Treba prvo da napipam loš asfalt i veću kilometražu. Ovo sve sam vozio u cugu do 50 po dobroj podlozi, tako da ne mogu da kažem. Možda je do i te čarolije mešavine titanijuma i karbona
mixitron [road] Motobecane LeChampion inferno Ti red
Postavljeno 10 December 2021 - 01:07 PM
Postavljeno 10 December 2021 - 06:07 PM
Dakle, sinoć aplikujem brusilicu na šraf sajle prednje kočnice. Nema boga.
Odem u obližnju DIY prodavnicu, šrafovi na komad, jako ljubazan čika (verovatno poslednje radno mesto de nekog zajebavaš 5 minuta za pazar od 2 dinara), nađemo šraf koji paše, ali glavudža valjkasta, ne obla, a navoj makoc duži. Šta ćeš, kočnica, nema biranja.
Ajde, navoj mož se ošiša brusilicom, nije problem.
Ali...
Glava... može li i ona da se zaobli?
Može! I to za 2 minuta. Samo treba alat.
Od alata potrebno:
1x ugaona brusilica
1x stubna bušilica* ili obična bušilica koja će nekako da bude mirna (2. par ruku ili nekakvo stezanje)
Radni komad: 2 navrtke i 1 šraf.
Staviti obe navrtke na šraf, dosta da se pritegne rukom
fiksirati sistem n+š u steznu glavu bušilice
Pustiti bušilicu u pogon. Po potrebi bolje centrirati radni komad.
Ukresati brusilicu. Neeeežno bruskati glavu rotirajućeg šrafa u pravcu željenog oblika.
Za vr' rezultate zgodno imati tečnost za bruniranje
Imao sam ideju i da dodatno olakšam šraf bušenjem kroz sredinu, ali sam shvatio da imam cca 1 burgiju za metal, i to malko predebelu.
*iz Lidla – znao sam da će za nešto da treba; nisam je palio godinu dana, onda mi je nekoliko puta zaredom spasavala život.
Postavljeno 11 December 2021 - 08:04 AM
Postavljeno 11 December 2021 - 02:10 PM
Zaboravio sam sinoć telefon u podrumu i jako me mrzelo da se vraćam po njega xD Uslikaću večeras.
Evo za sad šrafa. Doradiću ga još malo da bude obliji, a uzeo sam i burgiju, pa ga možda i probušim.
Što se tiče kiše i sunca, dobiće malo masti za ležajeve po sebi pa nek' ga štiti. To ionako nije deo koji se pipka svaki čas.
A ko je već zatezao originalni šraf, zategao je kao kreten. I sam metal šrafa je bio baš mek (samo takao brusilicom, ona prolete), tako da je bio oblajznut za sve pare.
Postavljeno 11 December 2021 - 04:10 PM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika