Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8701 odgovora na ovu temu

#141 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 24 April 2009 - 08:57 PM

Sta to bese amortizacija....

haha...to jos samo ima u knjigovodstvu kad treba smanjivati vrednosti...Aki poznaje takodje tu materiju :wink:
  • 0
Postavljena slika

MTB do groba a i posle...

#142 Aki

Aki
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • LocationNovi Beograd/Dorćol

Postavljeno 24 April 2009 - 09:14 PM

Sta to bese amortizacija....

haha...to jos samo ima u knjigovodstvu kad treba smanjivati vrednosti...Aki poznaje takodje tu materiju :wink:

Hahahaha! :mrgreen:

Dakle, koriscenje osnovnih sredstava u vecem broju poslovnih ciklusa, (pri cemu ona ne gube svoj prvobitni oblik), dolazi do postepenog smanjenja vrednosti, usled dejstva prirodnih uslova i ekonomskog zastarevanja.
Troskovi amortizacije se ukljucuju u cenu kostanja proizvoda ili usluge, cime se nastoji nadoknaditi utroseni deo osnovnih sredstava. Procenat se obično računa na godišnjem nivou.

:mrgreen:
  • 0
Doći ću ti u snovima
da ti ukradem poljupce
neka vrijeme samo leti
jos uvijek volim te...

http://www.juraifilm.com/

#143 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 24 April 2009 - 09:40 PM

Imao sam flešbek svojih ekonomskih ispita posle ovog... BRRRRH!

Je li, a tako ja kad 'oću da prodam kola stara 10 godina, znači uračunam u cenu i koliko su me koštali servisi, delovi, izmenljive tečnosti ili ispadnem džek i dam ga po tadašnjoj nabavnoj ceni?
  • 0

#144 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 24 April 2009 - 09:45 PM

I ugradis se minimum 40% - da ti se nadje...
  • 0
Postavljena slika

MTB do groba a i posle...

#145 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 24 April 2009 - 09:47 PM

citat

"Na kraju mu kazem da vidimo oko cene, kao sto vidis, ti si mi napisao da je full XT a on je u stvari full Deore osim zadnjeg menjaca koji je XT, pa to drasticno menja cenu. Kad ce on, "u mom slucaju ne"?!? ja mu kazem "kako, pa ne moze da bude isto full xt i full deore?", "cena bajsa je 300 evra. nema razgovora o ceni", "Ne'". znaci, trazi ovcu, zna da nije XT, predstavlja ga kao XT a kad mu kazes sta je to ne utice na cenu. A dok sam gledao, ja mu pokazujem sta gde pise, a on "pa ja sam mislio da tako treba da pise"?!?"

Nadam se da mi aiwa neće zameriti na ovom kršenju privatnosti... ali mislim da ovo ne treba kriti, nego turiti u dnevnik.

SRAMOTA ! Sto kazete, jadno je sto ce neko nasesti. Znaci liku bi lepo reko "E ja te castim konopac, ti samo izaberi Knez ili Terazije...
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#146 marko035

marko035
  • Members
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 24 April 2009 - 11:06 PM

Cena polovnjaka(Srbija)=Cena nove bicikle(na netu ili napolju)/(2do3).Ovo 2-3 zavisi od godista i ocuvanosti.Gledajuci strano trziste polovnjaka ovo 2-3 nije toliko vec 1,5-2 ali tad kupujes legalan bajs ugl. od prvog vlasnika(mada i tamo ima shaljivdzija i prevaranata #-o ).

Ps:Shaljivdzija i prevaranata,hm pogadjajte koje nacionalnosti su uglavnom :wink:
  • 0

#147 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 April 2009 - 07:10 AM

Idemo celu pricu:

covek mi se javlja na moj oglas da kupujem trekking bicikl, nudi
KTM veneto treking 64cm ram, deore XT komplet, suntour magnezijum prednja viljuska, ima blatobrane, ali nema svetlo ni dinamo.
beograd

300e

u redu, korektna cena, kontaktiram ga, kaze mogu da ga vidim sutra, a tada ce mi i poslati slike.

salje slike ujutru, sa slika vidim (vidi mix, ne vidim ja) od XT-a nema nista osim zadnjeg menjaca, sve ostalo je cist Deore. bez obzira, ja ugovaram vidjenje bajsa.

Po vidjenju potvrdjujem ono sa slika, znaci sve je Deore osim zadnjeg menjaca koji je XT

Odgledam, probam, odgovara mi, i on to vidi, ja mu ne pokazujem da skacem od srece sto sam nasao sto sam trazio. Na kraju mu kazem da vidimo oko cene, kao sto vidis, ti si mi napisao da je full XT a on je u stvari full Deore osim zadnjeg menjaca koji je XT, pa to drasticno menja cenu. Kad ce on, "u mom slucaju ne"?!? ja mu kazem "kako, pa ne moze da bude isto full xt i full deore?", "cena bajsa je 300 evra. nema razgovora o ceni", "Ne'". znaci, trazi ovcu, zna da nije XT, predstavlja ga kao XT a kad mu kazes sta je to ne utice na cenu. A dok sam gledao, ja mu pokazujem sta gde pise, a on "pa ja sam mislio da tako treba da pise"?!?
Besan sam, prvi put da sam naleteo na bajs koji mi se svidja i koji mi odgovara, a koji je precenjen. Rekao sam mu da vredi 230 evra, na sta on uopste nije reagovao, znaci da zna koliko vredi.
E pa znam i ja osnove ekonomije.
Za prodaju je mogao makar da ocisti bicikl.

Napisao sam ranije da je svesni ili nesvesni prevarant

nesvesni - ni on sam nema pojma sta je kupio pre godinu dana i sta je u medjuvremenu vozio, pa sad kad je saznao sta u stvari ima hoce da izvuce pare jer je pretplatio tada ovaj bajs.
svesni - zna sta prodaje, ali trazi vranu koja se ne razume i kojoj ce jedan natpis XT da utrapi kao full XT

Ja nisam covek koji voli da se svadja i da ulazi u ovakve rasprave na licu mesta kupoprodaje, ali ovo je vise od bezobrazluka.
Pa valjda i moje vreme i troskovi dolaska do njega nesto vrede. Nisam uopste ocekivao da naletim na ovakav tvrd stav kod njega. Da sam malo stao i razmislio mogao sam da ga napadnem da je pokusao da me prevari, sto je u stvari i pokusao.
  • 0

Shimano Line-up chart 2020

http://productinfo.s...no.com/#/lc/1.4

#148 lensovrodjak

lensovrodjak
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 205 posts
  • LocationFruska gora

Postavljeno 25 April 2009 - 07:59 AM

Verovatno bi ti njega n:anim_08 ,da si morao dalje da se vozas da bi video to"cudo" od bajka.
  • 0
..

#149 marko035

marko035
  • Members
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 25 April 2009 - 12:50 PM

Pa nista iskuliras ga,pozelis srecu u prodaji ,a ako se predomisli i spusti cenu (koja je nerealna)nek te kontaktira :wink: .
  • 0

#150 Hari

Hari
  • Members
  • 1921 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 April 2009 - 11:52 PM

Meni nije jasno, u tekstu oglasa pise jedno, a na slikama se vidi drugo! To se veoma lako resi jednim telefonskim razgovom i niko ne bi bio lukav ni prevaren.

Kada ja kupujem NIKADA ne saljem SMS i MAIL nego se hvatam telefona i pitam ono sto me zanima. Odmah imam sve potrebne informacije, a budem i brzi od ostalih kupaca. Ako prodavac nema pojma (sto mi odgovara) uvek prodjem jeftinije :twisted:
  • 0

#151 Damir

Damir
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 26 April 2009 - 09:54 PM

Posto me je izvesni SIDARTA prozvao (mada nije pomenuo moje ime, na osnovu privatnih poruka znam da se radi o meni) moram da odgovorim pa mekar mi kako on to kaze zauvek upropastilo prodaju. Elem. Doticni lik me je pozvao i trazio mi je vilu. Ponudio sam mu manitou Scareb. Pitao me je za duzinu vrata vile na sta sam mu (kao sto i sam kaze odgovorio da je vrat dug 19cm. Zatim sam mu rekoa da je bicikl sa koga je vila skinuta imao headtube zajedno sa soljicama 16cm i da tip nije imao problema sa time. Elem, bike na kome se sve to nalazilo je imao ritchey lulu visine 40mm i vila se zavrsavala na sredini gornjeg srafa. Dakle, ako neko ima pri sebi ram, sholjice i lulu, koliko je potrebno da takva osoba zna matematiku da bi izracunala koliki mu je vrat vile potreban??? Covek mi je rekao da mu posaljem vilu sto sam i ucinio. Ja sam mu dakle dao tacnu duzinu vrata i izneo svoje misljenje da ako mu je sve (ram i sholjice) 16cm on moze da iskoristi tu vilu iza ceka i sada apsolutno stojim. Covek je rekao da je posaljem i kada je stigla do njega zakljucio je kako on ipak to ne moze iskoristiti sto moze biti samo iz 2 razloga. Prvi je da nije dobro premerio tih 16cm ( desava se da neko nije svestan postojanja gornje i donje mrtve sholje), drugi je da je resio da stavi i koji distancer, a to mi nije napomenuo kada je vilu kupovao. Obe stvari mislim da nisu moj problem. Jedino zbog cega mi jeste krivo je sto se ispostavilo da sam coveku poslao pogresne pinove za v-brake, posto ih ova vila na sebi nije imala a ja sam stavio neke iz kolekcije bez da sam proverio da li funkcionisu sa kocnicama, no to bi smo resili tako sto bih mu o svome trosku poslao druge pinove, da se doticni nije razbesneo zbog svog neznanja i nemogucnosti da sabere 2 broja sa svega jednom decimalom i vidi da li mu vila odgovara ili ne. Toliko od mene, bio sam prinudjen da odgovorim na ovaj post mada nisam zvanicno pomenut, zato sto mi je neverovatno kako su neki ljudi u stanju da za svoju nesposobnost okrivljuju druge.

Damir
  • 0

#152 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Postavljeno 26 April 2009 - 10:11 PM

i kome sada da verujemo. Ko je zaista u pravu a ko nije :?: Vakve stvari treba sami medjusobno da resite
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#153 Damir

Damir
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 26 April 2009 - 10:12 PM

Jasno, nisam ni trazio nikakvu arbitrazu, samo odgovaram, na optuzbu....
  • 0

#154 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 26 April 2009 - 10:17 PM

u redu je da svako iznese svoje vidjenje situacije
  • 0

#155 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 26 April 2009 - 11:17 PM

U zakuvalo se :lol:
Opusteno, ako je sve reseno to je najbitnije. Pozz :wink:
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#156 biber021

biber021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 214 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 28 April 2009 - 07:59 PM

Evo još jednog FUL XT bajka :mrgreen:

http://www.cikloberz...how.php?id=5635

Hahaha nisam ni primetio, tražite Peđu tj. Milana :lol:
  • 0
Kod bicikla su bitne dve stvari: da ima dva točka i da ima kočnicu. Ustvari ovo drugo i nije tako bitno.
------------
Biciklom na posao

#157 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 28 April 2009 - 08:29 PM

To sam video jos pre par dana. Znaci n:happy0045 n:happy0192 :mrgreen: :mrgreen:
  • 0

#158 marko035

marko035
  • Members
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 28 April 2009 - 08:42 PM

To sto je napisano 'bicikl full XT' je malo smesno a ono pogon i menjaci su samo XT :? ,ok ipak covek zna sta kupuje za taj novac...prodavac je dao spisak opreme.

Sto se tice ovoga Pedja tj. Milan(Janko-Branko-Marko) mislim da je to ok ,shvatite da neki ljudi koji su ovde registrovani pomazu svojim poznanicima(drugovima)da okace nesto od biciklisticke opreme pa i same bicikle ako prodaju dok isti nemaju racunar ili se ne snalaze bas s njim.To drugo sto si video je Marko-Dule,pomazem drugaru da okaci delove jer on nema komp.Ova tema je otvorena da bi se ukazalo na prevelike cene i nekorektnost nekih prodavaca( pa i kupaca )a da se gleda u svaki nebitan detalj sa podsmehom je neumesno... :roll:

Bar je to moje misljenje...
  • 0

#159 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 28 April 2009 - 08:47 PM

Moja reakcija se iskljucivo odnosila na "Full XT", mada je ok sto je tu spisak delova, pa sad, ako je neko bas tolika ovca... :)

Cim sam video razlicita imena, bilo mi je jasno, da taj, ili nema komp ili mu net nije jaca strana. Najbitnije je da on zna koje delove ima na bajku. :wink:

Jednom bese neko napisao "hidraulika Shimano Julie"...tako nesto, znam da je pomesao dva proizvodjaca. #-o
  • 0

#160 biber021

biber021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 214 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 29 April 2009 - 07:11 AM

Ma naravno da je ok, ali to samo više naglašava da je neka varijanta "Sivi kamion crvene boje" , ništa loše :)
  • 0
Kod bicikla su bitne dve stvari: da ima dva točka i da ima kočnicu. Ustvari ovo drugo i nije tako bitno.
------------
Biciklom na posao

29 članova čita ovu temu

0 članova, 29 gosta, 0 anonimnih korisnika