Zdravo svima!
Prije par dana sam kupio bicikl Cube Aim Ex 2022 i poprilično sam zadovoljan.
Međutim, primijetio sam da prilikom okretanja pedala dolazi do čudnog zvuka.
Naime, kada guram lijevu pedalu, na istom mjestu se svaki put čuje kao lagani "tsss". U pitanju je poprilično suptilan zvuk, dakle ništa previše glasno niti osjetim negdje da nešto grebe i slično, međutim čuje se prilikom vožnje po ravnom ili uzbrdo.
Zvuk prestane kada prestanem okretati pedale, tako da mislim da nije ništa do prednjeg točka.
Nisam siguran odakle tačno zvuk dolazi, budući da je teško odrediti to prilikom vožnje, ali mislim da dolazi iz pedala.
Bicikl sam odvukao u radnju na servis, međutim nakon što sam ga dobio nazad opet čujem isti zvuk. Serviseri su također poprilično neprijatni te mi je skrenuta pažnja da moja garancija podrazumijeva samo dva redovna servisa, a sve ostalo moram da platim, te da su mi izašli u susret što su mi odradili taj "servis" besplatno, što mi je suludo za bicikl kupljen za fine novce i dvije godine garancije prije dvije sedmice.
U svakom slučaju, ovaj forum sam otkrio danas, pa sam htio da vidim da li je neko imao slična iskustva i imate li neke prijedloge i savjete, dok se ja svađam i natežem sa nekulturnim serviserima.
Unaprijed hvala!