A sta mislite da smo radili nekada kada nije bilo kao sada da se kupe felne? Bili su tada drumasi i i to skupoceni sa dobrim felnama, koje su bile udarene, sabijene i sl. Mislite da se to nije popravljalo. Ili mislite da se to imalo za kupiti na svakom kiosku kao danas. Imalo ako bi vam neko doneo iz Italije. To je jedna vrsta majstorstva koja je sada izumrla, od pojave tj. dostupnosti felni za zamenu.
Postoji alat ja ga i dan danas imam kozi sluzi da se izvuce felna koja je nabijena u rupu. Zatim se radilo fino peglanje ako je otvorena sa dva cekica, jedan veliki koji je sluzio kao apsec i jedan manji s kojim se to fino peglalo. Ali to je posao za onoga ko zna da radi od par sati. Medjutim ni ja koji sam to nekada radio, ne pamtim kada sam se zadnji put sa time zezao, iz razloga sto nekada taj posao izadje skuplje nego da se zameni felna. Pogotovu kod jeftinih felni je to neisplativo. Kada felna pukne tu naravno da nema pomoci, nego ovde pricam o ostecenju koja su nastala od udarca u rupu. Sto se tice peglanja mislim da je bio i ostao neprevazidjen majstor za to Gazdic Milovan. Oni stariji znaju da je on bio nas izuzetno uspesan reprezntativac tadasnej SFRJ, pa kasnije trener i mehanicar reprezentacije.
Ovaj video gore tek ne pokazuje nista, jer mi ovde pricamo o Kineskoj felni za drumasa, a vi je uporedjujete sa vrhunskom santa cruz felnom za MTB. Prvo nije im ista namena ,uvek su za MTB felne masivnije i jace sto se i vidi iz ovog videa, a tek usporedjivati kvalitet nekog kinez sa ovim je suludo.