Jump to content

Photo

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Please log in to reply
8701 replies to this topic

#7761 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Posted 25 November 2015 - 07:56 PM

Hvala ti veliko na pojašnjenju.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
  • 0

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#7762 Sharance

Sharance
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 598 posts
  • LocationObrenovac

Posted 25 November 2015 - 09:25 PM

To si trebao da napišeš na samom početku kada si postavio post da znamo o čemu se radi.

Ova dva oglasa su sa dva različita naloga iz istog mesta. Možda je isti prodavac sa dva naloga.

http://www.2bike.rs/...-3#.VlYi1eIszIX

http://www.2bike.rs/...18#.VlYj6eIszIW

Što se tiče belog Treka na slikama stvarno izgleda lepo i sa sasvim pristojnom opremom još ako cena može da se koriguje na dole, a ne piše da je fiksna cena još bolje. Na slikama se vidi da bajs nije nov i da je korišćen, skini slike sa neta i malo zumiraj i vide se tragovi na ramu i nalepnicama ali deluje sasvim pristojno bar na slikama. Ova vila ako nema lufta i može još da se tera tim bolje a i nova nije skupa nova je u planetu oko 50e.

Što kažu kolege ako hidraulika ne curi i sva mehanika u redu, još ako može da se spusti cena tim bolje. Pa za taj novac može da se kupi novi capriolo.

Jedino gde mu ja zameram je što je rekao da je novo ali na slikama se vidi da nije novo i da ima tragove korišćenja, ali i sa cenom je korektan. Za 200e i manje ne može ovakav nov bajs pa da ga ebeš.

• 0

#7763 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Posted 26 November 2015 - 10:37 AM

Po slikama se vidi da je lepo ocuvan. Ne mogu da tvrdim da nema ulaganja. Samo dajem zakljucak onog sto sam video na slikama...

Photoshop je čudo.

• 0

Shimano Line-up chart 2020

http://productinfo.s...no.com/#/lc/1.4

#7764 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts
  • LocationNovi Sad - Kikinda

Posted 26 November 2015 - 10:40 AM

Photoshop je čudo.

Sve je meni jasno. Da neko preko noci hoce da zaradi.
Dok sam gledao slike meni se cinilo ok, ali to je na oko. Drugacije je kad licno pogledas stvar.

Vlada je rekao kakvo je stanje bajsa i tu se prica zavrsava.
  • 0

#7765 vladagm

vladagm
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1435 posts

Posted 26 November 2015 - 11:02 AM

Ja bih iskreno rekao da ne mislim da je u pitanju Photoshop.Mislim da je slikana posle pranja gde nekako dobije taj slaj i deluje drugacije.

Mozda ja jesam perfekcionista ali u ovom slucaju kriterijum je dosta spusten.

Bicikl je trebao da bude kupljen za cerkicu od kolege i ja stvarno nisam smeo sebi da dopustim da kasnije dobijem neke prituzbe ili slicno.

Opet da kazem da je cena gledajuci na prvu vrlo pristupacna ali mislim da je bolje dati nesto vise i uzeti u startu bolji bicikl.

Kada sam odustao od prvog bicikla prodavac mi je ponudio da vidim neke druge ali smo morali u obzir da uzmemo da je devojcica 6 razred i da je bas bas gornja velicina Trek.

Pokazao mi je Meridu za koju sam 99,9% ubedjen da je od doticnog jer je prevelika koincidencija isti bike,ista oprema,isto odrljan stap-ali sa drugog naloga.

Lepo mi covek kaze imam nov bicikl samo proban ja pogledam i kod svakog prvo sto uradim je potapanje amortizera i vidim da je to amort zreo za servis(znam iz razloga jer sam imao par takvih) precutim na to i krenem da izadjem ali covek me ubedjuje da je to prava stvar i super bicikl.Tada sam zapazio desni stap od amortizera i morao sam da mu kazem da to na novom ili skoro novom biciklu ne moze da bude osim ako nije neki fabricki nedostatak u samom amortizeru.

I da ne davim vise coveka do tada nikada nisam video niti upoznao i nista licno nemam protiv ali sa sigurnoscu mogu da kazem da Trek nije najbolja kupovina.

Naravno kao sto kazu svaka roba ima svoga kupca tako i ovaj bicikl ce neko kupiti a moj cilj je bio samo da skrenem paznju.

TEMA JE LUKAVI PRODAVCI i ja sam se tako poneo lukav po meni ima suprotno znacenje od PREVARANT.

Znaci moguce je da se svodi na isto ali u ovom slucaju rekao bih samo da se PRODAVAC LUKAVO PONEO i izneo neke cinjenice koje nisu takve.

Nikoga nisam licno nazvao prevarantom...

• 0

#7766 fahrrad

fahrrad
  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 01 December 2015 - 10:28 AM

Ovaj je spominjan već više puta, al´ eto  da se ne zaleti neko da mu uplaćuje avans .....

http://www.kupujempr...-svi-oglasi.htm

A slike su "ukradene" odavde : 

http://www.shop-spec...m/#!bikes/c1tti

• 1

#7767 djole1966

djole1966
  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Posted 01 December 2015 - 11:26 AM

vec je obrisao oglase ali ja videh i u pravu si potpuno

Ovaj je spominjan već više puta, al´ eto  da se ne zaleti neko da mu uplaćuje avans .....

http://www.kupujempr...-svi-oglasi.htm

A slike su "ukradene" odavde : 

http://www.shop-spec...m/#!bikes/c1tti

• 0

#7768 dr_bike_servis

dr_bike_servis
  • Members No Voting
  • PipPip
  • 63 posts

Posted 09 December 2015 - 07:49 PM

Od prodavca sam hteo da kupim samo ram (bez amortizera), ponudio sam realnu cenu sa odnosom na vizuelno stanje jer je ram cenio 100€ sa amortizerom što se može videti iz konverzacije... Davao je samo ram za 60€ tj. znači amortizer za 40€ (60e+40€=100€), meni je to previše za tako nešto jer još mora na farbanje (minimum 30€) i staviti malo bolji amortizer (50€)... I u prethodnoj pokušanoj saradnji je pokušao da me napravi magarcem, pa sam se odlučio preko telefona posle svega da ga pitam samo za amortizer gde ga je cenio 70€ (što znači da je samo ram 30€)... Vuk dlaku menja, al ćud nikada. Nije prevara u pitanja nego baš deo iz naslova "LUKAV". Možda jeste pošten, al je u lukav, neću da sudim nikome. Pozdrav forumaši.

Attached Thumbnails

• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg

• -2

#7769 milan86

milan86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 187 posts

Posted 09 December 2015 - 08:08 PM

Pa u cemu je problem? U paketu je jeftinije, pojedinacno skuplje. Ne ulazim da li valjaju stvari koje prodaje, ali ne vidim zasto je prodavac tu lukav...

• 1

#7770 dr_bike_servis

dr_bike_servis
  • Members No Voting
  • PipPip
  • 63 posts

Posted 09 December 2015 - 08:13 PM

Pa u jednom slučaju (preko 2bike poruka prodaje ram za 60€ i amortizer za 40€ jer meni samo treba ram), kada sam ga kontaktirao preko telefona (a nije znao ko ga kontaktira) amortizer prodaje za 70€.

• 1

#7771 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts
  • LocationNovi Sad - Kikinda

Posted 09 December 2015 - 08:33 PM

Svaki ozbiljan kupac ce nazvati na tel i raspitati se o delu koji zeli da kupi. Sve preko poruka je cisto informativno. 

Svako ceni deo onoliko koliko misli da je dobra cena. Ako se ne proda svako ce spustati cenu. Posto realna vradnos jedan, a cena koja se trazi druga.

• 4

#7772 dr_bike_servis

dr_bike_servis
  • Members No Voting
  • PipPip
  • 63 posts

Posted 09 December 2015 - 08:38 PM

U pravu si skroz, podržavam tvoj komentar. Ista tj slična priča je bila i ranije sa istim prodavcem.

• 0

#7773 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 09 December 2015 - 10:18 PM

Pa u jednom slučaju (preko 2bike poruka prodaje ram za 60€ i amortizer za 40€ jer meni samo treba ram), kada sam ga kontaktirao preko telefona (a nije znao ko ga kontaktira) amortizer prodaje za 70€.

Pa ti si mu pre toga, manirom lukavog kupca, sugerisao da za amort može da dobije najmanje 60 evra. Čovek ti verovatno poverovao. U čemu je problem - što je hteo da dobije 10 evra više?

• 2
Homesick for a place you've never been...

#7774 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5513 posts

Posted 09 December 2015 - 10:18 PM

... samo ram (bez amortizera)...ponudio sam realnu cenu ... ram cenio 100€ sa amortizerom ... Davao je samo ram za 60€ tj. znači amortizer za 40€ (60e+40€=100€),...I u prethodnoj pokušanoj saradnji je pokušao da me napravi magarcem, ...samo za amortizer gde ga je cenio 70€ (što znači da je samo ram 30€)...

msm da si u startu pogresio u nekoliko stvari:

prvo, msm da je realna cena ona cena po kojoj se nesto proda. Da je tvoja cena bila realna cena msm obojici realna cena da bi prodaja bila obavljena.

Msm da je malo neumesno da za cenu koju sam predlozis sam tvrdis da je realna. 

drugo, ovo nije matematika vec prodaja.

Iz priloga koji si postavio cini mi se da si predpostavio da ako je 61+40=100 onda je i 100-40=60.

Mozda i jeste kod nekih prodavaca ali kod nekih je npr.: 60+60=100 iliti 100-60=60.

Koliko sam uspeo da vidim u prilozima koje si postavio on je dao samo 3 cene: za set 100e, za ram 60e i za amort 70e.

Cene od 30e za ram i 40e za amort si (koliko vidim) ti sam zakljucio / predlozio

i meni se sad cini da je prodavac lukav jer nije pristao na tvoje cene?!?

Mozda jeste, kako kazes, u nekoj predhodnoj saradnji pokusao da te napravi magarcem...ne znam...nemam uvid...

ali iz tvog posta kada pitas za cenu amorta pa nakon toga...(dobro ajde, ne zahtevas bas, ali...)

trazis da ti posalje ram, ili neki drugi deo po ceni, koju si sam odredio...

cini mi se da si ti hteo njega, prodavca...(ajd da tako kazem) nisi hteo da mu ostanes duzan :(

• 3

#7775 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5513 posts

Posted 09 December 2015 - 10:21 PM

Pa ti si mu pre toga, manirom lukavog kupca, sugerisao da za amort može da dobije najmanje 60 evra. Čovek ti verovatno poverovao. U čemu je problem - što je hteo da dobije 10 evra više?

meni je normalno da ako postoji veca potraznja (zovu 2 "razlicita" kupca) da skace cena :)

u svemu mi se najvise dopalo ovo:

ti sad za dzabe da mi ga das...

WTF! Odakle sad ovo, za dzabe. Pa nece da ga proda za manje od 60 a sad je odjednom odlepio pa ce da ga poklanja?!?!?

Da je umesto (IMHO pomalo drskog kraja)..pa vi vidite...

u korespodenciji bilo pola argumenata iz gornjih postova

msm da bi kupac bio nesto popustljivi sto se cene tice.

Ovako...covek je video...i zaradio mesto u temi :)

• 2

#7776 dr_bike_servis

dr_bike_servis
  • Members No Voting
  • PipPip
  • 63 posts

Posted 10 December 2015 - 12:43 AM

Okej, očigledno da je moja pogrešna procena. Prihvatam kritiku...

• 1

#7777 dr_bike_servis

dr_bike_servis
  • Members No Voting
  • PipPip
  • 63 posts

Posted 10 December 2015 - 12:45 AM

Meni je to izgledalo na lukavluk, možda i zbog cena, a i zbog prethodnog puta. Ali nakon Igorovog objašnjenja izgleda drugačije tj. zavisi ko kako gleda na stvari.

• 0

#7778 carobnica

carobnica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts

Posted 10 December 2015 - 09:04 AM

Nezgodni su ti Zajecarski prodavci.

• -2

#7779 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5513 posts

Posted 10 December 2015 - 03:36 PM

Nezgodni su ti Zajecarski prodavci.

a sta, i ovaj je bio Zajecarac?!?! Pu, udri po njemu :)

• 0

#7780 starcha

starcha
  • Members
  • PipPipPip
  • 79 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 17 December 2015 - 06:31 PM

Iskustvo sa prodavcem djoti Lazarevac, vezano za oglas. 

http://www.2bike.rs/...iv#.VnLu5xUrK70

Tražim ovo sedište duži period, imao sam prilike da ga vozim i kada sam ga video oduševio se pregledao oglas i sve je delovalo ok. Međutima kad je stiglo

Ne želim da kudim nikoga, možda je stvarno do oštećenja došlo u transportu, verovatno je lično DedaMraz seo na njega. Sarkazam, potpuno mi je jasno da je do oštećenja sedišta došlo nepravilnom upotrebom jer se vide tragovi šape koja je bila montirana da sedište bude potpuno nazad, u prilog tome ide i to da su obe šine iskrivljene na ISTOVETAN način što govori da je sedište bilo montirano u šticnu.

Kada sam čoveka nazvao telefonom i naknadno mu poslao fotografije preko vibera, nije se više nikada javio.....

Na priloženim fotkama, gde je pored ovog sedišta iz oglasa na jednoj od fotki i uporedno fotkano NORMALNO sedište istovetni model. Desno je ispravno sedište!

WP_20151217_19_19_49_Pro.jpg

WP_20151217_002.jpg Fotografija sedišta tj šina, na kojoj se jasno vidi da je mesto na koje se montira šapa sedalne cevi iskrivljeno potpuno

WP_20151217_001.jpg fotografija 

Ako pogledate detaljnije fotografije sedišta iz Oglasa jasno se vidi da nema niti jedne fotografije samih railova sa strane na kojima bi se navedeno oštećenje moglo videti odma. 

http://www.2bike.rs/...iv#.VnLu5xUrK70

Ponavljam opet nije mi namera da okudim čoveka lično, ostaću da verujem da stvarno nije znao da je sedište oštećeno, ali bi voleo samo da edukujem kupce da obavezno traže fotografiju sedište iz ugla iz kojeg se ovo oštećenje može videti odma.

Znam reći će mnogi da to može da se ispravi, nije jako... i takve stvari.... prvo nisam siguran da je tako, a drugo neću to da radim!

Screenshot oglasa u prilogiu

Screenshot 2015-12-17 19.24.57.png

Screenshot 2015-12-17 19.25.07.png

Screenshot 2015-12-17 19.25.11.png

Screenshot 2015-12-17 19.25.03.png

• 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users