Kada neko nesto nema da kaze odmah kao tupljenje,nego da vas vratim na temu, ovi nasi lukavi preprodavci nisu preprodavci nego sverceri,e sada da li su oni licno ili prva druga treca ruka nije bitno,pacovski kanali su razradjeni,da li treba kupovati od takvih? Pa kada drzava ne brine o tome sto bi kupac snosio moralnu odgovornost?
Fala bogu ja sam u zivotu kupio bar 10bicikala sto meni ,deci,supruzi,iz prodavnice,sto malo ko moze da se pohvali, a da sada razmisljam da li delovi koje kupujem na cikloberzi ili KP su od kradenih bicikaka ili svezi MTB sto sam kupio, nije na meni da razmisljam ,ali stvari moram da nazovem pravim imenom.( Ovo se ne odnosi na postene trgovce koji imaju firmu placaju porez drzavi i legalnim kanalima nabavljaju robu) ili su kupili legalno preko nekih sajtova i preprodaju, neka ih bude sto vise.
Svi znaju da ono sto se krade na zapadu zavrsi na istoku,ali opravdavati kao da smo mi sitna riba u odnosu na druge to je irelevantno, i kod svercovanja vazi zakon ponude i potraznje.ILi ono,ko ih sisa oni imaju ,ne bih rekao da neko ne zali za biciklom koji mu je ukraden a platio ga nekoliko hiljada evra,bilo gde u svetu.