Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8701 odgovora na ovu temu

#201 arioth

arioth
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Postavljeno 27 May 2009 - 08:06 PM

Inače, Fox je ili RLC ili Terralogic. Nemere oba [-(

Tacno tako. Terralogic je izraz koriscen za FOX-ove amortizere do 2007. Znaci nista spectakularno vec kompresija, rebound, lokout ali sve spakovano u to ime. Nesto slicno kao kod Rock Shox-a sto je Mission Control. RLC je imenovanje amortizera koji u sebi poseduju Rebound, Compression, Lockout. Ima i RL - Rebound, Lockout i R-Rebound. Nista vise.

Sto se tice cene oglasa n:character0006 n:character0006 n:character0006
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#202 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 27 May 2009 - 09:04 PM

TerraLogic je jedna posebna patronica. Drugi naziv mu je X (Rebound, Treshold)

Nisi naglasio RLT (Rebound, Lockout, Treshold)
  • 0

#203 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Postavljeno 27 May 2009 - 09:29 PM

:roll: :roll: :roll:

Terralogic je nesto sto sada u sebi ga imaju Specialized-ovi amortizeri Brain. Znaci nista spectakularno. Amortizer se sam zakljucava i otkljucava prepoznavajuci teren. Ja sam to probao na Specialized Epic(imao zadnji Brain shock) i iskreno nije mi se dopalo. Ali imajte predvid da ja nisam merodavan ali pisem svoje licno misljenje :twisted: :twisted: :twisted:

Totalan OFF n:sign0006
  • 0

#204 marko035

marko035
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 27 May 2009 - 09:51 PM

Preterivanje je,ima pravo da trazi toliko za XTR ali da li ce neko kupiti to je drugo pitanje :wink: jos malo stariji Xtr :? :? :?
  • 0

#205 kolabirant

kolabirant
  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 27 May 2009 - 09:56 PM

Cene bicikala,bar polovnih,su otisle u tri lepe,nadam se da je to privremeno posto sam moj bajs prodao pa trazim nesto #-o .Ljudi lupaju cene sve vise i vise dal zato jer su 'dobavljaci' podigli il iz cistog bezobrazluka jer je 'shpic sezone' nesto jeste.Ako je neko sklopio bajs, npr ova Iguana za xxx eura svaka cast ali to je iz delova a sad oces da izvuces te pare =P~ pa jos da i zaradis =D> =D> =D> .Po mom misljenju svako je budala ko kupi bajs a ne raspita se koliko isti vredi nov i koje je godiste vec samo pljusne pare,jos ako se radi o skupljoj bicikli :roll: .Neki polovnjaci posebno skuplji su dostigli odnos cene novo/polovno kao u inostranstvu sto je po mom misljenju nerealno jer su tamo bajsevi LEGALNI 100%.....:D :D

Po tvom misljenju, nerealno je da polovni bicikli kod nas kostaju kao na zapadu !? I to zato sto su u 90% slucajeva ti bicikli kradeni preko, odnosno nisu legalni. I jos kazes da su "dobavljaci" bezobrazni, jer cene te bicikle kao u inostranstvu.
Kakav sumrak morala i pameti.
Zasto bi neko od coveka koji radi sa kradenom robom i druzi se sa lopovima ocekivao da bude korektan prema bilo kome. Upravo suprotno, ja bih ocekivao od takvih ljudi da "uvaljuju" robu sto skuplje, bez ikakvih obzira. Kada bi ti "dobavljaci" prodavali bicikle po znatno nizim cenama od realnih, buduci da su ih UKRALI preko, ili KUPILI OD LOPOVA, onda ih ti verovatno ne bi kritikovao, vec hvalio i preporucio drugima. Ali ti ljudi su i dalje lopovi, bilo da prodaju po ovoj ili onoj ceni.

Pisem ovako zato sto su mi ukrali bicikl pre par godina, i samo mogu da kazem da svima koji kradu, prodaju kradeno ili kupuju kradeno zelim da skrse i sebe i bicikl!
  • 0

#206 marko035

marko035
  • Members
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 27 May 2009 - 10:11 PM

Moj osvrt na prevelike cene je konstatovanje stanja i nista vise.Sve sto je kradeno i sumnjivo ide nize,sta god da kupovao, tako to ide(siva-crna ekonomija kapiras?).Ako nije tako ljudi ne kupuju vec odlaze i traze za isti novac istu stvar LEGALNO.Ja ne podrzavam kradju a ljude koji polovne bicikle nabavljaju nazivam tako jer dozvolices neko se mozda snalazi pa ne valja ukradene bicikle,vec sa nekog stocka,buvljka u inostranstvu pa opet jeftinije :) .Zao mi je sto su ti ukrali bajs i mogu samo da zamislim kako bi se ja osecao da mi se to desilo...

Pisem ovako zato sto su mi ukrali bicikl pre par godina, i samo mogu da kazem da svima koji kradu, prodaju kradeno ili kupuju kradeno zelim da skrse i sebe i bicikl!

To rade zle babe kad nemaju sta drugo i kad su nemocne i zove se naricanje ili kletve,mislim da smo svi taj nivo odavno prevazisli [-X
  • 0

#207 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Postavljeno 27 May 2009 - 10:16 PM

Hu baba hu, hu baba hu 'ocu kradenu biciklu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 0

#208 stefan

stefan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 711 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 27 May 2009 - 10:18 PM

Da nije kradenog vecina bi vozila "krseve",jer sigurno ne bi imali para za neki nov bajs sa xt ili xtr opremom koji kosta od 2000e pa .......Ko ima para za novo u zemlji Srbiji? Za tako nesto ili ima debelu platu ili nekog u inostranstvu(roditelje,babu i dedu...)ili radi "posten"poso i stedi.I sve dok ne budemo imali normalan zivot i normalne plate za posao koji radimo bice ovako!
nadam se da se niko ne ljuti ali tako je kako je
pozdrav!
  • 0

#209 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Postavljeno 27 May 2009 - 10:27 PM

Ej ljudi opet diskusija ide u stranu. Milijon puta sam rekao i opet cu reci. Da policija uhvati lopovsku bandu ne bi vi kupovali delove posto zasto. Evo ovde u MKD nema inostrane robe pa mozes da se uhvatis za dupe. Stvarno nema. Dobro ima ali ceo bajk za 30-40jevrica na buvljaku. To ne racunam. E da vidis kako ce te poceti da stekate novac za bajk, tj ako hocete da vozite dobre delove. Ajde da predjemo i na drugu stranu. Da imamo plate od 1000e pa navise ne bi ni razmiljali o starim delovima. Ipak je NOVO NOVO(ima iskljucaka, ali u 95% vazi ta parola). Garancija + papiri = nema glavobolje. Ali jbg zivot je surov na ovom prokletom Balkanu. Jedno crveno dugme - RESTART i sve u tri lepe ***** materine.
  • 0

#210 stefan

stefan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 711 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 27 May 2009 - 10:34 PM

E, o TEM se radi :mrgreen:
  • 0

#211 marko035

marko035
  • Members
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 27 May 2009 - 10:45 PM

Cene su skocile i tome se radi tj o TEM =D> ,ako mi neko trazi za polovan bajs 1900e kao u inostranstvu jer je i tamo ta cena za taj rang bicikle,ja njemu trazim papire ili bilo kakav dokaz da bajs nije sumnjiv tj da je on 1.2.3. itd vlasnik.Ako nema ,nema para jer je sumnjivog porekla e sad da li bi kupovao provereno kradeno je druga tema,moj zadnji bajs nije bio kraden vec legalan-toliko o zadnjem bajsu koji je prodat.Ovde se kritikuju nerealni prodavci a to sto ljudi skrecu temu koje jesu povezane sa ovom(na kraju krajeva sve teme su povezane na forumu tj radi se o BICIKLAMA).
  • 0

#212 banished

banished
  • Members
  • PipPipPip
  • 127 posts

Postavljeno 27 May 2009 - 11:22 PM

Istina je nažalost, da je plata većini min. 400 €, taman jedan šaniran bike.... ali treba i tih 400€ odvojiti ako radiš, a šta ako matorci nemaju da daju klincu koji grize i kida .... možda i Švaba rinta ceo mesec za 2000€ = jedan bike, al ko ga fucka, što nas je bombardovao, nek ide smrad peške .... :D
A što se tiče nadrkanih cena....
Ljudi dobrodošli u eru interneta... danas svako za čas posla proveri koliko košta bike koji je klepljen ili došao sumnjivim putevima do Srbije ... i onda čovek skonta da ga prodaje kao polovan bike ... ja iskreno nemam problem da kupim delove ili bike od nekoga ko to valja, (ne interesuje me kako dolazi do toga), i platiću polovinu realne "legalne " vrednosti, ako deo zadovoljava neke kriterijume... Malo je onih koji na svom bajku nemaju bar jedan deo sa berze, a na berzu došlo kako? Poslo tetak iz Njemačke ...
hahaa!
... a i kao da je bitno, ja bih za dobar klepan bike 500€ i više uvek odvojio ... a pošto tržište diktira cene, cene težinu prevare i uvale tipa "ko će koga", glasam za uvoz bajkova sumnjivog porekla i davanje vize svima koji nemaju bike pa nek zapale preko po legalno, pa nek vide da li im se više isplati šaniran ili legalan ...
legalan kako to smešno zvuči u Srbiji! Legalan softwer , kako to niko ne pominje ... hahaha!
Ili legalna prostitucija ... realno bi se jedna prosečna trka svela na 3 takmičara sa legalnim bajkovima, možda i par ljudi više....
i dokle god bude ljudi kao ja, neko će reći bićemo u k...rcu kao zemlja, i uvaljivaće prevaranti delove preko berze, i niko neće kupiti legalan bajs .... i Scott neće postaviti usrani banner na trci ... A šta mi kao zemlja idemo negde? smešno! čeka nas bar još 4 revolucije...
Nadam se da nikog nisam uvredio, a ako jesam ... što kaže komandant ... Aj dont giv a dem!
PS.
Ovom prilikom pozdrav svim šanerima i šaljem im moju podršku!
Udrite braćo ... Vaših 5 minuta straha naših 365 dana uživanja godišnje!
  • 0

#213 marko035

marko035
  • Members
  • 991 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 27 May 2009 - 11:58 PM

Udrite braćo ... Vaših 5 minuta straha naših 365 dana uživanja godišnje!

=D> =D> =D>
  • 0

#214 biber021

biber021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 214 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 28 May 2009 - 06:03 AM

Khm... Jel to ima neki novi sistem montiranja rotora za koji ne znam ili... :?

TR-FR 273.
  • 0
Kod bicikla su bitne dve stvari: da ima dva točka i da ima kočnicu. Ustvari ovo drugo i nije tako bitno.
------------
Biciklom na posao

#215 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 28 May 2009 - 07:06 AM

Khm... Jel to ima neki novi sistem montiranja rotora za koji ne znam ili... :?

TR-FR 273.

Da, zar ne znaš? LocTite Super Glue!
  • 0

#216 mouse

mouse
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 420 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 28 May 2009 - 08:18 AM

hehehe ... Ručne kočnice !!! #-o a ja skupljao novac za nožne, kad god dođe neki opak spust meni se noge nabiju na spd, pa mislim da bih mnogo bolje kočio nožnim.... :-k
  • 0

#217 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 28 May 2009 - 09:57 PM

TrFr 281:

Voltage Sscott 2.1, 520gr - 2490 din

Da iskoristim, vrede li ove gume čemu? MISLIM da sam iste tak'e video u magmasportu za nešto ispod hiljadarke.
  • 0

#218 biber021

biber021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 214 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 29 May 2009 - 06:41 AM

TrFR 289

Jel čitao neko novine, da se ne pominje neki magacin da nešto fali ;)
Ne ozbiljno, jel zna neko čoveka?
  • 0
Kod bicikla su bitne dve stvari: da ima dva točka i da ima kočnicu. Ustvari ovo drugo i nije tako bitno.
------------
Biciklom na posao

#219 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 29 May 2009 - 08:39 AM

TrFR 289

Jel čitao neko novine, da se ne pominje neki magacin da nešto fali ;)

Strašno!
  • 0

#220 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 May 2009 - 10:12 AM

Da se još vode bitke na ovim prostorima - zakleo bih se da je ovo "ratni plen" ;)
Ovako - ko će ga znati, možda čovek zatvara servis pa rasprodaje - na primer...
  • 0
Postavljena slika

MTB do groba a i posle...

4 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika