Evo posle tacno 2 godine sam ostvario zelju i otišao bajkom na more preko Ostroga i to sa MTB-om!
Ništa nije kako sam planirao tada ali eto tako to ide u životu.
Bane i ja smo poranili tog 8.Jula 2024. godine i krenuli put mora,vreme odlično kilometri se nižu...prvi dan smo stigli do Kosjerića 180km!
Dugi dan vozimo do Prijepolja oko 145km kod prijatelja(čitaj kuma) gde noćimo i sutradan nastavljamo preko Jabuke prema Žabljaku.
Put je fantastičan sa malo saobraćaja i prelepom prirodom,sa lakoćom vozimo do smeštaja na Žabljaku!
Sledeće jutro krećemo ka Ostrogu i planiramo da tamo prenoćimo samo i da rano ujutru krenemo na more....međutim ništa od tog plana da rano idemo na more
Kada smo stigli do kapije manastira Ostrog dočekao nas je domaćin i tu počinje prava priča...pušta nas u konak da se presvučemo i u razgovoru dolazimo do toga da nisam kršten a ni Bane takođe!
Sve ja jasno ko dan krstim se sutra u 10h,na more kada stignemo stigli smo!!
Naravno i Bane se krsti..Zovem kuma (kod kog smo spavali u Prijepolju) da ga obradujem,a on je sada već u Budvi i čeka nas da sutra dođemo!
I tako dobijam kuma i kumujem Banetu...fantastično zaista...uzeli dušeke i legli da spavamo,međutim nisam mogao zaspati od uzbuđenja do 03h.
Nakon krštenja obilazimo manastir i kum odlazi kolima za Budvu a mi dok smo uzeli krštenice i sredili se krećemo oko 14h po najačem suncu!
Na izdavanju krštenica radi Goran, koji je takođe biciklista i tu se upoznajemo i razmenjujemo brojeve telefona !
Do mora ima nešto manje od 100 km i 1300mnv ali Garmin pokazuje 42 stepena tako da mi je penjanje na Cetinje baš teško palo jer sam zaboravio i da ručam tako da doručak je skroz potrošen!
Stizemo oko 20,30h u Budvu pre mraka zadovoljni jer sve je ispalo extra,sad odmor i kupanje!
Hvala svima sa foruma na pomoći i predlozima za ovo putovanje ,a posebno Igoru !
Hvala Banetu(kumu) na nezaboravnom putovanju i mom kumu Bošku Tomaševiću!
Tako da sam se krstio sa svojih 48 godina i treći put otišao bajkom na more,ove godine sam vozio iz Salzburga do mesta Grado u Italiji čuvenom Alpe Adria rutom!
Idemo dalje Bože zdravlja samo,sportski pozdrav i mozda se sretnemo nekad na drumu!