Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8701 odgovora na ovu temu

#81 CopyCat

CopyCat
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 323 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 18 March 2009 - 02:32 PM

Ne, nisam promasio temu jer vidim sta zelite da izgurate ovim predlogom.

A šta hoćemo da izguramo ovim predlogom?? Možda da pokrademo vas prodavce ili da vam pokvarimo posao bože moj!!

Pa tako, ja kazem da je recimo vila malo izgrebana a po tvom standardu je to katastrofa izgrebano, i ti ces da me ocenis negativnim poenom.

Vidi ovako.. ljudi koji posećuju ovaj forum između ostalog i zbog oglasa a pored toga i zato što vole ovaj sport nisu retardi ... zna se šta znači malo izgrebano... a šta znači umereno ili jako izgrebano .. nismo deca.. na kraju krajeva... zato i postoje digitalni aparati i internet.

Ja kazem novo skinuto sa novog bajka, ti kazes polovno jer je skinuto sa novog bajka iako nema ostecenja na opremi i opet meni negativni poen, itd.

Ja mislim da ni pisac sam nije znao šta je hteo da kaže ovde a kamol i ja :mrgreen: .

Slažem se da treba biti oprezan, ali isto tako stvarno ne vidim zašto bi tebi ili bilo kom drugom prodavcu neko bez razloga ili zlonamerno dao negativan poen.. i opet imaš temu gde bi mogao da opravdaš tvoj stav.. svi korisnici koji su kupili neki deo preko interneta znaju da treba biti oprezniji u kupovanju preko interneta delova za bicikle nego da budu oprezni u vezi implementiranja ovog sistema.. ovo može koristiti samo nama biciklistima i naravno popularnosti ovog sajta.
  • 0
"Always remember you're unique, just like everyone else."

#82 marko035

marko035
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 18 March 2009 - 02:35 PM

'ebes mi sve ako ne bih seo u kola i otiso da mu ulupam tu vilu u glavu pa makar morao da idem na drugi kraj Srbije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pa ne verujem da bi on sedeo skrstenih ruku i sam [-X ,ali da to toga ne bi doslo nije na odmet biti iskren i korektan bez obzira bio kupac ili prodavac.Kad deo stigne tad je vec malo prekasno,meni da je neko poslao onakav Lx i ja bi popizdeo ali prvo na sebe pa bi mi onda palo na pamet da odem kod tog smrada i nateram ga da pojede isti sa ili bez hleba :twisted:
  • 0

#83 Hari

Hari
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1921 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 March 2009 - 04:40 PM

Takodje se prodavci ne postavljaju isto prema svakom kupcu. Koliko je samo mene kojekavih likova zvalo i sta je od mene trazilo necu ni da diskutujem i kojim su tonom zahtevali to. I ne samo mene vec i neke moje prijatelje koji redovno prodaju nesto.

Nema ni dobar dan, zovem iz....., koliko cenite, da li moze jeftinije i da dodjem odmah!!!!
Nego, zrrrrrrrrrrrrrr......... el ti prodajes vilu, ja:Da, ce das jeftinije, ja:Ne to je poslednja cena.....aj cao tu, tu, tu
Dva dana kasnije, zrrrrrrrrrrrrrrr.........e si prodo vilu, ja:Ne, ce das jeftinije, ja:Pa ne znas ja sam je toliko pla........... , tu,tu,tu
Dan tri: zrrrrrrrrrrrr........e ja opet, dos'o bi ako ce je das jeftinije , ja: Marsh bre u pm

I mogu jos gomilu takvih prostakluka da nabrojim, i taj posle mene da ocenjuje i da kaze kako nisam hteo da mu prodam i da sam je mnogo cenio itd.

Mozete da se ne slazete sa mnom ali ko nije imao posla sa ovakvima ne moze nista ni da komentarise

Ovo je u slovo tacno i to moze potvrditi svako ko se bavi prodajom. Nazalost ima nas svakakvih, ali mene takve stvari uopste ne opterecuje ni uzbudjuju. Moram priznati malo je smaralo u pocetku ali sad jednostavno iskuliram. Sto bi se reklo 100 ljudi sti cudi, 100 zena 199 sisa :mrgreen:

P.S. Harijeva ideja bi smatram isto bila korisna

Pod ovim sam mislio, svi se secaju prilikom registracije bila je opcija filicko lice ili prodavac, ali to nigde nije vidljivo.

Zato treba reci uvek pravo stanje stvari,npr za vilu:

-nova u pakovanju
-skinuta sa novog bajka nevozena
-kao nova presla xxxx km
-odlicno stanje izgrebana u prevozu i presla x km
-ok stanje malo izgrebana u upotrebi i presla x km
-vozena na par trka,sezonu itd

A ne reci kao nova ili nova slikati iz povoljnog ugla pa kad stigne a ono jadac...

Odlicna ideja =D>
  • 0

#84 CopyCat

CopyCat
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 323 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 18 March 2009 - 05:07 PM

Pod ovim sam mislio, svi se secaju prilikom registracije bila je opcija filicko lice ili prodavac, ali to nigde nije vidljivo.

Pretpostavljam da ćeš mi onda kad budem kupio od tebe neki deo za koji budeš postavio oglas ovde zajedno u paketu poslati i fiskalni račun.. a samim tim po zakonu ću imati i garanciju na taj deo :mrgreen: .

Očigledno se vidi da postoji polarizacija što se tiče ove teme.. a zašto ..ja ću sad da iznesem moje mišljenje pa možete i ne morate da se složite sa mnom.. jednostavno biciklistička roba je u velikom delu mačka u dzaku i to je činjenica.. pa velikim delom ni sami prodavci nemaju pojma sa kakvim stvarima trguju.. ja sam idealista pa mislim da bi ovaj sistem naterao prodavce da dobro pogledaju deo (bicikl) pre nego što ga stave na prodaju i daju njegov opis... a u skladu sa tim i cenu... na kraju krajeva tome on i služi na poznatim sajtovima kao što je e-bay i ostalim. Dakle.. ponavljam mislim da bi ovo koristilo 95 % ljudi koji posećuju ovaj sajt zbog oglasa i kupovine.. a onih 5% trgovaca i prodavaca bi nateralo da dvaput razmisle pre klicka mishom na send.

ps: i ne shvatam čemu toliko kukanje oko samog procesa prodaje i komunikacije sa mušterijama... svako ko je radio bilo kakav posao koji podrazumeva rad sa LJUDIMA znaju koliko je to teško i zajebano.
  • 0

#85 vstojnic

vstojnic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • LocationSmederevo

Postavljeno 19 March 2009 - 07:18 AM

Ja zelim da ideja uspe, da se razumemo.
Veliki trgovac nisam, godisnje prodam ukupno 3-4 dela kojima je cena 1500 evra i uvek prodajem ispravnu robu, to su uglavnom ram i delovi koje sam vozio prethodne sezone. Sa oglasa nikad ne kupujem vec idem u radnju ili kod ljudi koji se uopste ne oglasavaju ovde i ne samo ovde nego nigde.
Samo sam naveo sta sve mozemo da ocekujemo ukoliko ovaj sistem pocne da radi.
Moze da se desi da sve ide super lepo, da smo svi zadovoljni i kupci i prodavci. Tamna strana je da prodavci mogu poceti da izbegavaju cikloberzu kao sredstvo oglasavanja i u potpunosti preci na Trange-Frange jer ih tamo niko ne ocenjuje, a mislim da mi to ovde ne zelimo, zar ne?
Takodje ukoliko budu na losem glasu, veliki prodavci mogu odustati od oglasavanja, jer ono sto oni prodaju preko interneta je samo 15-20% njihovog lagera (ko je u kontaktu sa dilerima zna o cemu pricam), a onda ljudi koji nemaju dovoljno iskustva i nemaju gde da odu da traze opremu ce biti u fazonu:" brate treba mi deo, ne znam kod koga da odem i gde da trazim vise". Misa, Hari, Nedjo, ja, i jos nekolicina, takve muke necemo imati, ali bi mi bilo krivo zbog ostalih.

Zelim sistem koji nece oterati prodavce sa cikloberze.
  • 0
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika

#86 CopyCat

CopyCat
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 323 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 March 2009 - 09:12 AM

To je ok šta ti želiš .. a pitanje je šta ostali biciklisti koji dolaze ovde žele .. da li žele da se ovde oglašavaju prodavci koji imaju pouzdanu i kvalitetnu robu i ne plaše se negativnih poena baš iz razloga što njihova roba odgovara opisu i kvalitetu koji je dat. Možda cikloberza stekne reputaciju pouzdanog sajta gde kad naručiš nešto ovde možeš mnogo manje da brineš nego kad naručiš nešto sa drugih sajtova baš zbog tog malog sistema provere i kontrole.. stoga to može biti samo plus.

Naravno ovo su sve hipoteze i pitanje je kako bi ljudi reagovali na promenu pravila igre... to se ne zna dok se ne proba :wink:
  • 0

#87 vstojnic

vstojnic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • LocationSmederevo

Postavljeno 19 March 2009 - 09:17 AM

Slazem se 8)
  • 0
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika

#88 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Postavljeno 19 March 2009 - 09:39 AM

Sve vase diskusije potsecaju me kako se prodaju DH/FR ramovi i vile u BUgarsku. Znaci oglas ide ovako "Продава се вилка зочи 66 ATA карана на две сезони и слободно мое да кажа че вилката не е аграрена". Ma jes brate 66 a da nije drkann ne nego vozen je XC. Ej samo da rezimiramo da prodavci nisu toliko krivi za cene koje daju ili delove koje trpaju. Sam kupac je kriv. Covece necu bre da kupim nesto preko neta kao "NOVO" za iste pare kolko kosta u radnji u kojoj daju garanciju na taj delcic(limitiranu). Posle kukakju kako su zajebani, kako ovo kako ono. Znaci sam kupac moze da eliminise zajebane prodavce sa time sto ih izbegava i ne trose im robu
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#89 vstojnic

vstojnic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • LocationSmederevo

Postavljeno 19 March 2009 - 09:48 AM

Jeli koliko trazi za tu 66 ATA каранy на две сезони ???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hahahahahahahahhaaa :D :D :D :D
  • 0
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika

#90 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 19 March 2009 - 11:05 AM

Komplikujete život.
Nekom neće valjati kupac, nekom prodavac.

Ako hoćete da pazarite nešto od lika koji stavlja mutne slike dimenzija 100x200 piksela (ili ih ne stavlja) i voljni ste da možda izgubite vreme idući da vidite o čemu se radi i odustanete od kupovine - ili novac, kupujući na neviđeno - to je zaista vaš problem.

Onaj je okačio sliku unakaženog XTRa, onaj prodaje vilu sa krivim vratom... ali su pomenuli / prikazali o čemu se radi. Zašto bi takvi ljudi bili negativno ocenjeni?

Ako će se već uvoditi sistem ocene, onda radije da se daju samo pozitivni bodovi, i to na malo teži, ali pošteniji sistem - slanje PM adminima, koji će istaći 'pouzdan' titulu uz prodavca tek kad se malo toga nakupi.

Prisustvovao sam priči o sumanutim stvarima koje ponekad osvanu na TrFr i razmatranju pitanja da li bi te oglase trebalo kačiti ili ne. Rešenje - kačiš sve i svima daš jednaku šansu, štediš svoje vreme, a tupsonima nikakav sistem zaštite ionako ne pomaže.
  • 0

#91 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 19 March 2009 - 11:13 AM

malo je komplikovano uvesti sistem ocenjivanja koji ne bi bio zloupotrebljen a u isto vreme i pravedan. Na ebay-u je to lakse jer imaju na stotine hiljada kupaca i prodavaca koji su morali pismeno da potvrde svoje clanstvo. Drugo to je aukcijski sajt gde sistem tacno zna ko je kupio proizvod na kraju aukcije te dozvoljava samo tom kupcu i prodavcu da se medjusobno ocene. Uvodjenje iskljucivo aukcijskog tipa prodaje ovde nema smisla, jer nas je malo. Mixitronova ideja je za sada mozda i najbolja.
  • 0

#92 gilgames

gilgames
  • Members
  • 805 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 19 March 2009 - 04:14 PM

Mixitronova ideja je za sada mozda i najbolja.

Apsolutno se slažem
  • 0

#93 markoni6

markoni6
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 248 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 19 March 2009 - 04:59 PM

Sto se tice Mixijevog predloga, to mi je ok, ali, ljudi ce pre da reaguju ako nesto nije u redu, nego ako je sve ok! Ako bi nekom prodavcu bila prikacena "titula" to bi znacilo onima koji gledaju samo oglase i ne ucestvuju na forum!, A sto se tice forumasa, moze da se napravi jedan forum o prodavcima! Prvom prilikom kad neko ima komentar o nekom prodavcu (negativan, ili pozitivan) lepo napravi temu o doticnom .. .. I te komentare bi mogli da iskoriste admini naravno . .. U svakom slucaju titulu ce svaki prodavac zasluziti na osnovu misljenja forumasa. . .. mislim . . . i ovako se povremeno pojavljuju pitanja i komentari na tu temu. . . pa aj da se to "ozvanici"!!
  • 0

#94 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 19 March 2009 - 05:13 PM

A sto se tice forumasa, moze da se napravi jedan forum o prodavcima! Prvom prilikom kad neko ima komentar o nekom prodavcu (negativan, ili pozitivan) lepo napravi temu o doticnom .. .. I te komentare bi mogli da iskoriste admini naravno . .. U svakom slucaju titulu ce svaki prodavac zasluziti na osnovu misljenja forumasa. . .. mislim . . . i ovako se povremeno pojavljuju pitanja i komentari na tu temu. . . pa aj da se to "ozvanici"!!

Potpisujem. n:anim_32
  • 0

#95 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 25 March 2009 - 08:49 PM

pojavljuje se u oglasima i Di2 Shimano Dura-Ace grupa :) 2.799€ a u "radnji" $5555

Ali u Sloveniji u oglasima ;)
  • 0

#96 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Postavljeno 02 April 2009 - 08:09 PM

PLJACKAstoleca. Vozeni tockovi 150e a ganc novi u radnji za manje od 130e
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#97 TaZ

TaZ
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 236 posts

Postavljeno 04 April 2009 - 08:25 PM

Heh samo jedan u moru pokušaja.....
http://www.cikloberz...how.php?id=5106

Novi ram 188 EUR.....i još uzmeš povrat poreza....

http://www.bikefun.h...hfs_3000-d.html
  • 0

#98 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 04 April 2009 - 09:09 PM

Jbg, ne pazare svi u inostranstvu, a kod nas je taj ram oko 300e. Mada, i wcs sticna ide pride, a to je oko 25e vrednosti. :D
  • 0

#99 sidarta

sidarta
  • Members
  • PipPipPip
  • 73 posts

Postavljeno 04 April 2009 - 09:21 PM

Evo i ja da se pridodam kao jedan od IZRADJENIH KUPACA>

Lepo se ja cujem sa likom da pazarim Manitou Skareb
i pitam koja je duzina vrata on meni saopsti da je 190mm,
ja reko ne moze brate to da stane na moj ram 160mm bez solja,
on meni MOZE MOZE imaces i da stavis jedan spejser
Ja reko sebi vec sam kupovao nesto od njega i nije da je ispao KER,
al jeste malo skuplji od ostalih, a i ako me zezne valjda ce ga uzeti natrag

i naravno danas kad su stigle solje imam sta i da vidim
kratak mi vrat suspenzije, #-o #-o #-o
posaljem liku poruku i cujemo se i on tu tuc muc i meni ga zavuce ono kao
posalji mi fotke na mail, ne mogu da se setim kada sam ti poslao sus, bla bla
a ja na sve to samo sada mogu da gledam u suspenziju = zarobljenu investiciju [-X [-X
i dodje mi da uzmem motornu testeru posecem suspenziju
a i onda doticnog lika koji mi je "uvalio" sus :evil: :evil: :evil: :evil:

Kao sto ste mozda danas primetili okacio sam oglas da prodajem Manitou SKareb-a.
Tuga brate, i nisam u fazonu da saopstim ime prodavca, ali ako sutra budem u
DOWN-u, ispisacu mu ime, pa da vidim kako ce mu ici prodaja
  • 0
the flame still burns - youth of today

#100 zuba88

zuba88
  • Members
  • 893 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 April 2009 - 10:21 AM

malo pre zovem nekog lika iz rume za zadnji menjac xt, kaze ima nije proadao, ima levi i desni kaze, ja reko pa meni treba normal, on ako ma imam, je reko jel mozete da mi posaljete slike da vidim akko izgleda, on kao ne mogu u fazonu dodji da ga vidis, ja pa ja sam iz bg-a kako da dodjem, on : dodji taksijem to ti je 250 din, ja se cudim da li je lik normalan kakvih crnih 250 din do rume. ja reko jel mozete d ami posaljete , on : ne mogu ovde nema brze poste, ja se opet razmisljam da li je lik normalan ima sigurno post express. on kao pa ja valjda zivim u rumi i znam.
strasno kakvih sve prodavaca ima.

p.s. ako neko zivi u rumu neka mi se ajvi na p.m da ga pitam nesto
  • 0
........

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika