Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8701 odgovora na ovu temu

#501 vuk_kg

vuk_kg
  • Members
  • 9 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 06:08 PM

Jos jedan + za excel cenovnik; ja cene sve moguce robe prvo gledam na netu, pa tek onda zivkam da proverim stanje i cenu.

I ako moze, za mene neupucenog, koja je uopste Trbo tvoja firma? Moze i na PM, ako je reklama problem :)

p.s. ja (jos uvek) ne trosim nesto mnogo para na bike, ali volim da znam cene, ponudu itd; tako pre neki dan spomenu neko na forumu Sukija i Northwave, i krenem ja da ih trazim online. Na kraju nisam nigde mogao da nadjem njihov sajt (iako sam nasao i firmu, i adresu i broj) - sta cu ja sad da zivkam i da smaram ljude - em nista ne kupujem, em ne znam ni sta bih kupio :D, ali volim da gledam ponudu, pa se tako i odlucim da kupim neke stvari... Da je tu jedan excel cenovnik sa tacnim nazivima delova, lako bih ja izgulgao slike, karakteristike itd.

Sve je covek lepo rekao. =D>
Ja sam sve delove kupovao u Capriolu ili polovne preko oglasa samo zato sto sam u startu video cenu i mogao da pravim kombinacije koje mi odgovaraju. U Planetbike-u sam prvu stvar kupio tek kada su napravili ljudski sajt. Kada sam video cene i sta imaju u ponudi nije mi cak ni bilo tesko da odem u NS ako nemaju robu u Bg-u. Posedovanje sajta je u 21. veku prosto imperativ i ko to ne shvata nece bas daleko da dogura. Jednostavno, hocu da budem obavesten o ceni i dostupnosti robe i necu da gubim vreme na stalno zivkanje i mail-ove. Freestyle ima solidne zalihe i interesantne stvari, par puta sam ih zvao par puta sam slao mail, al mi je vremenom dosadilo. Dali su popust na Scott program i tu je verovatno bilo dosta sjajnih stvari ali sto se mene tice dzabe kad ne vidim koliko to kosta. Istina je da kad se klikne na sliku izadje cena ali samo u malom broju slucajeva. Ljudi napravite cenovnik, koristice i vama i nama. Ovo kad kazem mislim i na ljude koji prodaju preko oglasa a ne stavljaju cene. U zadnjih godinu, godinu i po sam dao par stotina evra na delove i cisto sumnjam da prodavci ne vole moje pare, ali ako ne znam sta prodaju i po kojoj ceni onda te pare nece dobiti. I na kraju, sve ovo pisem da bih sugerisao par stvari za koje mislim da bi poboljsale ovo nase malo i oskudno trziste biciklisticke opreme a za koje ne treba previse napora. Shvatite samo kao dobronamernu primedbu.
  • 0

#502 Grux

Grux
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 344 posts
  • LocationLeskovac + DST

Postavljeno 29 September 2009 - 06:18 PM

http://cikloberza.com/show.php?id=9404 F.Moser za 220eur ovaj je ludddd moj drug ga je uzeo za 80eur ....

Sad je cena 260 eur!! :P Video čovek tvoj komentar pa pomislio daće ga mnogo jeftno. :P
  • 0

#503 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 September 2009 - 06:29 PM

@ Trba - Nije mi jasno, zasto ne stavljate cene u oglas?

Trba (ako stavi) stavi cenu u ime fotografije na kojoj je deo. Ne razumem takav sistem/pristup, da cenovnici ne valjaju ne bi ih niko pravio.

Prosta racunica. :?

Dobrooo jutrooo, kako bi otpevao Čorba...

Samo nas je dvojica u firmi koji to radimo pored ostalih 1000 obaveza tako da nam je to najbrze i najbolje a jos uvek smo mali da imamo sajt kao Capriolo ili PB.Cena u samoj fotki je super stvar.Imas cenu i to je ok.Ne znam sta jos treba da uradimo? Imamo preko 4000 artikala.Na samom sajtu ima cena u samoj slici.Samo treba kliknuti.

E tu vidis dosta gresis.Na zalost svest o znacaju postojanja funkcionalne web stranice je ovde jos uvek niska.

Planet tek od ovog proleca ima koliko toliko funkcionalnu, ali kilavo azuriranu web stranu, a Capriolo je unapredio svoju do neupotrebljivosti.Sve sto trebas da uradis je da najmis nekoga da ti razvije i/ili integrise postojeci knjigovodsteni sistem sa modulom koji bi sam generisao cenovnik i validno stanje dela.

Veruj mi ne malom broju ljudi nije nikakav problem da dodju do Panceva ukoliko imaju razlog.Daklem zelim deo, na tvom site-u vidim da isti postoji dodjem tamo i kupim.Ja sam zbog obicnog excentra isao u Novi Sad da bi tamo doziveo ispalu od Planeta, tako da mnogo manji put do Panceva koji se zavrsi kupovinom je super.

Na kraj krajeva pre dve nedelje sam bio i kod tebe zbog rama, cuo sam a postoji neki polirani alu Scott ram, ali onaj koji je tamo mi se nije dopao.Dakem bio sam spreman da dodjem i vidim ono sto ne znam ni sta je.

Isto tako zbog ljudi koji zive daleko od Panceva treba postojati mogucnost slanja kurirskom sluzbom.Kupaca nije nikada nije dosta i svaki novi je tebi novac u dzep, a ako posla imas previse zaposli jos ljudi.

Inace sitaucija sa nabavkom delova, opreme i sl. je u Srbiji totalno kilava, ponajvise sto se tom oblascu bave ljudi koji to rade jer nista drugo ne mogu, pa ga rade preko izvesne stvari.Ovo ne pricam sa tobom na pameti nego picam o opstoj situaciji.

BTW sto se Planeta i Zolta tice, sumnjam da ce oni bilo sta da urade.Ne bas ali skoro podjednako legalno i Capriolo prodaje Shimano kroz retail, kojeg je uvezao za ugradnju i servis prodatih bicikala , pa ovi cute i prave se blesavi.Opet ne vredi pominjati koliko haoticni utisak Planet ostavlja, ponekad mislim da oni ne znaju ni gde im se dupe nalazi, a kamoli sta gde imaju, sta treba uvesti i ko gde sta prodaje.
  • 0
Postavljena slika

#504 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 29 September 2009 - 06:31 PM

http://cikloberza.com/show.php?id=9404 F.Moser za 220eur ovaj je ludddd moj drug ga je uzeo za 80eur ....

Sad je cena 260 eur!! :P Video čovek tvoj komentar pa pomislio daće ga mnogo jeftno. :P

Neko se iznervirao pa malo za***ava ovde ljude, bas da bi ovde svi raspravljali oko toga :wink:
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#505 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 29 September 2009 - 06:36 PM

...Capriolo prodaje Shimano kroz retail, kojeg je uvezao za ugradnju i servis prodatih bicikala , pa ovi cute i prave se blesavi.

Odeš u Planet, pogledaš opremu na kojekakvim Scottovima, odeš na Scottov sajt i pogledaš katalošku opremu na tim istom Scottovima. Onda ti svane, tj. smrkne. Niko tu nikog neće da dira... SRBI-JA!
  • 0

#506 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 06:38 PM

Odeš u Planet, pogledaš opremu na kojekakvim Scottovima, odeš na Scottov sajt i pogledaš katalošku opremu. Onda ti svane, tj. smrkne. Niko tu nikog neće da dira... SRBI-JA!

NIsta novo, to sam saznao kad sam jedno vreme nasao na Scott sajtu neki bajsic, odem do Planeta i kao da gledam drugi bajk, oni to prodaju nekome ko nije upucen za iste pare kao u katalogu, a u katalogu stoji deore a na bajku tourney i sl. :?
Kao sto si rekao - srbija...sjajan horor film
  • 0

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

#507 Nion

Nion
  • Members
  • 1715 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 07:02 PM

Dada strasno ja uvek pogledam planetbike i onda odem Skot sajt da vidim sta ustvari ima da serija :(
  • 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V

#508 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 September 2009 - 07:27 PM

...Capriolo prodaje Shimano kroz retail, kojeg je uvezao za ugradnju i servis prodatih bicikala , pa ovi cute i prave se blesavi.

Odeš u Planet, pogledaš opremu na kojekakvim Scottovima, odeš na Scottov sajt i pogledaš katalošku opremu na tim istom Scottovima. Onda ti svane, tj. smrkne. Niko tu nikog neće da dira... SRBI-JA!

Au sunce mu :( Mene scott-ovi nesto posebno ne interesuju pa ih ni ne zagledam previse, no secam se da mi je vise puta bolo oci sto su im ti bicikli delovali "nedoradjeno" tipa sajle bez zavrsetaka, ili lose skracene koje mlate po ramu i sl. Sad znam i odakle problem :D

Ajd ako i zanemarim cene ono sto mi kod njih ide najvise na zivce je sto nude uzasno losu podrsku.Tj kupis lepo deo, npr spd, pa se posle teraj za kljuc.Ili kupis nablu a posle moli boga da nadjes konus, kupi viljusku pa se sisaj za semeringe i sl. Nekako samo ti kupi pa posle ko te y. I to je opet ponavljam zato sto se tim poslom bave ljudi koji ga rade jer drugo ne mogu :(
  • 0
Postavljena slika

#509 genius

genius
  • Members
  • PipPipPip
  • 130 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 08:16 PM

Odeš u Planet, pogledaš opremu na kojekakvim Scottovima, odeš na Scottov sajt i pogledaš katalošku opremu. Onda ti svane, tj. smrkne. Niko tu nikog neće da dira... SRBI-JA!

NIsta novo, to sam saznao kad sam jedno vreme nasao na Scott sajtu neki bajsic, odem do Planeta i kao da gledam drugi bajk, oni to prodaju nekome ko nije upucen za iste pare kao u katalogu, a u katalogu stoji deore a na bajku tourney i sl. :?
Kao sto si rekao - srbija...sjajan horor film

Sada vam mogu slobodno reći da mnoooooooogo grešite.Iz kog razloga?Da li se neko od vas zapitao,zašto su ti Scott-ovi bicikli sa nižom klasom opreme u odnosu na katalošku opremu koja stoji na Scott-ovom sajtu?Siguran sam da se većina vas zapitala!!!!A evo ja vam sada dajem odgovor.
Primera radi,Scott kao Scott svake godine proda preko 300000 bajseva,i oni su dužni da obezbede neku količinu ramova,za sliučaj da pukne neki ram,ili se desi nešto drugo u garantnom roku,da bi mogli taj ram da zamene kupcu(life time warranty).Ako se desi da ostane neka količina ramova,oni te ramove ponude dilerima,po nižoj ceni,i sa mogućnošću da dileri ili prodaju te ramove,ili od njih sklope bajseve sa opremom,sa kojom oni misle da će lakše prodati bajseve.S tim što te bicikle-ramove mogu prodavati samo u Srbiji.Zbog toga se i razlikuje oprema na bajsevima od kataloške,a razlikuje se i cena,za slučaj da neko nije obratio pažnju.Kada neko od vas bude išao na prezentaciju Scott bicikli i opreme,onda neka mi se javi,pa možemo o tome da diskutujemo.Čisto da neko ne pomisli da reklamiram Planet,i ja sam ih u nekoliko navrata kritikovao,ali što se Scott-a tiče uopšte niste upravu.Toliko od mene,ako vam nešto ne bude bili jasno,slobodno me pitajte,i vrlo rado ću vam odgovoriti,prvom prilikom čim mi se za to ukaže prilika.Pozdrav svima
  • 0

#510 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 08:33 PM

Lepo za znati :idea:
  • 0

#511 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 29 September 2009 - 08:47 PM

Trba Freestyle Pančevo.

Šuki - Šuki, Beograd :P Neko te odvede za ruku i to je to. Posle platiš pivo i još jedno pivo za onaj bidon-patent :mrgreen:

Pivo nisam zaboravio, setim te se kad god ozednim usput - i potegnem vodu iz drugog bidona ;)

A sto se tice odlaska uzivo u prodavnicu, ma sta znam, nikad nisam bio "window shopper" - bezveze mi da ulazim kad znam da necu nista da kupim... zato volim online prezentacije, cenovnike i ostalo, gledam na miru i ne tripujem se nista. (sad se Gary misli da li sam ja isti onaj lik koga nije blam da mase iz busa ko budala :mrgreen: )

A sto se tice Freestyla - sad sam kliknuo random na dve stvari i nigde cene u slici?

http://www.freestyle...ke ... sgs.jpg
http://www.freestyle... ... L-M580.jpg

Aha, sad sam provalio, nema na svim fotkama, konkretno na toj strani samo 3/16 ima cenu...
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#512 marko035

marko035
  • Members
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 29 September 2009 - 10:07 PM

Capriolo i Planet ce srediti svoje web strane kad nekom sine da tako mogu da prodaju dosta robe a ugledni primer mislim da mogu vrlo lako da nadju u gomili inostranih web-prodavnica pa neka izaberu najefikasniju varijantu i implementiraju je ovde.Ako neko nije shvatio o cemu govorim(o) to se zove pukom prepisisvanje stvari koje provereno rade.Nazalost mislim da ce se to desiti onda kad bas to mora :twisted: da urade a tad je kao po obicaju kasno ali bolje ikad nego nikad.Planet je bar i nekako uredjen sajt dok capriolo je totalni haos,anarhija ma uzas.
  • 0

#513 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 10:55 PM

@Genius

Nema veze, ne moras da objasnjavas...srecom ne vozim tu marku, a misljenje o istoj cu zadrzati za sebe, ne zelim prozivke nekih osoba odavde. Nek scott radi sta hoce, samo takva je oprema izmedju ostalog zato sto covek u srbiji nema da da 600,700 e za bajs nego su svi spremni oko 200 da daju, pa samim tim nece dobiti deore ili lx nego tourney i sl.
  • 0

#514 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Postavljeno 30 September 2009 - 07:04 AM

Da se vratimo poenti ove teme:

http://cikloberza.com/show.php?id=9416

BB-UN26 patron 10€, nov.

Planet: najskuplji takav 553 dinara :P
  • 0

#515 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 30 September 2009 - 06:39 PM

Ovo se otima kontroli.

Ako ja otvorim radnju i stavim cenovnik na sajt i u cenovniku piše ovako:

DT Swiss niple, 1 komad 10€

Jel' me treba pljuvati?
Odeš na cenovnik nekog drugog, tamo vidiš, piše 100 komada 10€.
Uzmeš digitron, preračunaš se gde ti je jeftinije s poštarinom ili čim već, tamo kupiš. Kraj.

Pljuvanje je za one šibicare koji prodaju razvaljene matore delove pod sjajni, skoro novi, ili ih debelo precenjuju, ili ih pod 'siva ekonomija šverc komerc carina porez nikom ništa' prodaju za veće pare nego u radnji koja ima svoj kakvjetakavje cenovnik i u kojoj je sve čisto. I toliko više o tome.

A ti Trbo stvarno napravi cenovnik.

Preračunaj se:

Misliš da svako ima net za kliktanje na sliku?
Koliki ti je limit potrošnje bandwidth-a?
Koliko vremena potrošiš na telefon a mogao bi za to vreme da kuckaš cenovnik?
Napravi bre običan eksel cenovnik, mesec dana mesec dana, niko ne kaže 'sutra'.

Cenovnik ovih 4 firmi koje smo poceli da uvozimo (KHE,Dartmoor,Magura i Shaman Racing) ce biti postavljene na sajt uskoro.Za ove delove do sada koji su postavljeni na sajt imate cene u samim slikama.Mnogo je lakse tako da se gledaju i prate cene nego u cenovniku jer imate odmah sliku i cenu ispred sebe.
  • 0

#516 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 30 September 2009 - 06:44 PM

Jos jedan + za excel cenovnik; ja cene sve moguce robe prvo gledam na netu, pa tek onda zivkam da proverim stanje i cenu.

I ako moze, za mene neupucenog, koja je uopste Trbo tvoja firma? Moze i na PM, ako je reklama problem :)

p.s. ja (jos uvek) ne trosim nesto mnogo para na bike, ali volim da znam cene, ponudu itd; tako pre neki dan spomenu neko na forumu Sukija i Northwave, i krenem ja da ih trazim online. Na kraju nisam nigde mogao da nadjem njihov sajt (iako sam nasao i firmu, i adresu i broj) - sta cu ja sad da zivkam i da smaram ljude - em nista ne kupujem, em ne znam ni sta bih kupio :D, ali volim da gledam ponudu, pa se tako i odlucim da kupim neke stvari... Da je tu jedan excel cenovnik sa tacnim nazivima delova, lako bih ja izgulgao slike, karakteristike itd.

http://www.freestylepancevo.co.rs
Pa ne znam sta da vam kazem,meni je dosta ljudi reklo da je to super sto imam cene u samoj fotki i niko do sada mi nije trazio nekakav dodatni cenovnik jer vec imaju u samim slikama.Samo treba kliknuti.
  • 0

#517 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 30 September 2009 - 06:48 PM

Koliko sam ja skontao, moze se prokljuviti cena za pojedine proizvode ako se pazljivo iscita link za tu sliku. Ali opet, to je za po neki deo. Npr. ove gume kostaju 49eur/kom, ako sam u pravu...

http://www.freestyle... ... 20kom..jpg
  • 0

#518 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 30 September 2009 - 07:01 PM

Samo nas je dvojica u firmi koji to radimo pored ostalih 1000 obaveza tako da nam je to najbrze i najbolje a jos uvek smo mali da imamo sajt kao Capriolo ili PB.Cena u samoj fotki je super stvar.Imas cenu i to je ok.Ne znam sta jos treba da uradimo? Imamo preko 4000 artikala.Na samom sajtu ima cena u samoj slici.Samo treba kliknuti.

E tu vidis dosta gresis.Na zalost svest o znacaju postojanja funkcionalne web stranice je ovde jos uvek niska.

Planet tek od ovog proleca ima koliko toliko funkcionalnu, ali kilavo azuriranu web stranu, a Capriolo je unapredio svoju do neupotrebljivosti.Sve sto trebas da uradis je da najmis nekoga da ti razvije i/ili integrise postojeci knjigovodsteni sistem sa modulom koji bi sam generisao cenovnik i validno stanje dela.

Veruj mi ne malom broju ljudi nije nikakav problem da dodju do Panceva ukoliko imaju razlog.Daklem zelim deo, na tvom site-u vidim da isti postoji dodjem tamo i kupim.Ja sam zbog obicnog excentra isao u Novi Sad da bi tamo doziveo ispalu od Planeta, tako da mnogo manji put do Panceva koji se zavrsi kupovinom je super.

Na kraj krajeva pre dve nedelje sam bio i kod tebe zbog rama, cuo sam a postoji neki polirani alu Scott ram, ali onaj koji je tamo mi se nije dopao.Dakem bio sam spreman da dodjem i vidim ono sto ne znam ni sta je.

Isto tako zbog ljudi koji zive daleko od Panceva treba postojati mogucnost slanja kurirskom sluzbom.Kupaca nije nikada nije dosta i svaki novi je tebi novac u dzep, a ako posla imas previse zaposli jos ljudi.

Inace sitaucija sa nabavkom delova, opreme i sl. je u Srbiji totalno kilava, ponajvise sto se tom oblascu bave ljudi koji to rade jer nista drugo ne mogu, pa ga rade preko izvesne stvari.Ovo ne pricam sa tobom na pameti nego picam o opstoj situaciji.

BTW sto se Planeta i Zolta tice, sumnjam da ce oni bilo sta da urade.Ne bas ali skoro podjednako legalno i Capriolo prodaje Shimano kroz retail, kojeg je uvezao za ugradnju i servis prodatih bicikala , pa ovi cute i prave se blesavi.Opet ne vredi pominjati koliko haoticni utisak Planet ostavlja, ponekad mislim da oni ne znaju ni gde im se dupe nalazi, a kamoli sta gde imaju, sta treba uvesti i ko gde sta prodaje.

Pa mi i saljemo brzom postom od prvog puta kada su nam to ljudi trazili a to je bilo pre par godina.Ni jednom jos nismo rekli nikome da neki deo necemo poslati.
Unapredicemo sajt samo sto ne stizemo sve da obavimo sami jer imamo preveliku guzvu a malo nas je.Sajt cak stavise redovno odrzavamo kako u delovima tako i o klupskim desavanjima.Imao bi vise vremena za sajt da ne drzim i klub pa je onda jako malo vremena.
Nama kad god su ljudi trazili informacije preko maila,uvek smo se trudili da im damo sto vise pojedinosti koje je suludo pisati u nazivu artikla.Cak smo slali slike ko god nam je trazio iz svih uglova tog dela ili rama tako da ni to nije bio nikakav problem.Ustedece vreme dolaska sigurno.
Smatram da mi kao jako mala firma medju prvima smo izbacili sajt i smatram da je to veliki uspeh ,jos pogotovo sto imamo dve radnje u kojima se nalaze razlicite stvari.
Mislim da u Srbiji jos uvek nema ni 10% prodavnica bicikala koje imaju svoj sajt.Tako da je ovo sto smo mi napravili super a i zanimljivo izgleda.Nije jednolican.
  • 0

#519 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 30 September 2009 - 07:11 PM

Koliko sam ja skontao, moze se prokljuviti cena za pojedine proizvode ako se pazljivo iscita link za tu sliku. Ali opet, to je za po neki deo. Npr. ove gume kostaju 49eur/kom, ako sam u pravu...

http://www.freestyle... ... 20kom..jpg

Ne,nego ides "rukom" ka nazivu dela i on ce ti otvoriti naziv slike zajedno sa cenom.
  • 0

#520 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 30 September 2009 - 07:30 PM

Evo ovako da odgovorim napokon i da obrazlozim zbog cega smatram da je glupo da se postavljaju cene na sajt.
Mi smo poceli sajt da radimo prosle godine.Poceli smo da skidamo slike sa neta i da slikamo sve artikle koje nismo mogli da nadjemo na internetu.Stavili smo cene svih artikala u FS2 radnji gde inace prodajemo skejt opremu,rolere,patike,garderobu,zastitnu opremu,opremu za skejt i tako to.Kada smo zavrsavali deo sajta za bajk shop pocela su velika previranja na trzistu sa cenama a to se upravo desilo ko za inat ove godine.Cene svih bicikala i delova su skocile od 5 pa do 50% a taman smo postavili cene.
Posle toga je usledilo snizenje cena za 10% u svim prodavnicama uvoznika sa kojima saradjujemo sto smo i mi morali da uradimo.Nije bio problem jer su cene bile previsoke.
Nakon toga uvoznik skejt opreme je na svu onu devalvaciju dinara spustio cene svih proizvoda za 30-50% sto smo mi prihvatili sa nevericom.A tek sto smo namestili sajt sa cenama.Mi smo odradili ponovo ceo nov sajt sa novim cenama da bi nakon toga ti isti uvoznici Skejt opreme opet digli cene do neba pa smo opet morali da podizemo sajt.
Nakon svega toga pocele su nekakve akcije koje su pocele jednim glavnim uvoznikom bicikala u Srbiji sa kojima mi saradjujemo gde smo opet spustali cene bicikala i delova.To je trebalo da traje do sajma i za vreme sajma.Kad se zavrsio sajam dobili smo uverenje da ce opet vratiti cene koje su bile.Medjutim te cene koje su prepravljene vec 4 puta od pocetka godine su trajale samo 7 dana jer je opet poceo sajam u NS.I onda opet akcija i popust.Opet smo morali da menjamo cene.
Na kraju su opet izmislili neku akciju koja je trebala trajati do kraja juna ili jula gde smo trebali skupljati zardjale krseve iz regiona i davati ljudima popust od 15 do 30% za kupovinu novog bicikla u zamenu za staro.
Ta akcija je produzena za jos mesec dana.
I onda je nama puko film i dogovorili smo se da je najbolje da ne stavljamo cene na sajt uopste jer je to umobolno u ovoj zemlji.Ja bih trebao da zaposlim jednu ili dve osobe koja ce sedeti svaki dan za kompom i koja ce primati uputstva da li je neki deo na popustu ili nije jer ako zakasni nekoliko sati i ne prepravi cenu kao sto se nalazi u prodavnicama glavnog uvoznika,eto nas opet na tapetu u ovom forumu.
Smatram da je i vama muka od ovog teksta i od tolikog menjanja cena u toku godine a mozete onda zamisliti kako je tek bilo nama i koliko smo mi vremena izgubili na stalnom menjanju cena i pokusavanju da budemo konkurentni sa cenama .
Uzas i katastrofa.
Nadam se da ce vam nakon ovog teksta makar malo biti jasno zbog cega nemamo cene na nasem sajtu.
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika