Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8701 odgovora na ovu temu

#6081 brko83

brko83
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 20 December 2012 - 01:52 AM

To i super lake cevi su ono sto je kostalo mnoge vlasnike kenondejla rama.....Tako da stvar sa brusenjem varova kao sto ti kazes i nije bas pametna!

Obrada varova nije neko sretno resenje, ali niko proizvodjacu ne brani da se igra sa gitom pa na bezbolan nacin krije varove. Naravno ispadne blam ako se git otkine, ali bolje i to nego da se cev otkine :D ...

Kako sam citao negde duplira se var pa se onda obradjuje da bi licio na sastave na karbonu...Mada i onda se delimicno slabi...Al ja bi ipak voleo jednog dzekila, makar i stari model...
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#6082 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 21 December 2012 - 07:47 PM

http://www.cikloberz...ow.php?id=85352

Da ovo nije malo farbano. Kada je SPECIALIZED pravio ramove sa integrisanim šoljicama upravljača

i ne liči ni malo na SPECIALIZED, a možda ja ne znam :D :D :D
  • 0
easy life, easy ride

#6083 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 21 December 2012 - 08:31 PM

http://www.cikloberza.com/show.php?id=85352

Da ovo nije malo farbano. Kada je SPECIALIZED pravio ramove sa integrisanim šoljicama upravljača

Prodavac ipak ne pripada ovoj grupi, na prvo moje pitanje da li je original SPECIALIZED, jer ne pamtim ni jedan specialized tog izgleda i sa integrisanim soljama, rekao je da je ram GIANT I DA JE PROFI FARBAN. DA je zbog toga ta cena. Al opet, valja to naglasiti za one koji nisu bas poznayvaoci ovog brenda. Sa neke strane, ovo je samo mala obmana ili ti prevarica. Ipak oglas glasi SPECIALIZED ram :):):)
  • 0
easy life, easy ride

#6084 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 21 December 2012 - 08:44 PM

Hm, http://cikloberza.co...ow.php?id=90496
  • 0

#6085 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5513 posts

Postavljeno 21 December 2012 - 09:54 PM

prpsvletli me, pliz sta je ovde lukavo i tako to...?
  • 0

#6086 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Postavljeno 21 December 2012 - 10:42 PM

prpsvletli me, pliz sta je ovde lukavo i tako to...?

Eto i mene u temi uskoro kad budem prodavao Klein Adept pro ram :D
  • 0

#6087 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 21 December 2012 - 11:46 PM

Igore, necu, znas i bolje od mene, prosvetljen si [-X :wink:
  • 0

#6088 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 December 2012 - 12:35 AM

Jok, osetljiv je na gvozdjuriju. Ram tu vrednost sigurno ima.Jeste fakat da je trziste za njega danas prilicno malo, ali sa druge strane sacinjeno od motivisanih jedinki, pa u krajnjem skoru nije toliki probem za prodaju. Naravno Srbija kao sredina za prodaju moze biti otezavajuca okolnost.
  • 0
Postavljena slika

#6089 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 22 December 2012 - 09:37 PM

Da li ste videli na oglasima onaj mirage pro RACING :mrgreen:

Joj steta sto ne umem da linkujem...To je verovatno najnoviji model bolji od Viper sl....
  • 0

#6090 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5513 posts

Postavljeno 22 December 2012 - 10:43 PM

Fala na odgovoru, mogao si da me ignorises jelda, i fala na ovim lepim recima,
ali ipak moram da te razocaram: zaista ne znam na sta si mislio.
Osim ako nisi mislio da je prodavac, koji postavi detaljan i realan prikazan u oglasu
i uz to po tvom misljenju preceni predmet prodaje, zasluzio da se nadje zajedno
sa prodavcem koji prefarbani ram SVESNO prodaje kao SPECIALIZED, pa makar on bio i KTM,
neznam, neki team issue scandium profi trte-mrte tubing sta-ti-ja-znam!

Ja mislim da nije zasluo. Mozda je zasluzio da mu se otvori nova tema, nesto u fazonu:
"preskupi oglasi", "jel ovaj lud koliko trazi para" ili slicno.

Pa i pre otvaranja takve teme ne vidim razlog zbog kojeg je prodavac/oglas ovde zavrsio.
Zato pitam jer, razmisljam, mozda sa mnesto propustio. Jesam li?

Iovako, bar za mene, ova tema polako gubi smisao. Po meni smisao joj je podela iskustava sa kolegama, iskustava sa lukavim prodavcima u negativnom smislu (cini mi se da ja teko zapocela) da pomogne drugima da se ne nadju u slicnoj situaciji. Polako se pretvorila u jedan nacin ocenjivanja prodavaca sa berze. I to mi je OK jer formalnog ocenjavanja nema pa je ovo i neformalno dobrodoslo. I stoga sam je redovno posecivao, a sada sve redje, jer...mi se cini da se polako pretvara nedobronamerno pljuvanje i blacenje prodavaca i to bez pravog povoda i dovoljno informacija tipa skorasnjeg "1000 eura a nema diskove?".

Cini mi se da retko koji post u ovoj temi dolazi od nekoga ko je uopste i zainteresovan za oglas, a da ne spominjem kad sam predposlednji put procitao da je neko kontaktirao prodavca za detaljnije informacije ili objasnjenja pa onda postavio post, kao sto je, po mom misljenju pozitivno, uradio kolega Borisavljevic a vezano za pomenuti SPECIALIZED oglas.

Dobro kaze Sveta, izgleda da ce svi da zavrse u ovoj temi, kad tad, bez obzira da li opravdano ili ne.
  • 0

#6091 aleksandaraco

aleksandaraco
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 194 posts

Postavljeno 23 December 2012 - 01:37 PM

http://www.cikloberz...ow.php?id=87926 Samo 10kg #-o #-o #-o
  • 0
Specialized

#6092 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 23 December 2012 - 06:32 PM

Fala na odgovoru, mogao si da me ignorises jelda, i fala na ovim lepim recima,
ali ipak moram da te razocaram: zaista ne znam na sta si mislio.
Osim ako nisi mislio da je prodavac, koji postavi detaljan i realan prikazan u oglasu
i uz to po tvom misljenju preceni predmet prodaje, zasluzio da se nadje zajedno
sa prodavcem koji prefarbani ram SVESNO prodaje kao SPECIALIZED, pa makar on bio i KTM,
neznam, neki team issue scandium profi trte-mrte tubing sta-ti-ja-znam!

Ja mislim da nije zasluo. Mozda je zasluzio da mu se otvori nova tema, nesto u fazonu:
"preskupi oglasi", "jel ovaj lud koliko trazi para" ili slicno.

Pa i pre otvaranja takve teme ne vidim razlog zbog kojeg je prodavac/oglas ovde zavrsio.
Zato pitam jer, razmisljam, mozda sa mnesto propustio. Jesam li?

Iovako, bar za mene, ova tema polako gubi smisao. Po meni smisao joj je podela iskustava sa kolegama, iskustava sa lukavim prodavcima u negativnom smislu (cini mi se da ja teko zapocela) da pomogne drugima da se ne nadju u slicnoj situaciji. Polako se pretvorila u jedan nacin ocenjivanja prodavaca sa berze. I to mi je OK jer formalnog ocenjavanja nema pa je ovo i neformalno dobrodoslo. I stoga sam je redovno posecivao, a sada sve redje, jer...mi se cini da se polako pretvara nedobronamerno pljuvanje i blacenje prodavaca i to bez pravog povoda i dovoljno informacija tipa skorasnjeg "1000 eura a nema diskove?".

Cini mi se da retko koji post u ovoj temi dolazi od nekoga ko je uopste i zainteresovan za oglas, a da ne spominjem kad sam predposlednji put procitao da je neko kontaktirao prodavca za detaljnije informacije ili objasnjenja pa onda postavio post, kao sto je, po mom misljenju pozitivno, uradio kolega Borisavljevic a vezano za pomenuti SPECIALIZED oglas.

Dobro kaze Sveta, izgleda da ce svi da zavrse u ovoj temi, kad tad, bez obzira da li opravdano ili ne.

Ma ljudi se danas ljute ili bar namrste mnogo brzo. Ko god je u ovoj temi, ne znaci da je los prodavac to je moje misljenje, ja je dozivljavam kao utisak o nekom oglasu. E sad, to sto neko drugacije shvata, to je drugo, pa cak i individualno...Lukavi prodavci i tako to...e sta je tako to, jeste svakoj individui verovatno nesto sto on misli da je...

Stavio sam hm, jer sam mislio da cena nije prikladna za vecinu bajkera danas, ne racunajuci naravno one koji traze bas takav ram...i .td. A znamo svi kakav ram se danas prodaje drumski za cirka 150e, a sada i manje...Ali po meni to nije razlog za nekakvu ljutnju ili nekakvo negodovanje, jer se to desava svaki dan, kada si u prodavnici, pijaci. Niti ce da te bije prodavac, niti ti njega ako ti cena odgovara ili neodgovara...

Dakle, nista sa zlom namerom i po meni nikakva prasina se oko toga ne bi trebala dizati...dozvolite da pogresim, ali moje misljenje je tako... :wink:
  • 0

#6093 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 23 December 2012 - 06:47 PM

Ne znam sta je problem za ovaj oglas. Da je cifra velika jeste. Istao kao za onaj Colnago od 600 evra za koji vidim da je prodat. Ako je nasao budalu za te pare, svaka mu cast. Te cene mozda mogu da prodju negde u evropi, kod nas skoro nikako.
Bilo koji alumijumski ram od 150 evra bice toliko superiorniji u voznim osobinama od ovih gvozdenjaka da ako gledamo po tome oni ne vrede ni 50 evra. Na stranu zvucno ime, tadasnja vrhunska tehnologija, materijali, tradicija... Ali kome je to bitno i ima para za bacanje, samo napred ;).
  • 0
.

#6094 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 23 December 2012 - 07:59 PM

Ne znam sta je problem za ovaj oglas. Da je cifra velika jeste. Istao kao za onaj Colnago od 600 evra za koji vidim da je prodat. Ako je nasao budalu za te pare, svaka mu cast. Te cene mozda mogu da prodju negde u evropi, kod nas skoro nikako.
Bilo koji alumijumski ram od 150 evra bice toliko superiorniji u voznim osobinama od ovih gvozdenjaka da ako gledamo po tome oni ne vrede ni 50 evra. Na stranu zvucno ime, tadasnja vrhunska tehnologija, materijali, tradicija... Ali kome je to bitno i ima para za bacanje, samo napred ;).

Potpuno si u pravu aliii...Onaj colnago je stvarno bio umetnicko delo i verujem da je nekome bilo drago da da tu cifru samo da ga ima na zidu (sumnjam da bi neko imao srca da ga vozi) ...
  • 0

#6095 djape48

djape48
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1050 posts

Postavljeno 23 December 2012 - 08:13 PM

http://www.cikloberza.com/show.php?id=85352

Bilo na daaaalekoj prethodnoj strani. Tema korisna za....? :D
  • 0

#6096 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 23 December 2012 - 09:07 PM

Potpuno si u pravu aliii...Onaj colnago je stvarno bio umetnicko delo i verujem da je nekome bilo drago da da tu cifru samo da ga ima na zidu (sumnjam da bi neko imao srca da ga vozi) ...

Ma vozio sam ja isti takav ;). Jeste to legenda ali ga je pregazilo vreme. Nekome se nece svideti ali je tako.
  • 0
.

#6097 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 23 December 2012 - 10:42 PM

Na stranu zvucno ime, tadasnja vrhunska tehnologija, materijali, tradicija... Ali kome je to bitno i ima para za bacanje, samo napred ;).

Ne kupuje se gvozdjurija zbog bajnih tech karakteristika. Njena vrednost je u nekom posve drugom planu, vise vezano za bike heritage etc ...
  • 0
Postavljena slika

#6098 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 24 December 2012 - 01:52 AM

Na stranu zvucno ime, tadasnja vrhunska tehnologija, materijali, tradicija... Ali kome je to bitno i ima para za bacanje, samo napred ;).

Ne kupuje se gvozdjurija zbog bajnih tech karakteristika. Njena vrednost je u nekom posve drugom planu, vise vezano za bike heritage etc ...

Bas na to sam ciljao.....A kada iskoci onakav kolnago to je prava poslastica za kolekcionare.

A ko hoce performanse karbona ima na tone!
  • 0

#6099 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5513 posts

Postavljeno 24 December 2012 - 08:58 AM

Bas na to sam ciljao.....A kada iskoci onakav kolnago to je prava poslastica za kolekcionare.
A ko hoce performanse karbona ima na tone!

Postojem svacije misljenje ali i dalje ne vidim nista lukavo cime je oglas zasluzio mesto ovde.
Ako je razumno - prodace se, ako je skupo - nece se prodati i stajace dok se cena i potraznja ne usklade i (koliko vidim) to je cela filizofija. Mislim da nema potrebe ovde razvlaciti, samo ce se resiti. Sa druge strane, zima je, manje se vozi a vise pise :)

Takodje ne zelim da me neko pogresno shvatio, zaista ne mislim
da ovu temu treba da okupiraju VINTAGE-RETRO-CULT fanovi
ali takodje sam misljenja da ih ne treba proterivati i "etiketirati" tipa:
"(nasao) budalu" ili "ima para na bacanje". Milsim da nije (politicki) korektno.
  • 0

#6100 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 25 December 2012 - 08:16 AM

Osetih potrebu da i ja ostavim ovde svoje mišljenje. Iskreno, ja dosta slabije čitam teme destruktivnog sadržaja. Ova tema je dobila baš takav sadržaj. Po nekada kada češljajući berzu naletim na baš neki oglas koji miriše na prevaru, okačim ovde, ali izbegavam jer je uvek osetljivo. Poslednji post sam čak i objasnio. Prodavac je na moje pitanje da li je ram pravi SPECIALIZED odmah odgovorio da nije i da je farban, i da je to normalno, jer da vidim koja je cena (60 e). Malo pratim SPECIALIZED bicikla, može se reći da sam njihov fan, i meni na prvi pogled je izgledalo da nije, ali niko ne zna sve, pa sam poslao mail i pitao. Kaže još, da je profi ofarban i da je ram GIANT. Ovde sam postavio čisto radi upozorenja, ali prodavac je bio dosta korektan u mailu. POZZZ za IgorN :D
  • 0
easy life, easy ride

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika