Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8701 odgovora na ovu temu

#481 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 28 September 2009 - 08:07 PM

Zato se, umesto da se obraduješ što ti je stiglo nešto priželjkivano, izvineš kuriru/poštaru, kažeš mu da sačeka, pregledaš paket i sadržaj i ako to nije to - izvinite, ovo unutra nije ono što je rečeno da će biti unutra, ne podižem. Kad sutra donesu pošiljaocu njegov paket i račun za šetanje tamo-vamo, druga pesma.
  • 0

#482 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 28 September 2009 - 08:12 PM

Da, i onda ce morati da plati duplu postarinu, ako zeli svoj deo nazad. Pa ce sledeci put da se razmisli kad bude hteo da slaze. :^o
  • 0

#483 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 28 September 2009 - 08:14 PM

@ Trba - Nije mi jasno, zasto ne stavljate cene u oglas?

Upravo to Gary. Ako je kod Zolta pogon najjeftiniji, od njega cu ga i kupiti. Ako su kod Trbe najjeftinije rucke, kupicu ih kod njega. Prosta racunica. :?
  • 0

#484 MarkoD

MarkoD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationBGD

Postavljeno 28 September 2009 - 08:16 PM

Zato se, umesto da se obraduješ što ti je stiglo nešto priželjkivano, izvineš kuriru/poštaru, kažeš mu da sačeka, pregledaš paket i sadržaj i ako to nije to - izvinite, ovo unutra nije ono što je rečeno da će biti unutra, ne podižem. Kad sutra donesu pošiljaocu njegov paket i račun za šetanje tamo-vamo, druga pesma.

Slazem se,to je neophodno.U praksi se desava da je kurir u nekakvoj velikoj zurbi, smeten si (pre podne je,i sam si u frci zbog posla) i u roku od 10 sekundi ostanes sam sa djubretom u rukama(ili tvoja zena).Moja zelja je bila da drugi uce na mojim greskama,nadam se da ce nekom koristiti.
  • 0

#485 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Postavljeno 28 September 2009 - 08:39 PM

Trba (ako stavi) stavi cenu u ime fotografije na kojoj je deo. Ne razumem takav sistem/pristup, da cenovnici ne valjaju ne bi ih niko pravio.

Prosta racunica. :?

Dobrooo jutrooo, kako bi otpevao Čorba...
  • 0

#486 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 28 September 2009 - 10:13 PM

haha mix dodao bih isto njegovo nesto, pogodno za zemlju gde zivimo - "O kako je lepo biti glup" :mrgreen:
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#487 Nion

Nion
  • Members
  • 1715 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 12:59 PM

http://cikloberza.com/show.php?id=9398 10.000 presao hahahahaha 750mnogo
  • 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V

#488 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 01:35 PM

@ Nion - U planu neka nova masina, posto vidim tvoju u oglasima. 8)
  • 0

#489 Nion

Nion
  • Members
  • 1715 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 01:44 PM

Paaaa tako nesto trebaju mi pare :) uvek sam za nesto novo :)tek sam poceo:)
  • 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V

#490 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 29 September 2009 - 05:08 PM

Ako hoces Chris King delove, onda mora se odresi kesa. :D Zolt uvek ima konkurentne cene. Dobro je sto ih uopste nabavlja, jesu preskupe za vecinu, al onaj ko trazi top kompente, ima priliku da lako dodje do njih. =D> Moglo bi se reci, da nije skup. :mrgreen:

http://www.chainreac... ... delID=2041

Uvek ima konkurentske cene? Zvonce 9e?Ja ne znam ko je ovde lud.
http://www.cikloberz...how.php?id=7379
Ritchey rucke su kod nas 6e a kod njega 10e i to je konkurentska cena?
Mene prozivate za 200 kinti na menjacu koji kosta pet hiljada i osamsto dinara a u Planetu 5600 sto iznosi citava 3% a "konkurentski" Zolt je "svega" 70% skuplji za te rucke i nikom nista.Jos on ispada "konkurent'' i fer.
Meni stvarno nisu jasne neke stvari na ovom forumu.
Predlazem administratoru da ukine ovu temu.Hvala.

Pratim sta pises/te i ovo mi je zasmetalo. To je moj stav. Ne radi se brate to tako, da ides i pljujes ljude koji rade isti tvoj posao da bi primamio kupce. Zolt ovo zolt ono..a kod vas med i mleko.
Ja sam narucio srednji pogon preko Zolta i mnogo jeftinije sam prosao, u pitanju je SLX, isto znam bar jos dvojicu koji su narucili i zadovoljni su.
Ova tema je dobra da se ponekad prokomentarise neki oglas kako bi neko ko je manje upucen znao okvirno cene i kvalitet istog tog dela. Ako je u Planetu SLX 15500din a ja ga uzmem za 11000din priznaces da sam ustedeo ok pare, a deo mi stigao za 2 dana AKS-om.

Pa i meni je zasmetalo to sto me prozivaju i sto su me ispljuvali zbog nekih 200 kinti na sumu od 5800din i sto sam jednom stavio malo vise oglasa a on kad stavi 46 oglasa odjednom,onda nikom nista.
Ja uopste nisam isao na tu kartu da pridobijem nekakve musterije jer ih imam i previse.
Stavi se malo u moj polozaj.
A to ce Zolt da radi sa Shimano opremom i delovima dok Planetu ne pukne film.
I jazem brate da se to ne radi tako.Jel tako?
  • 0

#491 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 29 September 2009 - 05:11 PM

Ako te interesuje koje su niple,imas usta pa pitaj.Ili otkucaj mail i dobices odgovor.

Pratim već nekoliko dana šta se pišeš u ovoj temi, i stvarno mi nije jasno čemu takav stav, naročito od prodavca? Lakše ti je da odgovoriš na 5 emaila ili sličan broj telefonskih poziva nego da u oglasu dodaš stavku "alu niple" ili "mesing niple"?

I da li je toliko teško da se proveri oglas pre nego što se postavi? Kao što je već neko spomenuo, u istom oglasu se spominje i Avid BB5 i BB7, a po ceni je očigledno da su BB5 iako u tekstu piše drugačije.

Pa vidim da su ovde svi zivi ispljuvani pa makar neko bio skuplji i za jedan dinar a ja kad kazem nesto onda svi drvlje i kamenje na mene.
Naravno da mi nije problem da napisem mail u kome cu odgovoriti da li su niple alu ili mesing.Ako to uopste nekoga zanima.
  • 0

#492 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 29 September 2009 - 05:14 PM

Slažem se sa Gary-em. Uopšte mi se ne svidja nastup trbe u smislu "svi ste vi mala deca i nemate pojma, sad će čika da vam objasni". Rekao si šta si hteo, na pojedincu je da odluči.

Pogresno ste me razumeli.Ja sam samo hteo da pomognem i da razbijem neke aluzije o tamo nekim jako niskim cenama a kad ti stigne ovde,hvatas se za glavu.To sam i ja rekao-neka svako odluci sta ce da radi.
  • 0

#493 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 29 September 2009 - 05:18 PM

Upravo to Gary. Ako je kod Zolta pogon najjeftiniji, od njega cu ga i kupiti. Ako su kod Trbe najjeftinije rucke, kupicu ih kod njega. Prosta racunica. :?

Zato sto sam stavio ukupno 4 puta cenu i sva 4 puta sam bio prozvan zog tih istih cena jer sam bio skuplji za 1-3% od drugih(ili sam pogresio cenu ili naziv artikla greskom).Ima li razloga da stavljam cene ubuduce?
Upravo sam se iz tih razloga okrenuo uvozu jer ovo sa prepucavanjem cena vise nema nikakve logike niti smisla.Gledacu da sto vise artikala imam kojih nema na nasem trzistu.
  • 0

#494 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 05:19 PM

Gledacu da sto vise artikala imam kojih nema na nasem trzistu.

Podrzavam! =D>
  • 0

#495 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Postavljeno 29 September 2009 - 05:21 PM

Trba (ako stavi) stavi cenu u ime fotografije na kojoj je deo. Ne razumem takav sistem/pristup, da cenovnici ne valjaju ne bi ih niko pravio.

Prosta racunica. :?

Dobrooo jutrooo, kako bi otpevao Čorba...

Samo nas je dvojica u firmi koji to radimo pored ostalih 1000 obaveza tako da nam je to najbrze i najbolje a jos uvek smo mali da imamo sajt kao Capriolo ili PB.Cena u samoj fotki je super stvar.Imas cenu i to je ok.Ne znam sta jos treba da uradimo? Imamo preko 4000 artikala.Na samom sajtu ima cena u samoj slici.Samo treba kliknuti.
  • 0

#496 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 05:30 PM

Ovo se otima kontroli.

Ako ja otvorim radnju i stavim cenovnik na sajt i u cenovniku piše ovako:

DT Swiss niple, 1 komad 10€

Jel' me treba pljuvati?
Odeš na cenovnik nekog drugog, tamo vidiš, piše 100 komada 10€.
Uzmeš digitron, preračunaš se gde ti je jeftinije s poštarinom ili čim već, tamo kupiš. Kraj.

Pljuvanje je za one šibicare koji prodaju razvaljene matore delove pod sjajni, skoro novi, ili ih debelo precenjuju, ili ih pod 'siva ekonomija šverc komerc carina porez nikom ništa' prodaju za veće pare nego u radnji koja ima svoj kakvjetakavje cenovnik i u kojoj je sve čisto. I toliko više o tome.

A ti Trbo stvarno napravi cenovnik.

Preračunaj se:

Misliš da svako ima net za kliktanje na sliku?
Koliki ti je limit potrošnje bandwidth-a?
Koliko vremena potrošiš na telefon a mogao bi za to vreme da kuckaš cenovnik?
Napravi bre običan eksel cenovnik, mesec dana mesec dana, niko ne kaže 'sutra'.
  • 0

#497 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 29 September 2009 - 05:46 PM

Jos jedan + za excel cenovnik; ja cene sve moguce robe prvo gledam na netu, pa tek onda zivkam da proverim stanje i cenu.

I ako moze, za mene neupucenog, koja je uopste Trbo tvoja firma? Moze i na PM, ako je reklama problem :)

p.s. ja (jos uvek) ne trosim nesto mnogo para na bike, ali volim da znam cene, ponudu itd; tako pre neki dan spomenu neko na forumu Sukija i Northwave, i krenem ja da ih trazim online. Na kraju nisam nigde mogao da nadjem njihov sajt (iako sam nasao i firmu, i adresu i broj) - sta cu ja sad da zivkam i da smaram ljude - em nista ne kupujem, em ne znam ni sta bih kupio :D, ali volim da gledam ponudu, pa se tako i odlucim da kupim neke stvari... Da je tu jedan excel cenovnik sa tacnim nazivima delova, lako bih ja izgulgao slike, karakteristike itd.
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#498 Nion

Nion
  • Members
  • 1715 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 05:49 PM

http://cikloberza.com/show.php?id=9404 F.Moser za 220eur ovaj je ludddd moj drug ga je uzeo za 80eur ....
  • 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016

#499 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 06:00 PM

Slazem se sa Darkmanom, totalno!
  • 0

#500 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Postavljeno 29 September 2009 - 06:03 PM

Trba Freestyle Pančevo.

Šuki - Šuki, Beograd :P Neko te odvede za ruku i to je to. Posle platiš pivo i još jedno pivo za onaj bidon-patent :mrgreen:
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika