Postavljeno 15 April 2010 - 09:58 PM
Vidim da ste svi napali Acu legendu, ali ne bih da se mešam, sam je kriv za svoje postupke
i stil pisanja.
Ja bih o nečem drugom, sasvim drugačijem.
Podstaknut nekim pisanjem u ovom forumu, odem na slovenački sajt bolha.com, pa se usput
i registrujem kao korisnik. I tako pregledam lagano stranu "kolesarska oprema" kad li iskoči
sledeći oglas: "prodavam tekmovalno gonilko DURAACE 7800 53/39...". Kako dotičnu spravicu
tražim već poduže vreme, pošaljem čoveku mejl, šta me košta da pokušam: "Može li to da se
pošalje za Srbiju?" Ubrzo stiže odgovor (da sad ne citiram na slovenačkom): "Može, kako da
ne. Ja ću ti poslati pogon, a ti mi onda uplati na moj račun. U redu?" Kad se tad nisam šlogi-
rao, neću nikad. Ja mu pošaljem adresu, a on će: "Sutra šaljem pogon, bolje je ovako, jer ako
ti pošaljem pouzećem, plaćaš bez veze još 10 evra".
Prođe otad jedno dvadesetak dana, već sam pomislio da ipak od toga nema ništa, kad danas
pogon stiže! Sad mu vratih informaciju da mi pošalje broj računa, jer to nije uradio. I onda,
kad malo pogledah druge oglase kod njih, mnogi to i navode: "robu šaljem na uvid, a plaća-
nje ili povraćaj robe kasnije".
Pričamo ovde o tome kakvi smo mi kao trgovci, kao ljudi i kao društvo, i ne slažemo se baš
oko toga. Samo znam jedno: kad se jednog dana i kod nas bude ovako radilo, nećemo biti
200 godina u zaostatku, ni u biciklizmu, a bogami, ni u životu.
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"