Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Posted 27 January 2010 - 12:24 AM
Posted 27 January 2010 - 01:19 AM
Čim je oglas u kontradiktornosti sam sa sobom, tu (verovatno) nisu čista posla.
Evo, jedna analiza: "prodajem xxxxx točkove, felne nove, žice i nable prešle 500km"
Šta tu sad ne valja? Da je to stvarno tačno, koje felne propadnu posle 500km, pa dođu
na zamenu? Sigurno ne ni Remerx, a kamoli, recimo, Mavic. Ili, još gore, ako je bilo
nekih oštećenja ( a skoro je nemoguće da se obe felne oštete odjednom), pitanje je
šta je i sa tim žicama i nablama. Postoji mogućnost da su felne, žice i nable nabavlja-
ne odvojeno, ali osnovana sumnja i dalje postoji. Čim ovakve nelogičnosti isplivaju
na analizu, to asocira na izbegavanje dotičnog oglasa. Mnogo je bolje navesti general-
nu ocenu tipa: dobro, odlično i sl ako se već ne navede precizno, i uvek ostaviti mogu-
ćnost da se stvar vrati, ako je neko nezadovoljan.
Evo ga, svez primer navedene price.
http://cikloberza.co...ow.php?id=13049
Ovde se radi o Mavic Equipe a ne o xxxx tockovima.
Sad meni upadaju u oci i nije mi jasno sta ne valja. Ako su felne nove jos bolje za kupca. Kupuju se polovni a ne novi tockovi, sta je tu cudno. Glave imaju industriski lager kad crkne menjaj i vozi dalje, ako je zamenjen, sta fali toj glavi, ili kupac zna ili ne btino kako se okrece, a da moze pukne zica na tocku isto kao sto moze da pukne na bilo kom drugom ili ce mozda pasti plafon....
Cena 130e je po meni sasvim na mestu za taj set tockova.
Ovi tockovi su stradali pri jednom padu sto nije nista cudno za drumase, obe felne unistene. Stavljene su iste takve nove i sta im fali? Po meni nista, ali ima sujevernih koji nece to da voze. Ko ne veruje kako stradaju oba tocka istovremeno neka ode do nekog biciklistickog kluba i neka se raspita.
Posted 27 January 2010 - 04:57 PM
Druga stvar koju sam primetio i na drugim tehnickim forumima ciji sam clan je da se cene na oglasima namerno zidaju da ako naleti budala, onda naleti . U suprotnom se polako skida cena dok ne dodje na normalan nivo. To cesto zna da bude i 30-40% manje od pocetne.
Neko se zalio na Zolta i BBB cene. Slazem sa da su velike ali to su zvanicne cene sa njihovog zvanicnog sajta. Covek se tu nista ne ugradjuje na ustrb kupca nego dobija rabat od fabrike ili ko zna kojim putevima nabavlja robu. A ja kao krajnji kupac dobijam robu po zvanicnoj ceni.
Posted 28 January 2010 - 12:32 AM
5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014
8500km-2015
5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V
Posted 28 January 2010 - 12:52 AM
Posted 28 January 2010 - 08:01 AM
šta ti tu nije u redu???Giant SCR 3.0 48.000 nov ne vozen 3x8sora smaraljke zadnji menjac tiagra pogon TRUVATIV ???
Posted 28 January 2010 - 11:32 AM
5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014
8500km-2015
5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V
Posted 28 January 2010 - 12:10 PM
Hari, nisi ti džabe moderator, vidiš kako sve znaš.
Jesi li stvarno u toku za te točkove, ili pričaš teoretski?
Tockove koje sam slikao poznajem od prvog dana, preko svih predjenih kilometara do danas. Naravno ovo nije jedini slucaj da strada jedna felna. Da kojim slucajem postavim xxx tockovi glave malo presle jedna felna nova usledili bi komentari ovo su razvaljeni tockovi ko zna gde su sve bili kad je felna pukla, a da postavim oglas xxx tockovi jedna felna ostecena niko ne bi kupio. Srbi nikad zadovoljni.
Mavic Equipe nisam u toku, ali sigurno nisam ni daleko od istine. Kako god okrenem dve nove felne idu kupcu u prilog.
Na oglasima se vuku neke stvari sigurno vise od godinu dana. Cini mi se da se 2 WCS lule i to nove po 35 evra okrecu jos od prosle zime. Sto ih niko nece kada su u prodavnici 65 evra, ne bih znao. Ne kazem da je 35 evra za lulu malo ali to je skoro upola cene u prodavnici, za opet novu stvar.
Klasican trgovacki odgovor. Nije stvar u WCS luli i njenoj ceni nego u glavama kupaca. Retko ko kupuje samo parce, nego hoce lulu volan i sticnu. Da je komplet odavno bi bio prodat.
Posted 28 January 2010 - 12:23 PM
Malopre sam se čuo sa dotičnim gospodinom prodavcem u vezi onih točkova i
naručio ih. Kad stignu, onda ćemo da ih iskomentarišemo.
Ako si primetio, a to sam i čoveku rekao, naveo sam taj oglas u uopštenom slu-
čaju kako se ostavlja prostor za nedoumicu po pitanju opisa dotične robe. Znači,
ili navedi kratku generalnu ocenu stanja, ili ukratko opiši celu operaciju (točkovi
novi, felne defektirane i zamenjene novim i centrirane, dajem garanciju na radove).
Ipak se ne radi o pijačarskoj opremi. Ako sve bude u redu, onda ćemo čoveka da
pohvalimo i preporučimo za saradnju kao poštenog trgovca.
Posted 28 January 2010 - 12:50 PM
https://youtube.com/@ionebike
Posted 28 January 2010 - 01:00 PM
Čovek kaže sve navedeno, i što je najbitnije, ako nisam zadovoljan, mogu da
mu vratim robu bez problema.
Ponavljam, kad roba stigne, komentarisaćemo.
Već sam imao dobra iskustva sa nekim trgovcima koje sam hvalio, a to je: poslat upit za
robu, dobijene slike stanja, poručio, roba stigla, ja video da mi ipak ne odgovara, rek-
lamirao, reklamacija prihvaćena, roba i pare vraćeni. Ja džentlmenski platio troškove
transporta, pošto sam bio ispoštovan do kraja.
Evo, tako bi po meni trebalo da izgleda trgovina putem ove berze, i sa svoje strane ću
maksimalno da je podržim
Posted 28 January 2010 - 02:51 PM
Mislim da jesu, vise i ne obracam paznju na njih, nisu mi potrebne ali vidim da su stalno tu.Sto ih niko nece kada su u prodavnici 65 evra, ne bih znao.
Ako misliš na one od 130mm možda je zbog dužine!? Ja sigurno ne bi kupio toliku lulu, iako nije skupa kao što kažeš, jer mi treba neka od 80mm.
Na oglasima se vuku neke stvari sigurno vise od godinu dana. Cini mi se da se 2 WCS lule i to nove po 35 evra okrecu jos od prosle zime. Sto ih niko nece kada su u prodavnici 65 evra, ne bih znao. Ne kazem da je 35 evra za lulu malo ali to je skoro upola cene u prodavnici, za opet novu stvar.
Klasican trgovacki odgovor. Nije stvar u WCS luli i njenoj ceni nego u glavama kupaca. Retko ko kupuje samo parce, nego hoce lulu volan i sticnu. Da je komplet odavno bi bio prodat.
Ne vidim zasto bi neko kupovao 3 stvari ako mu treba samo jedna i to dobra. Sticna i volan se u principu redje menjaju sa promenom bicikle. Duza/kraca lula je vec mnogo bitnija zbog pitanja pozicije. Zato mi nije bas jasno da se toliko dugo prodaju.
Ma te lule sam uzeo kao primer, ima takvih jos dosta.
Posted 30 January 2010 - 09:03 PM
7 user(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users