Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8701 odgovora na ovu temu

#8461 Milan777

Milan777
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1113 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 05:59 PM

Nadjoh izgleda drugari i -ce

Zanimljivo!
  • 0

#8462 milovuk1967

milovuk1967
  • Members No Voting
  • 1239 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 06:04 PM

Ma to je ludilo ko juri lake bicikle. Evo primer. 

Ja sam sebi i nekim mojim prijateljima pre 7-8 godina napravio MTB od 9,4 do 9.8 kg.

E sad, dodje mi covek ima lak MTB 10,5 kg i pita me mogu li da mu skinem jos 1 kg, da bude ko ovi nasi. Ja mu kazem moze ali to ce da kosta oko 1000 e. Pita on zasto  kada mi je vec lak bicikl. Ja mu kazem baz zato sto ti je lak. Da ima 17 kg jeftino je skinuti 1 kg, medjutim kada je vec lak, to znaci da mora da se zamene takoreci svi delovi. Pa onda ispada, uz zavisnosti od toga sta je imao, na ramu se dobije od 50 do 200 gr, isto tako na viljuisci, tockovima itd. I onda kada se to zameni ispada da fali jos nekih 500 gr. E onda pocinje perverzija. To znaci da mora da se menja i najsitniji deo. 

Gledaj sada ovo, ima XT pedale 340 gr, i cena sada oko 9000 din.  XTR 314 gr. i cena oko 15000 din. 

25 grama 50 evra. I tako dalje svaki delic.

Ili jos ludja stvar. Ja sam uz ram dobio karbonsku sticnu. Kasnije su prestali da daju uz ram i sticnu. Cena te Ritchy carbon sticne (sipke sedista) je bila u PB, 24000 din. 200 e samo sticna.

E sada sve je pitanje sta je za nekog lako. Kada su MTB u pitanju, za mene je bas lako kada je oko 9 kg, a drumasi oko 7 ili manje.

Sada ce neko reci cemu to. Ekonomski gledano to je ludost. ali kao sto golubar gleda u golubove, a ja ih ne razlikujem osim po boji, ili sto pecaros oseca razliku u siilku od 2  desete, a meni isto i sa kanapom, Tako je ista stvar i sa biciklama. Ko voli on oseca, a i merak nema cene.

• 2

#8463 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 17 August 2021 - 06:08 PM

@Milan777, i ja uzimam stalno nove i čekam popuste. Nov bicikl u radnji, van sezone, obično me koštao kao što bi polovni u sezoni. U stvari, prvi sam uzela na pijaci u Subotici (kao nov). Žešći krš i tu sam naučila lekciju.

Zavisi šta tražiš. Ja sam prinudjen da jurim polovan jer nov Scott u radnji je od 250 000 din pa naviše.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#8464 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 17 August 2021 - 07:18 PM

Može da se skida težina i da bicikl ne bude u 10000e. Kinezi su dosta skinuli cene i težine ramovima od 300e do 500e idu cene. To je svakako najskuplji deo na biciklu. Onda se može ići dosta laganim točkovima. Lagane aluminiumske felge su 50tak a karbonske 100e po felgi (za karbonske ide i poštarina oko 40e). Viljuške su još ono što je teško na bicuklu i skupe su ako su amortizeri. Problem što retko ko ima da izdvoji npr 400e za ram ili 200e za viljušku. Ako ne tražite neku egzotiku može se naći lagano sa pristojnom cenom (npr.spd pedale za 60e i teške oko 290gr).

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
  • 0

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#8465 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 17 August 2021 - 07:21 PM

Zanimljive cinjenice, bicikl od 16kg i cenom 300e ima odnos od 18.75e po kilogramu a bicikl od 7kg i cenom od 10000e ima odnos 1428e po kilogramu tezine. To mu dodje skoro sto puta skuplje.

Skup ti je taj od 300eur,
ima novih bajseva i za 17 000 dinara ako vec gledas cenu po kilogramu :)

Evo gledam ovaj video sto je @milan777 postavio ti bajsevi su najvise lagani zbog tockova i guma, i definitivno nisu ekstremno lagani jer lako moze da se skine jos.

Obican drumas karbon sa budzet alu tockovima i klincer gumama ima verovatno oko 8500g,

aluminijumski mozda 700g vise a mozda ni toliko.

Karbon tockovi sa tubularima skidate oko 1000g

• 0

#8466 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14954 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 07:39 PM

Sto oni tamo na trulom i dekadentnom zapadu kupuju nove bicikle kad kod nas moze da se nadje za trecinu cene :) Treba samo da dodju ovde i ponovo kupe svoj bicikl :)

• 1

#8467 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 07:53 PM

@serbian_spirit
To kad kažeš karbonske felge 100e, jel misliš na same felge ili na komplet točkove. Ako može neki link do tih karbonskih felgi ili točkova već o kojima pišeš
  • 0

#8468 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 521 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 08:50 PM

Zavisi šta tražiš. Ja sam prinudjen da jurim polovan jer nov Scott u radnji je od 250 000 din pa naviše.

A kod nas realno je Scott i jedino što može da se nađe kršteno a novo  n2:Heristical

• 0

#8469 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 17 August 2021 - 08:53 PM

@serbian_spirit
To kad kažeš karbonske felge 100e, jel misliš na same felge ili na komplet točkove. Ako može neki link do tih karbonskih felgi ili točkova već o kojima pišeš

Naravno da misli na felne
gde ima komplet točak za 100eur

Mada i obruči su skuplji od tih 100eur

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
  • 0

#8470 milovuk1967

milovuk1967
  • Members No Voting
  • 1239 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 09:11 PM

@serbian_spirit

Na koji bi bicikl, ti stavljao te karbonske tockove?

• 0

#8471 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14954 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 09:23 PM

"A kod nas realno je Scott i jedino što može da se nađe kršteno a novo"

Ima i KTM-ova.

• 0

#8472 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 09:37 PM

@bakara
Znam cene karbonskih točkova pa i felna od 100e od karbona je prejeftina ako i postoji. Šta da radim sa samom felnom, da kupujem sastavne delove i sklapam točak, mislim...

@milovuk
Stavio bi karbonske točkove na komplet ostatak karbonski bicikl koji već imam.
  • 0

#8473 milovuk1967

milovuk1967
  • Members No Voting
  • 1239 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 09:39 PM

@bakara
Znam cene karbonskih točkova pa i felna od 100e od karbona je prejeftina ako i postoji. Šta da radim sa samom felnom, da kupujem sastavne delove i sklapam točak, mislim...

@milovuk
Stavio bi karbonske točkove na komplet ostatak karbonski bicikl koji već imam.

MTB ili drum?

• 0

#8474 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 09:41 PM

Ma drum samo i uvek.
Baci neki dobar predlog :)
  • 0

#8475 milovuk1967

milovuk1967
  • Members No Voting
  • 1239 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 09:50 PM

Ma drum samo i uvek.
Baci neki dobar predlog sad :)

Za MTB bih imao za drum nemam trenutno. Moje neko iskustvo sa kineskim delovima je sarenoliko. Nekad ispadne super, a nekad useru samo tako. 

Medjutim treba ti za 2 felne minimum 200 e, racunaj da ovi nasi mogu i carinu da ti rebnu. Onda na te felne ne idu neke bas obicne nable. Pa neke dobre zice, plus ako ne znas mora neko da ti to isplete. Pa paknovi za karbon felne. I sve je upitnog kvaliteta.

Isao bih na neku sigurnu kombinaciju lakih al tockova sa lepim nablama, tipa Easton ili nesto slicno. Obicno imaju i titanijumske aero zice, to mi je onako ok. A cena bi ti na kraju bila slicna. Na tockove mislim polovne da kupis preko berze.

Ja inace voliim karbon i njegov sam zagovornik, ali za nase krs puteve, mislim da je bolji aluminijum. Da  zivimo u Nemackoj ili Italiji pa i ajde.

• 0

#8476 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 17 August 2021 - 09:58 PM

@bakara

Mislio je naravno na kineske karbon felne, zato je ta cena, a budu one i malo skuplje plus zice, nabla...

Ja inace voliim karbon i njegov sam zagovornik, ali za nase krs puteve, mislim da je bolji aluminijum. Da  zivimo u Nemackoj ili Italiji pa i ajde.

Karbon je jaci od aluminijuma, ma sta ko mislio o tome.
  • 1

#8477 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 09:59 PM

@milivuk
Ne bi sastavljao točkove ipak...
Volim i ja karbon ali takodje zbog naših puteva vozim se na nižen srednjem aluminijumu trenutno. Ne bi bežao ako naletim i na dobre alu točkove možda i pre od karbona zbog puteva i cene karbona
  • 0

#8478 milovuk1967

milovuk1967
  • Members No Voting
  • 1239 posts

Postavljeno 17 August 2021 - 10:01 PM

Mislio je naravno na kineske karbon felne, zato je ta cena, a budu one i malo skuplje plus zice, nabla...

Karbon je jaci od aluminijuma, ma sta ko mislio o tome.

Ne moras to meni da pricas, ja sam to ovde milion puta pisao. Medjutim kada se ta karbonska felna nadje u bliskom susretu sa udarnom rupom, velika je verovatnoca da ce da bude ozbiljno ostecena , pa cak i da pukne. Aluminijumska moze da se ispegla.

I karbonska je jaca  za ono  sto je projektovana, a to sigurno nije da udari u neku rupetinu kao sto mi imamo. Ono za sta nie projektovana, zna da bude dosta slabija od onoga sta ocekujemo i da nas neprijatno iznenadi.

• 2

#8479 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 18 August 2021 - 09:56 AM

Ne moras to meni da pricas, ja sam to ovde milion puta pisao. Medjutim kada se ta karbonska felna nadje u bliskom susretu sa udarnom rupom, velika je verovatnoca da ce da bude ozbiljno ostecena , pa cak i da pukne. Aluminijumska moze da se ispegla.

I karbonska je jaca  za ono  sto je projektovana, a to sigurno nije da udari u neku rupetinu kao sto mi imamo. Ono za sta nie projektovana, zna da bude dosta slabija od onoga sta ocekujemo i da nas neprijatno iznenadi.

Aluminijumska se pegla?

meni je u zadnji 6 godine 3 puta pukla aluminijumska felna, i to nije pukla od udarne rupe vec se jedna rascvetala po sredini, a ostale dve su popucale oko nipli, a od kolega sam vidjao i da ih sahrane na rupu ne znam ni jednu da je to uspeo da popravi, svi su bacili takvu felnu.

S druge strane karbonske se em mnogo teze ostete em se mogu uspesno popraviti.
karbon nikako ne moze biti slabiji od aluminijuma, njegova osnovna odlika je da ima cvrstocu celika.

evo kolega okacio video na drugoj temi, pa vidi da li ovo moze neka alu felna da prezivi.

https://www.zpebicyc...-30mm-deep.html

Posle kontakta za cenu preko e-mail, ukupna cena sa poštarinom za obe felge (datum kontakta 8. mart) 266 USD što je oko 230e. Da li je ta cena još uvek ne znam.

Znam da to nije taj proizvođač ali je karbon.

P. S. Poštarina je za Nemačku.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• 0

#8480 chamade

chamade
  • Members
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 August 2021 - 10:54 AM

Koliko znam felna se ne pegla. Kad se jednom ošteti to tako ostaje, pogotovo ako je kočiona površina u pitanju. A tu se uglavnom i ošteti jer je taj deo prvi na udaru. I tad pravi vibracije pri kočenju ako je V brake kočnica na biciklu.
Pegla se felna za automobile ali ona je debela nekoliko centimetara pa je to izvodljivo.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika