Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Postavljeno 28 September 2013 - 11:37 AM
Postavljeno 28 September 2013 - 03:18 PM
Jeste, ali ne u srbistanu...Cena tehnike ozbiljno padne cim se predje prag radnje sa ili bez garancije.
U srbistanu roba kad izađe iz radnje dobija dodatnu vrednost jer je njen vlasnik istu isprobao, razradio, pobrinuo se da novi kupac bude siguran kako roba dobro funkcioniše, proverio da li pakovanje sadrži sve elemente koje bi i trebalo da sadrži fabrički a sve to zahteva vreme, dodatni trud a ako je odraženo rotovanje telefona, ne bi li se isti učinio boljim od fabričkog, onda i izvestan nivo znanja... double facepalm.
Postavljeno 28 September 2013 - 03:55 PM
Trziste je zatrpano telefonima koji su dobijeni za dinar ili za neku smesnu doplatu u odnosu na njihovu cenu u radnji.
Skoro mi covek "prodaje" (mada nisam kupac) neki nov telefon koji je dobio u Telenoru za dinar i koji kosta 150 evra i toliko hoce da ga proda. Pitam ove koji se razumeju i kazu da je max 100 evra i to ako naleti na nekog kome treba bas Telenor jer je telefon zakljucan. Ovako tesko da ce da dobije i 90 evra.
Naravno da uvek ima izuzetaka ali to je prica u globalu.
Postavljeno 28 September 2013 - 04:03 PM
I u Srbistanu ako se sagleda razlika izmedju cene po kojoj se prodaje i cene po kojoj se prodaJeste, ali ne u srbistanu...
Ne treba gubiti iz vida cenjkarosko prosjacki mentalitet da se bukvalno svaka cena u startu obara od strane potencijalnog kupca Cak i da prodavac ponudi isti taj telefon po ceni od 30% cene u radnji bar 90% kupaca ce traziti popust ...
Postavljeno 28 September 2013 - 05:35 PM
Ko da su to neke pa radnje?Cena tehnike ozbiljno padne cim se predje prag radnje sa ili bez garancije. Prosto je pitanje zbog cega bi iko kupovao od fizickog lica kad za iste ili mizerno razlicite pare moze u radnji.
Sve moj do mojega sa upitnom realizacijom garancije...
Taj telefon u krstenoj radnji kosta bar 250eur
Ovaj bar nudi nov neotpakovan fon sa legalnom garancijom na 2 godine i jos ako dobijes (a dobices) popust iha
Pa gomila ljudi uzme telefon samo da bi ga preprodala narocito ako koriste jace pakete.
Postavljeno 28 September 2013 - 08:47 PM
Postavljeno 28 September 2013 - 10:25 PM
Pa nije bas za dinar, meni taj "dinar" dodje mesecno 3.000 x 2 god.Trziste je zatrpano telefonima koji su dobijeni za dinar..
Ali time placas i troskove sms-a, razgovora i cega vec. Inace, sto rece Bakara, 95% valjatora ne izdaje fiskalne racune u svojim prodavnicama, pa su im zato telefoni jeftiniji po 20%. Ili, postoji i posebna cena ako hoces fiskalni.
Postavljeno 29 September 2013 - 10:12 AM
Eh kao da su nasi zvanicni uvoznici sve cvecke koje skacu od srece kada im doneses telefon radi ostvarivanja garantnih prava te redovno resavaju probleme profesionalnoKo da su to neke pa radnje?
Sve moj do mojega sa upitnom realizacijom garancije...
Taj telefon u krstenoj radnji kosta bar 250eur
Ovaj bar nudi nov neotpakovan fon sa legalnom garancijom na 2 godine i jos ako dobijes (a dobices) popust iha
Pa gomila ljudi uzme telefon samo da bi ga preprodala narocito ako koriste jace pakete.
Sa druge strane sta biva ako nn osoba od koje "povoljno" pazaris telefon zavrne ugovor sa providerom?
Rezime sta god mi mislili o cenovnoj politici iz primera, trziste ce mu precizno odrediti cenu. Ako uspe da ga proda kako je zamislio onda je on i ljudi koji sa njim dele misljenje u pravu, i vice versa
Postavljeno 29 September 2013 - 10:31 AM
Sa druge strane sta biva ako nn osoba od koje "povoljno" pazaris telefon zavrne ugovor sa providerom?
Ništa! Telefon i ugovor su vezani samo u smislu povoljnih uslova kupovine i ništa više. Telefon možeš da prodaš, može da bude ukraden ili da crkne, ništa od toga ne utiče na ugovor i obavezu korisnika da plaća mesečni račun.
Postavljeno 29 September 2013 - 11:44 AM
Al opet nisam cuo da se praktikuje naplata na taj nacin, tj vracanjem aparata...
Postavljeno 29 September 2013 - 08:56 PM
To su lukavi trgovci par ekselans.
Postavljeno 29 September 2013 - 09:05 PM
zadnja kocnica mu lebdi ,a i pre i lici kao XS nego M
Postavljeno 30 September 2013 - 01:11 AM
http://www.cikloberza.com/show.php?id=124636 da ga nije malo preterao sa cenom a i bajs je pravi ,,frankestajn,, http://www.cikloberz... ... title=Cube extra skoro nov - CikloBerza.com
zadnja kocnica mu lebdi ,a i pre i lici kao XS nego M
A i kolko mi se cini da je otisao hrom u dnu stapova na amortu od 50 evra koji se nalazi na bajku od 800+ evra
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Postavljeno 05 October 2013 - 02:02 PM
4 članova čita ovu temu
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika