naveo sam primer lukavog prodavca i nadovezao se na pokrenutu temu o otvaranju robe pre preuzimanja,vec sam to objasnio a tebi nije prevod bio dovoljan,dalje nisam hteo da duzim sta je epilog sedista jer niti je tema niti cu ikog prozivati ,ali tebi nije jasno nego ces to i dalje koristiti kao svoj + u komunikaciji
ja kada bih slao sediste ne bih ga samo umotao u najlonsku foliju, vec bih ga ubacio u neku kutiju, slicnu onima u kojima se prodaju nova sedista.
Ovaj prodavac to nije uradio. Meni bi to odmah pobudilo neku sumnju iz gore navedenog razloga.
Zbog toga ja ovo sediste ne bih primio bez zapisnika o ostecenju koji svaka dostavna sluzba ima prilikom isporuke. I smatrao bih to opravdanim.
Ako si ti primio ovo sediste u ovakvom stanju kako je stiglo
msm da onda ne mozes u sledecem postu (izmedju ostalog) da kazes
...poenta je tog ''pakovanja'' za koje niko ne snosi odgovornost...
jer je odgovornost posiljaoca da posiljku tako zapakuje da stigne neostecena a odgovornost dostavljaca je da je ne osteti.
Po meni je ovo cista odgovornost posiljaoca jer msm da je nije dobro zapakovao i zato da si imao puno pravo da ne primis posiljku
ili da je primis uz zapisnik o ostecenju, sto ti daje neko pravo na reklamaciju.
Koliko sam shvatio ti si posiljku primio takvu i na taj nacin se odrekao tog svog prava. Ne razumem zasto si to uradio?
Ako to nije tema i ne zelis da odgovoris i/ili nastavis pricu na tu stranu zanima me na osnovu cega tvrdis da prodavac nije obmotao i vrh?
Mozda je obmotao pa se odmotalo u transportu? Mozda je neki sluzbenik dostavne sluzbe odmotao? Ko to moze 100% da zna?
U bilo kojem od ovih slucaja opet sebe ne bih smatrao duznim da preuzmem ovakvu posiljku pa ponovo dolazim do gore postavljenog pitanja.
Da li je neko nekada citao sta se potpisuje prilikom predaje ili prijema posiljke?
Sta ja mojim potpisom izjavljujem i na sta sam se potpisom zakonski obavezao?
Imamo li nekog kurira ili postara medju nama da nam poblize objasni?