Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Postavljeno 26 October 2009 - 11:36 PM
Upada u servis Ciga i vuče kršnjarolo od bicika: "Pomagaj majstore ako Boga znaš, crko mi biciklet." Majstor ga gleda ispod oka, mašina totalno u raspadu, posla preko glave, a Ciga go ko pištolj, nema tu kinte. "Ne mogu danas, pun sam, dođi za jedno pet dana." "Ma kojih pet dana, brate, sad mi treba da se vratim kuči". "Kao prvo, nisam ti ja brat, a kao drugo, rekao sam ti kad i tačka." "Molim te, popravi mi sad, ubiče me žena ako ne dođem odma." "Nemože." "Deca mi bolesna, popravi ga, ruke ti majstorske ljubim." "Jok".
Vidi Ciga da od popravke nema ništa, vuče bajk polako ka vratima. Pre nego da izađe, okrete se da pokuša bar još jednom:"Popravi mi molim te, ljubi ti brat majstorski k...c!". Tu ti već razjareni majstor skoči i dograbi prvi tvrdi premet:" Marš napolje, stoko jedna, TI da mi ljubiš k..c!!!" Tek će Ciga sa vrata, uz osmejak tihim glasom: "Ma ne ja, budalo, nego tvoj brat."
Znači serviseri, pamet u glavu ( i dupe uza zid, jer ako vas dokači novi zakon o zaštiti potrošača, će da molite Cigu da se vrati).
Postavljeno 27 October 2009 - 12:23 AM
Prijatelj, rođak, komšija ili već sličan laik: "Ej, što ti je dobra bicikla, kad si je kupio?"
DURA-ACE FOREVER: "Pre neki dan."
P.R.K (pravi fatalni zajeb): "A što je plastična?"
D.A.F ( U sebi: Somino!):"Nije to plastika, nego karbon."
PRK ( U sebi: Ma šta ovaj lupa, kakav karbon, kad se vidi da je plastična): "A koliko si je platio?"
DAF: " 1.400 evra."
PRK (?!?!?!?! Ovaj nije normalan, tolke pare za biciklu, a ljudi nemaju leba da jedu...): "Pa, doobro..."
DAF (sad već tendenciozno):" I to polovna, nova košta bar nekoliko hiljada."
PRK (?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!Ovaj je definitivno za ludnicu, sa sve onim idiotima od roditelja što mu dadoše tolke pare, mogo je bar kola da kupi, da se vozi ko čovek, a ljudi nemaju leba da jedu, a penzioneri crkavaju od gladi, a majke plaču nad gladnom i bolesnom decom, a tek jadni afrikanci i svi ostali prezreni na svetu...) :"Pa, dooobro..."
DAF (overava ga zadnjim metkom): "Al ću morati da mu promenim ovaj kompakt pogon, nema
ništa bez bar 53/39, a i treba mi aerobar za triatlon, pa je to još nekih par stotina..."
PRK ( bez teksta, samo gleda da što pre kidne): "Pa, doooobro..."
Postavljeno 27 October 2009 - 01:48 AM
A u prilog čiči sa konjčetom koji me svaki put nasmeje kad god ga pročitam:
Prijatelj, rođak, komšija ili već sličan laik: "Ej, što ti je dobra bicikla, kad si je kupio?"
DURA-ACE FOREVER: "Pre neki dan."
P.R.K (pravi fatalni zajeb): "A što je plastična?"
D.A.F ( U sebi: Somino!):"Nije to plastika, nego karbon."
PRK ( U sebi: Ma šta ovaj lupa, kakav karbon, kad se vidi da je plastična): "A koliko si je platio?"
DAF: " 1.400 evra."
PRK (?!?!?!?! Ovaj nije normalan, tolke pare za biciklu, a ljudi nemaju leba da jedu...): "Pa, doobro..."
DAF (sad već tendenciozno):" I to polovna, nova košta bar nekoliko hiljada."
PRK (?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!Ovaj je definitivno za ludnicu, sa sve onim idiotima od roditelja što mu dadoše tolke pare, mogo je bar kola da kupi, da se vozi ko čovek, a ljudi nemaju leba da jedu, a penzioneri crkavaju od gladi, a majke plaču nad gladnom i bolesnom decom, a tek jadni afrikanci i svi ostali prezreni na svetu...) :"Pa, dooobro..."
DAF (overava ga zadnjim metkom): "Al ću morati da mu promenim ovaj kompakt pogon, nema
ništa bez bar 53/39, a i treba mi aerobar za triatlon, pa je to još nekih par stotina..."
PRK ( bez teksta, samo gleda da što pre kidne): "Pa, doooobro..."
Postavljeno 27 October 2009 - 12:32 PM
Trbo, ja te u potpunosti razumem, pošto i ja držim privatnu trgovinsku radnju već 15 godina(koja
istina nema nikakve veze sa biciklizmom, ali princip je isti, sve su ostalo nijanse). Ko ne drži radnju, nikada neće moći da shvati sa čime se tu čovek sreće u ovoj lepoj državi, gde te svi sa strane gledaju u
stilu: "Lako je njemu, on mlati pare." A što puste ladno firme tipa METRO-a, koje podave par hiljada malih radnji, to nikom ništa (jao, što puče trba, a baš je bio dobar tip. Ma ko ga j..., ionako nas je drao). Sa druge strane, i svi oni koji ti pišu, su gotovo u potpunosti u pravu. Ipak su to tvoji kupci, od
kojih živiš. Zato su takve konstruktivne sugestije za trgovca suštinski važne. Ti si verovatno zapao u
klasičnu klopku malih preduzetnika, gde te početni posao nadrasta, a ti ne možeš (ne znaš, ne smeš,
cvikaš) da ga proširiš. To i jeste stalna dilema, jer su mnogi jako zinuli, pa se udavili. U svakom slučaju, bolje je da postojiš, nego da te nema. Moj ti je savet da dobro proučiš novi zakon o zaštiti potrošača (evropski, u balkanskoj državi), koji će ti (nama)sigurno doneti nove muke.
A da ti kažem kako funkcioniše tržište, hteo sam da naručim Hutchinson-ove 28-mice kod
tebe, pa mi uleteše Mitchelin pro race po 20 evra. Sorry...
I jedna molba na kraju: pošto je ovo najrazvijenija tema, ja vam skrećem pažnju na:"Mi i
automobili..." pošto mislim da bi to morali stalno ljudima da držimo pred očima. Jer, džabe
menjač, ako nema glave na ramenima...
Postavljeno 27 October 2009 - 01:10 PM
Kad je bila akcija krvi to je moralo da se zalepi, a ostala je u moru drugih tema... Em je funkcionalnije, em je i estetski bolje kad ima par tema koje se izdvajaju i ove dole.
Pozdrav
"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."
Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...
Postavljeno 27 October 2009 - 01:11 PM
http://www.cikloberz...how.php?id=9423
http://www.bike-disc... ... imano.html
Postavljeno 27 October 2009 - 01:12 PM
"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."
Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...
Postavljeno 29 October 2009 - 08:29 AM
Ne vidi se kada se otvori oglas, ali se vidi u listi. lik je šampion!Prodajem Ram
» ima i mesto za dick-brake i v-brake
» Kragujevac
Postavljeno 29 October 2009 - 01:16 PM
Postavljeno 30 October 2009 - 12:26 AM
http://www.matriolimp.com
Postavljeno 30 October 2009 - 12:43 AM
Postavljeno 30 October 2009 - 01:14 AM
Samo da ubaci velicine S,M,L,XL ,jos koji pogled na stvar koja se prodaje i =D>
Postavljeno 30 October 2009 - 06:15 AM
Vidim, Suki je uradio sajt sa ponudom i cenama. A moze i online da se narucuje. Alal mu ćufte! =D>
http://www.matriolimp.com
E svaka čast čoveku, to je pravi način poslovanja!!! Idem sad da razgledam šta sve tamo ima
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.
Postavljeno 30 October 2009 - 10:02 AM
Samo da ubaci velicine S,M,L,XL ,jos koji pogled na stvar koja se prodaje i =D>
Mislim da je koristio OEM fotografije; slikati robu 'profesionalno' za katalog je zamajana rabota, čitaj treba ti neko ko ume to da radi (i ima s čim) i treba ti dosta para da ga platiš.
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika