gledano iz nekog ugla bolje je ako se svaki deo stavi u poseban oglas posto ga je lakse naci po naslovu u listi oglasa. broj oglasa je dosta porastao od dana pustanja sistema u zivot tako da je potreba za opcijom pretrage skroz na mestu.
pitanje je samo kako razdvojiti komercijalne oglase od ovih nekomercijalnih. kako odrediti ko postavlja komercijalne oglase a ko ne. mozda na osnovu broja oglasa.
problem je kako efikasno razdvojiti te oglase a da svi budu zadovoljni. ukoliko komercijalne oglase razdvojimo na posebne stranice to opet nije resenje posto nece biti u glavnom listingu te ce i broj pregleda tih oglasa biti manji.
mislim da su tacnija kategorizacija i efikasan sistem pretrage jedino dobro resenje. ako imate druge ideje slobodno ih prezentujte
Ideja o 100% efikasnoj i ajd recimo pravednoj (stvarno mi na pada bolja rec na pamet) nije moguca sem u teoriji jer ce uvek neko biti bar malo nezadovoljan.
Ipak trebalo bi se dogovoriti oko kriterijuma za komercijalno.Moj predlog je da se nova roba uvek stavlja pod komercijalno a polovna pod nekomercijalno.To sam predlozio jer je kriterijum jasan i veoma prost za realizaciju sto je bitno jer ovo niko ne radi za platu.
Naravno mana ovakvog sistema je ocigledna, a to je da ce trpeti ljudi kojima nekad naleti neki novi deo koji bi da prodaju, ali smatram da je to podnosljiv kompromis.
Bolji model da se ogranici broj oglasa nove robe zbog ovih ljudi, ali to ce zakomplikovati realizaciju, kako softverski jer bi se morao napraviti brojac koji ce raditi sa nekim periodicnim resetom, kako i za moderaciju, jer ce ipak neko morati da oznaci oglas kao oglas nove robe.No ako to nije tesko svakako jeste bolje...
Naravno ako neko ima druge ideje samo napred.
Sto se tice (objedinjenog) glavnog listinga, mislim da bi se mogao ukinuti i napravi dva odvojena listinga.Jedan za novu i jedan za polovnu robu.To se moze i graficki srediti da bude pregledno i funkcionalno... Naravno moze se ostaviti i ovaj stari model pored novog sa podelom pa pustiti vremenu da prosudi sta ljudi radije koriste