Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8701 odgovora na ovu temu

#5941 djape48

djape48
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1050 posts

Postavljeno 18 October 2012 - 11:28 AM

Da ne pominjemo umno-uvredljive ocene stanja opreme tipa vizuelno 9.9, a tehnički 9.8.[-X

To i kad stave procenat koliko su paknovi/gume istroseni. Koliko njih je uporedilo to sto prodaje sa novim koje je na 100%, pa moze da napise neki procenat. Glupost, dovoljno je staviti sliku
  • 0

#5942 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4296 posts

Postavljeno 18 October 2012 - 01:48 PM

Ne znam na koga se odnosi prica ali me je jedan od tih sa "ocenama" 2 puta lepo zavrnuo za stanje. Jeste da se radilo o stvarima od 10-20 evra ali se na slikama nikada nije videlo najvece ostecenje.
  • 0
.

#5943 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 18 October 2012 - 01:52 PM

Standardna priča, ili ono kad napišu "sve se vidi na slikama" a slike mutneeee kao da su pravljene krompirom a ne fotoaparatom!!!
  • 0

profilepic.gif

#5944 aztec

aztec
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 585 posts

Postavljeno 18 October 2012 - 07:38 PM

Ne znam na koga se odnosi prica ali me je jedan od tih sa "ocenama" 2 puta lepo zavrnuo za stanje. Jeste da se radilo o stvarima od 10-20 evra ali se na slikama nikada nije videlo najvece ostecenje.

Svi ti koji sebe smatraju kompetentnim da na matematički način procenjuju svoju robu lupaju.Uglavnom su to ocene koje variraju od 9.0 do 10-s tim da je uvek veća ocena za tehničko stanje.Ma da-sigurno znaju da je opruga na menjaču jaka kao i kad je bio nov, ili zubi na pogonu mogu da rade dugo-kao kad su novi(ovo se odnosi na ono kad je tehnički za 10-ku).Dečko lepo raskupusa ceo bicikl na koji nije ni seo, a kamoli provozao-i onda krene da bode ocene.Ta fora mi je odvratna-a sada naročito otkad su se pojavili kukuruz - prodavci sa tim glupostima.Ja od tih stručnjaka ne kupujem.
  • 0
SPARK 10

#5945 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 18 October 2012 - 08:02 PM

Ne bih ovo okarakterisao kao lukavost prodavca, ali pogledajte opis
"* TR-90 okvir - moze da izdrzi toplotu do 350 stepeni"
http://www.cikloberz...ow.php?id=53467
To ce mi bas znaciti ako upadnem u aktivan vulkan, ili sta vec...
  • 0

#5946 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 18 October 2012 - 10:14 PM

Da ne pominjemo umno-uvredljive ocene stanja opreme tipa vizuelno 9.9, a tehnički 9.8.[-X

To i kad stave procenat koliko su paknovi/gume istroseni. Koliko njih je uporedilo to sto prodaje sa novim koje je na 100%, pa moze da napise neki procenat. Glupost, dovoljno je staviti sliku

Kada prodajes ceo bicikl ne mozes da stavis dovoljno slika gde se vidi stanje celog bicikla po segmentima,za to bi trebalho otprilike 8-10 slika u dobroj rezoluciji.
Dakle hteo ne hteo moras i recima da das opis bicikle koju prodajes,e sad sto je pojam sta je očuvano a šta nije različit od čoveka do čoveka,je nešto oko čega možemo da diskutujemo do sledeće godine.
Kritika je ok,ali ova tema sve više postaje pljuvaonica,gde se pljuje bez pardona po svemu i svačemu.
Lukavi i nekorektni prodavci svakako treba da budu žigosani na neki način,i mislim da se znaju i kriterijumi po nepisanim pravilima,ali treba pročistiti temu jer je zagušena trivijalnostima pa i kad naiđe post koji zavređuje pažnju,on bude zatrpan postovima tipa:"Prodaje bužir 100din metar,a kod Mike ima za 85din.."
Lično mislim da dok god opis realno oslikava stanje dela/bajsa,može nekom da se sviđa ili ne,ali to je samo subjektivno mišljenje.
Ne bih da neko pomisli da branim prodavce iz kolegijalnih razloga,samo sam hteo da ukažem na to da ne treba preterivati jer u suprotnom će tema biti obesmišljena.
  • 0

#5947 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 19 October 2012 - 01:13 AM

Sve si u pravu, ali jos davno sam primetio da je tema obesmisljena. Npr. isti oglas se pojavi posle samo par stranica, pa nekad i vise puta. I kako uopste tema moze biti funkcionalna za pretragu, kad se stavljaju samo linkovi za oglase, koji kasnije budu obrisani. Na stranu to sto 90% ljudi nesposobno da nesto sami istraze, lakse im je da otvore novu temu tipa da li da kupim kisobran ili kabanicu... Tema je veoma korisna onima koje je stalno prate, ali ja sam recimo zapamtio samo nekoliko ekstrema (Pavle, Bogibasket itd...)
P.S. stanje vizuelno x.x tehnicki x.x? Pa ko je tu lud?
  • 0

#5948 mihajloalasp

mihajloalasp
  • Members
  • 835 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 20 October 2012 - 02:03 PM

300 evra za capriolo ram?! http://www.cikloberz...ow.php?id=84794

OK, ne razumem se baš u cene opreme, ali mislim da je mnogo para za takav ram.
  • 0
.

#5949 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 20 October 2012 - 02:31 PM

Pridruzujem se misljenju ali covek ga je sigurno papreno platio pa sad pokusava da cupa pare.Slaba vajda da ce izvuci tu lovu jer vrh ramovi (sto taj nije) Idu po manjim ili istim cenama.
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#5950 milanbike

milanbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 136 posts

Postavljeno 20 October 2012 - 03:06 PM

"OK, ne razumem se baš u cene opreme, ali mislim da je mnogo para za takav ram."

OK ne razumem se baš u tvoj stav ali mislim da je:
1.nepoznato sta si hteo da kažeš?
2.dosadno ti?
3.žena te iznervirala pa ajde da opletem po ovom i ako se ne razumem ali sam dovoljno kompetentan da ga pljunem, a nema tešku ruku kao žena
4....

E to vam je ova tema.
  • 0

#5951 bant013

bant013
  • Members
  • 1168 posts

Postavljeno 20 October 2012 - 04:15 PM

"OK, ne razumem se baš u cene opreme, ali mislim da je mnogo para za takav ram."

2.dosadno ti?
3.žena te iznervirala pa ajde da opletem po ovom i ako se ne razumem ali sam dovoljno kompetentan da ga pljunem, a nema tešku ruku kao žena
4....

E to vam je ova tema.

1. Hteo je da kaže da mu je cena od 300€ za capriolo spyder previsoka
2. Verovatno i da jeste, da nije jurio bi on verovatno mlade snajke obzirom na uzrast a manje vremena provodio ovde :)
3.Obzirom da je tek srednjoškolac teško da je u bračnoj zajednici, sem ako nije rešio da požuri i poput romske zajednice reši to na "vreme"...:mrgreen:
4...

Da znaš da jeste :D
Šta ćeš, bolju nemamao...
  • 0
"I've had enough, I've seen enough, I've had it all, I'm giving up I won the race, I broke the cup, I drank it all, I spit it up" (R.E.M)

*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU

#5952 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 October 2012 - 04:34 PM

Vredece onoliko za koliko se proda, a ja sam za njega 3 glave ne bih dao cak ni da je nov u garanciji. :)
  • 0
Postavljena slika

#5953 mihajloalasp

mihajloalasp
  • Members
  • 835 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 20 October 2012 - 05:55 PM

2.dosadno ti?
4....

E to vam je ova tema.

1. Hteo sam da kažem da mi je cena previsoka za takav ram. Da se razumemo, i sam sam vozio capriolo do skoro i nemam ništa protiv njih, ali ja sam Merida ram koji je sigurno i jači i lepši (lično mišljenje) i gotovo sam siguran lakši platio 75 evra nov sa FSA šoljicama, FSA šticnom i Jagwire Hyper bužirima. Spyder koliko znam nije "pure carbon" već neki alu ram presvučen karbonom. Za 300 evra može na oglasima da se kupi mnogo bolji ram, kao recimo http://cikloberza.co...ow.php?id=82851, http://cikloberza.co...ow.php?id=81747 ...
2. Malo :mrgreen:
3. Nemam ženu, još sam mlad :D Više volem mlade snajke, one ne biju :mrgreen:
4. ...
  • 0
.

#5954 spaske

spaske
  • Members
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 20 October 2012 - 06:13 PM

Koliko se ja sećam ovaj bajs je na oglasima pitaj boga od kad pa čovek video da ne može da ume te pare koje traži pa rešio da ga rastavi ali opet je zacepio.
  • 0

#5955 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 20 October 2012 - 06:55 PM

@sveta344 eto vidis
  • 0

#5956 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 20 October 2012 - 07:05 PM

@sveta344 eto vidis

Vidim..
  • 0

#5957 milanbike

milanbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 136 posts

Postavljeno 21 October 2012 - 06:53 AM

naravno da sam razumeo šta je hteo da kaže, ali vi mene niste razumeli.
ispravna i korektna rečenica bi bila : ovaj spyder je skup jer imaš taj i taj ram, lakši, jači, lepši,..., a za manje ili isto para.
ovako nejegova rečenica liči na pisanje radi pisanja (da ne kažem pljuvanje radi pljuvanja).

sad vidim nekom smeta i ocenjivanje svoje robe. pa zar nije lakše i tačnije ako neko napiše 9 od 10, nego napiše ram je odličan a pritom se naše poimanje odličnog verovatno razlikuje.

još na početku ove teme sam napisao da bi za određenu kritiku trebalo da se da i neko objašnjenje, baš zato da nebi bilo ovakvih stvari. lljudi koji prozovu nekog a posle kao "nisam video na slici...."(a bilo je toga ovde dosta) ili "to je skupo" a nigde ne stavi gde to ima jeftinije (naravno ne u fabrici gde se proizvodi ili u tanzaniji).
kad nekom napišeš gde ima jeftinije ili bolje ti si mu pomogao a običnom prozivkom (pljuvanjem) niko nema korist od takve informacije (mada možda su vam konkurencija u prodaji, pa udri po neprijatelju)

p.s. nadam se da ovo ne liči na raspravu, jer to nije ni bila namera
  • 0

#5958 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 24 October 2012 - 03:11 PM

RAMOVI 122400 RAM-CAPRIOLO SPYDER CARBON 19" 49999.00
RAMOVI 122402 RAM-CAPRIOLO SPYDER CARBON 21" 49999.00
  • 0

#5959 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 24 October 2012 - 03:29 PM

RAMOVI 122400 RAM-CAPRIOLO SPYDER CARBON 19" 49999.00
RAMOVI 122402 RAM-CAPRIOLO SPYDER CARBON 21" 49999.00

I koliko komada tih ramova su prodali za sve ove godine. Mogu li se pobrojati na prstima prosecne osobe? Mislim vise od 4 glave za karbonsko sidro :shock:
  • 0
Postavljena slika

#5960 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 24 October 2012 - 07:01 PM

To je vec za temu Analiza trzista, a ne ovu
  • 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika