi bila mozda i 10 evra, ali sta mi to vredi zato sto im se taj sto sam kupio pokvario, pa sam imao muku cak i kod njih da realizijem garanciju, kamo li kod nekog ko radi nelegalno.
Posted 31 May 2010 - 12:45 AM
Kad se preselimo u Nemacku/Svajcarsku/Civilizaciju imacemo vrlo ljubazne i kulturne prodavce, uvek nasmejane, nikad arogantne. Do tada - SRBIJA BRE!
Sto su nam realnija ocekivanja manje cemo da se razocaramo i nerviramo.
Posted 31 May 2010 - 12:50 AM
Pa da ja radim za cca. 15000 dinara mesecno (to je neki prosek za prodavca u Nisu) i da mi redovno ulaze kojekakvi besposlicari, bio bih mnooogo neljubazan. Ma motkom bih terao sve besposlene mudrijase. I mrzeo bih biciklizam i bicikle i sve redom.
Kad se preselimo u Nemacku/Svajcarsku/Civilizaciju imacemo vrlo ljubazne i kulturne prodavce, uvek nasmejane, nikad arogantne. Do tada - SRBIJA BRE!
Sto su nam realnija ocekivanja manje cemo da se razocaramo i nerviramo.
ako radis za te pare i ako si na tom intelektualnom stupnju da ti je trgovina vrhinac komplikovanosti i kvantna fizika, onda je normalna rezigniranost. naprotiv, radim u kultivisanom prostoru sa akademskim gradjanima gde je dipl. najniza titula i gde postoji medjusobnog uvazavanja, ali nazalos kultura i postovanje se ne uce na faksi ni postdipl. nego u kuci, sto mi uglavnom nemamo i sto nimalo nije pohvalo i da nam je na cast. nervoza je opravdana, ali ne i dozvoljena.
p.s. prica u prvom licu se ne odnosi na tebe, nego uopsteno.
Posted 31 May 2010 - 01:11 AM
Ja nisam napadao nikog iz Planeta, naročito ne Valentinu. Samo sam izneo činjenice, koje su ostali i potvrdili. A to da nema gde drugde da se kupi je tačno, ali nije za ćuti-i-trpi, već je za plakanje.
Inače, osećam se malo prozvanim ovde gde spominješ besposličare. Volim da uđem u Planet kad sam u prolazu, čisto da vidim šta ima novo (bez ikakve namere da bilo šta kupim), ali nikad ne tražim pažnju prodavca niti tražim da me uslužuju, a pogotovo ne zapitkujem i ne mudrujem.
S ovim već moram da se složim .Sto su nam realnija ocekivanja manje cemo da se razocaramo i nerviramo.
Posted 31 May 2010 - 01:15 AM
Volim da uđem u Planet kad sam u prolazu, čisto da vidim šta ima novo (bez ikakve namere da bilo šta kupim), ali nikad ne tražim pažnju prodavca niti tražim da me uslužuju, a pogotovo ne zapitkujem i ne mudrujem.
ja isto volim da udjem bez veze da vidim sta ima novo i da 'barim' oci na neke stvari za koje nemam para. nikog nista ne pitam, samo udjem, javim se svima imenom, ali oni imaju arogantan stav kad udjes da razledas.
p.s. Valentina, nije Sonja, greska
Posted 31 May 2010 - 01:22 AM
Šalu na stranu, nisam znao da je Peda šef. On je, čini mi se, najljubazniji od svih, i više puta mi je izašo u susret kad su mi trebali specifični delovi.
Posted 31 May 2010 - 01:42 AM
Posted 31 May 2010 - 02:26 AM
Da živi u Nemačkoj, verovatno bi joj i 1.000 evra mesečno bilo malo jer ne zarađuje eto baš kao neki direktor ili član upravnog odbora Lufthanze i ne može sebi da priušti svakog meseca da ode na Bali ili Fidži
I chill harder than you party.
Posted 31 May 2010 - 02:30 AM
slauzem se sa tobom. ali u nemackoj bi trebala da zadovoljei VELIKE kriterijume usluznosti i poslovanja da bi ostala. drugo spram standarda imala bi platu slicnu kao trs (tupa radna snaga) ovde i svuda. cenim i postujem sve ljude voljne da rade, bilo sta, ali ostro se protivim bahatosti i malogradjanstini
Posted 31 May 2010 - 01:08 PM
drago mi je zbog smanjenja troškova atesta, samo, jesi li ti siguran da će se to dogoditi ove godine ili je samo u planu jer to što je u planu obično se nikad ne dogodi
@betelgez
nisam ni ja mislio da samo ćutiš i klimaš glavom ali objektivno gledano, radnik koji radi za pomenutih 15.000 din, nema baš nikakve volje ni da nauči nešto oko tog posla, njemu je na umu samo da što pre dođe kući ili izađe iz firme zato što svi njemu sole pamet a on objektivno gledano ima najmanje uticaja u svemu tome, ti mu kažeš e ovo je jeftinije ovde, ono jeftinije tamo, on to kaže šefu, šef ga još izriba da on ne prodaje cenu nego karakteristike komponente znači on ima pravo samo da ćuti i trpi sa svih strana...
Što bi rekli, mišljenje je kao dupe, svako ga ima... ako imaš mišljenje dve najbolje varijante su: ili da ga zadržiš za sebe (pogledao si cene (a to možeš i telefonom da saznaš), ne sviđaju ti se, doviđenja prijatno, izađeš i kupiš tamo gde ti je jeftinije) ili da upišeš u knjigu utisaka.
Posted 31 May 2010 - 01:14 PM
@Druid
drago mi je zbog smanjenja troškova atesta, samo, jesi li ti siguran da će se to dogoditi ove godine ili je samo u planu jer to što je u planu obično se nikad ne dogodi
@betelgez
nisam ni ja mislio da samo ćutiš i klimaš glavom ali objektivno gledano, radnik koji radi za pomenutih 15.000 din, nema baš nikakve volje ni da nauči nešto oko tog posla, njemu je na umu samo da što pre dođe kući ili izađe iz firme zato što svi njemu sole pamet a on objektivno gledano ima najmanje uticaja u svemu tome, ti mu kažeš e ovo je jeftinije ovde, ono jeftinije tamo, on to kaže šefu, šef ga još izriba da on ne prodaje cenu nego karakteristike komponente znači on ima pravo samo da ćuti i trpi sa svih strana...
Što bi rekli, mišljenje je kao dupe, svako ga ima... ako imaš mišljenje dve najbolje varijante su: ili da ga zadržiš za sebe (pogledao si cene (a to možeš i telefonom da saznaš), ne sviđaju ti se, doviđenja prijatno, izađeš i kupiš tamo gde ti je jeftinije) ili da upišeš u knjigu utisaka.
To je zakon koji je na snazi od skora, to znam jer radim u firmi za 15 - 17 000 dinara kao prodavac necega sto me ne interesuje a morao sam da naucim, i ja sam taj koji je totalno nezadovoljan, ali jednostavno takva je surova realnost, kada pogledam koliko ljudi nema ni toliko onda cutim i trpim jebavanja i od kupaca i od sefova, tako da ako neko nema volje da radi za 15k, ima mnooooooooogo ljudi u redu koji ce nauciti njegov posao i raditi ga sa osmehom, u to budite ubedjeni !
Posted 31 May 2010 - 01:40 PM
@betelgez
@Sirius9
u pravu si, ali opet shvati da moja kritika njima nije srazna i suva. tu radi peda kao sev firme, ceka kao sev servisa, valentina kao'sefica' prdaje, digresija radi sta hoce pa je zato sa ponemutom titulom, i onaj malo krupniji koji ne mogu da se setim kako se zove je pomocnik pede. dakle, bilo kome da se nesto kaze imace odjeka ako zele da te 'cuju'. znam kome mogu sta da kazem. naravno da radniku koji je samo tu da obavlja duznosti nema nikakve prinadleznosti, ali u ovom slucaju nije bas tako.
Posted 31 May 2010 - 02:26 PM
radim.... sto me ne interesuje a morao sam... i ja sam... totalno nezadovoljan
Gotovo svi smo u istom sosu i nije u redu da bilo ko izgubi iz vida da je i onaj s druge strane isto takav neki bednik koji crnči za sitnu kintu i da ga bar malo ispoštuje (u krajnjem slučaju, tu je radno vreme, vrteo prste deset minuta ili mlatio praznu slamu s uzaludnim 'kupcem' deset minuta, isto je, pre kraja r.v. kući nećeš*). Svako s malo soli brzo vidi s kim razgovara i koji nivo unošenja u priču je potreban.
A ko je sam svoj gazda, po ćefu može da pušta i isteruje iz radnje ako mu se takav pristup ne obija o glavu.
6 user(s) are reading this topic
0 members, 6 guests, 0 anonymous users