Jel' ovo pocelo, nije pocelo, ne pratim turdfrans. Ko ce da pobedi, na koga da se kladim?
Tour de France 2022
Postavljeno 24 July 2022 - 02:37 PM
Da ne krijem da sam navijao za brata Slovenca, ali Pogi je svakako opet napravio fantastičan rezultat. Biti drugi nije mala stvar, i ako sam dobro video, bio je u zaostatku svega 3 i po minuta na generalnom. Nije to neka ogromna razlika. Da ne skidam slavu Vingegardu koji je zasluženo osvojio, ali Pogi je najperspektivniji biciklista na svetu. Tako mlad a već 2 puta osvojio Tur i jednom drugi. Imaće on još što šta da objasni u godinama koje dolaze.
Krivo mi je što je Rogla morao da odustane. S obzirom da njegovo vreme prolazi, sve su manje šanse da će ikada osvojiti Tur.
U svakom slučaju solidno zanimljiv Tur, obeležio ga je definitivno sportski potez Vingegarda prema Pogačaru i to što više definitivno nema bicikala sa kaliper kočnicama na Turu...
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 24 July 2022 - 03:10 PM
https://www.bikerada...e-france-bikes/
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 24 July 2022 - 03:28 PM
Da nije bilo toga veliko je pitanje šta bi bilo. Što kaže Smasher ne želim da umanjim pobedu izvanrednog Danca ali bi bilo egal u najmanju ruku.
Postavljeno 26 July 2022 - 04:00 PM
Kako baš svi proizvodjači i ekipe odjednom (da kažem) da predju na diskove i to u drumskom biciklizmu... Kao da se sve diriguje iz jednog centra moći i odakle toliki interes da baš svi krenu tim putem.... što više definitivno nema bicikala sa kaliper kočnicama na Turu...
I čini mi se da su sve gume 25mm, nisam primetio ni 23mm ni 28mm. Zapazih onako, što je OK ali diskovi na drumašu... ne znam da li su neophodni, možda i jesu tim profesionalcima ipak.
Postavljeno 26 July 2022 - 06:11 PM
Kako baš svi proizvodjači i ekipe odjednom (da kažem) da predju na diskove i to u drumskom biciklizmu... Kao da se sve diriguje iz jednog centra moći i odakle toliki interes da baš svi krenu tim putem.
I čini mi se da su sve gume 25mm, nisam primetio ni 23mm ni 28mm. Zapazih onako, što je OK ali diskovi na drumašu... ne znam da li su neophodni, možda i jesu tim profesionalcima ipak.
Ali baš ti je onaj spust Toma Pidkoka odličan argument za disk kočnice na drumašu - bolja modulacija kočenja, kasnije kočenje u zavojima, manja mogućnost da kočnice oslabe tokom jakog spusta. Nema tu šta da se diriguje iz jednog centra, potrošačko društvo zahteva da svake godine bude nešto novo i "bolje" od prethodne, samim tim šta god da ispadne od tehničke novotarije se onda forsira kod svih jer je to svima u interesu da bi imali noviji, bolji, brži bicikl od prethodnog i da biste zamenili postojeći za novi.
Onda dolazimo do pitanja da li prosečnim biciklistima trebaju diskovi kojima će se spuštati 100+ km/h niz neku planinu, ja se iskreno nadam da ne, tj da neće niko da gleda na televiziji pa odmah to primeni negde, pogotovu ne na našim putevima S durge strane tako ti je u svakoj industriji - da li nam zaista treba kamera od 100 megapiksela na telefonu?
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika