Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8701 odgovora na ovu temu

#521 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2009 - 11:11 PM

Vidis nece biti jasno.Kao sto ti je vec napisano, lepo nadjes coveka koji ce ti isprogramirati modul koji ce iz sistema u kome vec imas cene, da generise web stranu/ili bilo kakav drugi dokument sa cenama.To ama bas nikakav problem nije.Ako dodje do promene cena ti ih svejedno u racunaru/fiskalnoj kasi moras da menjas, a cim uradis to na click away ti ide promena cena i na site-u.Ako ti je tesko da jednom kliknes i tako izmenis sadrzaj cena na site-u onda jbg i ovo sto imas ugasi jer nicemu pametnom ne sluzi :) Doba statickih web strana je proslost, barem kod onih koji imaju makar trunku zelje da na taj nacin ostvare komunikaciju sa musterijama.I na kraju budi svestan ako ti to neces da radis ima ko hoce, niko nije vecno pretplacen na trziste.
  • 0
Postavljena slika

#522 marko035

marko035
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 01 October 2009 - 01:07 AM

Vidis nece biti jasno.Kao sto ti je vec napisano, lepo nadjes coveka koji ce ti isprogramirati modul koji ce iz sistema u kome vec imas cene, da generise web stranu/ili bilo kakav drugi dokument sa cenama.To ama bas nikakav problem nije.Ako dodje do promene cena ti ih svejedno u racunaru/fiskalnoj kasi moras da menjas, a cim uradis to na click away ti ide promena cena i na site-u.Ako ti je tesko da jednom kliknes i tako izmenis sadrzaj cena na site-u onda jbg i ovo sto imas ugasi jer nicemu pametnom ne sluzi :) Doba statickih web strana je proslost, barem kod onih koji imaju makar trunku zelje da na taj nacin ostvare komunikaciju sa musterijama.I na kraju budi svestan ako ti to neces da radis ima ko hoce, niko nije vecno pretplacen na trziste.

Ima vremena za Trbu shvatice on to ,nadamo se pre Planeta i Capriola, tim bolje po njega a i kupce :wink:
  • 0

#523 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 01 October 2009 - 06:43 AM

Nisam haker tako da nisam znao da taj program uopste postoji.
Da li to imaju Capriolo i PB?
Ne bih ipak gasio svoj sajt na koji smo toliko truda i vremena ulozili cak i da ostane ovakav .I sluzi mi ogromnoj svrsi i bez cena,ovakav kakav je.
  • 0

#524 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 October 2009 - 07:28 AM

Za to ne treba da budes bilo kakav haker.To nije program koji postoji pa ga kupis, vec se to namenski pise.Doduse da ne pricam napamet mozda postoji za knjigovodstveni sistem koji imas, ali to moras da pitas firmu koja ti ga je prodala.

Imaj jednu stvar u vidu, u doba u kome zivimo, site preko koga ne valjas robu, i koji ti ne donosi opipljivu dobit je vise trosak nego korist i kao sto ti rekoh realno ne vredi nista.

Imas citav niz firmi koje se profesionalno bave web developmentom, i trosak razvoja funkcionalne dinamicke web strane preko koje ces prodavati robu po celoj zemlji, a samim tim u istoj biti de facto prvi, pa time imati i celo elektronsko trziste biciklistickih delova i opreme samo i iskljucivo za sebe jeste nesto o cemu vredi makar dobro razmisliti.

Jednu stvar bi trebalo da skontas, gomila ljudi koja dolazi da kupuje iole skuplju opremu nju prvo trazi na net-u, isto tako imas i nezanemarljiv broj servisa po unutrasnjosti i kojima bi ovo itekako znacilo.

U svakom slucaju to ti je sansa da zaposednes netaknutu teritoriju, sad na tebi je da procenis da li te zanima ili ne.

Inace capriolo i planet to i nekom rudimentarnom obliku imaju.Ako pogledas planetov site videces spisak delova sa cenama koje se ne unose rucno samo zarad web-a, nego se izbacuju automatski iz knjigovodstvenog sistema.Isto vazi i za capriolo i onaj njihov .xls fajl.Sad sta je mana kod njih, prvo to sto su neazurni.Veoma cest je slucaj da na site-u pise jedno a u realnosti to ne vazi, a drugo konkretno kod capriolo-a njima se i sam .xls fajl ne poklapa bas uvek sa katalogom po siframa artikala.Isto tako velika mana i jednog i drugog je sto nemaju nameru da salju robu kurirskim sluzbama.

I na kraju, ako si toliko vezan za site koji si radio, mozas makar jedan link ka generisanom .xls file-u sa cenama negde da stavis, mada opet kazem tebi je bolja varijanta da pocnes sa elektronskom trgovinom jer to bas niko ne radi u biciklizmu kod nas.
  • 0
Postavljena slika

#525 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 01 October 2009 - 10:05 AM

Joj ljudi malo mi zao Trbe, mnogo ga pritiskate za te cene, cenovnik, generisanje preko modula i sl. AKo je to u razvijanju i ima dobru nameru dajte malo oduska, smanjite pritisak, kad sve uradi moze da mu se skrene paznja od ,recimo, nas kao kupaca, sta bi mogao da popravi ili doda, a ovde se vec cela strana vrti ubaci cene - necu ima na slici i sl.

Trbo sve najbolje i radi kako mislis da treba, ako posao ide ok, ako ne ide, ne moze gore od toga pa samim tim probas da promenis taktiku.

pozz :wink:
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#526 skylimit

skylimit
  • Members
  • PipPipPip
  • 122 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 October 2009 - 12:12 PM

Sad sam tek provalio da je cena u tooltip-u slike a ne kad udjes odnosno kliknes na sliku :)
  • 0
-

#527 marko035

marko035
  • Members
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 01 October 2009 - 01:12 PM

Jednu stvar bi trebalo da skontas, gomila ljudi koja dolazi da kupuje iole skuplju opremu nju prvo trazi na net-u, isto tako imas i nezanemarljiv broj servisa po unutrasnjosti i kojima bi ovo itekako znacilo.

Bas tako ,lepo receno,nikako prodavci da shavate da ljudi koji kupuju kvaliteteniju bic opremu bilo da se radi o komponenetama za sam bicikl ili o garderobi prvo to trazi na net pa onda krecu u kupovinu.Retki su primeri onih koji dodju u Capriolo npr i vide novog Sida koji je 5xxxx din npr i kazu daj mi 'ovo' a pre toga se nisu raspitali gde 'to' ima i za koliko tako novo.
  • 0

#528 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 01 October 2009 - 06:25 PM

Hvala na savetima.Imacemo sta da radimo tokom zime.Pokusacemo to da odradimo.
  • 0

#529 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 01 October 2009 - 07:50 PM

Bolje po vas ljudi. Ne pravimo se mi pametni zato sto nam je dosadno nego sto cemo i vi i mi imati koristi :wink:
  • 0
.

#530 biber021

biber021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 214 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 04 October 2009 - 07:05 PM

2008? [-X

http://www.cikloberz...how.php?id=9513

+

http://www.cikloberz...how.php?id=9532

350€!!!!
i ovaj... taj mali detalj sa točkovima... i kočnicama... #-o
  • 0
Kod bicikla su bitne dve stvari: da ima dva točka i da ima kočnicu. Ustvari ovo drugo i nije tako bitno.
------------
Biciklom na posao

#531 Grux

Grux
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 344 posts
  • LocationLeskovac + DST

Postavljeno 04 October 2009 - 09:57 PM

350€!!!!

Baš sam malopre gledao ovo i čudio se!! :shock:
  • 0

#532 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 04 October 2009 - 10:08 PM

350€!!!!

Baš sam malopre gledao ovo i čudio se!! :shock:

Evo dajem ja moj, Capriolo Cobra, bez dodatnih tockova za 250Eur, i to pod garancijom jos preko pola godine! :P :) :D :mrgreen: (nov, bez amortizera kosta citavih ~14.000din)
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#533 petrovicivan

petrovicivan
  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 October 2009 - 06:30 AM

Sve je covek lepo rekao. =D>
Ja sam sve delove kupovao u Capriolu ili polovne preko oglasa samo zato sto sam u startu video cenu i mogao da pravim kombinacije koje mi odgovaraju. U Planetbike-u sam prvu stvar kupio tek kada su napravili ljudski sajt. Kada sam video cene i sta imaju u ponudi nije mi cak ni bilo tesko da odem u NS ako nemaju robu u Bg-u. Posedovanje sajta je u 21. veku prosto imperativ i ko to ne shvata nece bas daleko da dogura.

U Planetu su raspoloženi i da radi kupca prebace robu iz Novog Sada u Bg
  • 0

#534 leksi

leksi
  • Members
  • 5 posts

Postavljeno 09 October 2009 - 10:43 AM

Jel zna neko korektnog prodavca polovnih bicikala u bgd. imam druga koji se razume i cesto ide za bg pa bi mogao da mi zavrsi to. inace kupujem mtb od oko 200 evra. hvala unapred. pozdrav.
  • 0

#535 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 09 October 2009 - 12:39 PM

Nek ode do Partizana ili Asterixa na Uscu, a ako uleti iz oglasa onda ok.
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#536 leksi

leksi
  • Members
  • 5 posts

Postavljeno 09 October 2009 - 02:56 PM

Hvala. Nasao sam Partizana, ali ne mogu da nadjem Asteriksa, nema ga u Zutim stranama, jel ima neko kontakt od Asteriksa. Hvala unapred.
  • 0

#537 panca93

panca93
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 258 posts
  • LocationNis

Postavljeno 10 October 2009 - 12:38 AM

IZvinjavam se jer ovaj lud il sam ja neto neinformisan!:))) #-o #-o :?: :?:
http://www.cikloberz...how.php?id=9724
  • 0

#538 marko035

marko035
  • Members
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 10 October 2009 - 12:45 AM

IZvinjavam se jer ovaj lud il sam ja neto neinformisan!:))) #-o #-o :?: :?:
http://www.cikloberz...how.php?id=9724

Isti prodavac,ove pakne su 200din par a on 2para poklanja za 10e,covek je velikodusan :roll:
http://www.cikloberz...how.php?id=9720
  • 0

#539 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 10 October 2009 - 12:54 AM

Pakne sam hteo i ja da prokomentarišem, ali ti si me preteko :mrgreen:. Pa zaboga, paknovi su novi, u radnji, zato su 10 evra :lol:.

Offtopic: do malopre sam listao Limundo, i svaki put kad gledam aukcije naletim na po neku gde mi dođe da pitam prodavca "Čoveče, jesi li ti normalan?!?". I onda naravno, broj ponuda 0. Ima ovaca, ali ne toliko!
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#540 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 10 October 2009 - 05:32 AM

Sifteri X9, koje nudi za 90eur, su bili 50-ak, pre koji dan. Sto imam neki utisak da se isti pretprodaju. :roll:
  • 0

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika