Naravno. Ali baš je ravnopravno, eno vidim u pravilima dozvoljeni i rekumbenti haha.
Ultra-distance trke
Postavljeno 10 April 2023 - 02:11 PM
Naravno. Ali baš je ravnopravno, eno vidim u pravilima dozvoljeni i rekumbenti haha.
Jesi siguran za to, da ne poveravam?
Postavljeno 10 April 2023 - 04:00 PM
Ne zanima mene to nešto naročito samo sam bacio brzinski pogled, ali tako piše na sajtu svetske ultracycling asocijacije, čak piše da su negde dozvoljeni i aero dodaci što je već napola velomobil...
https://www.ultracyc...-do-i-need-race
Nigde nisam video detaljna pravila, verovatno to zavisi od trke do trke bi se trebalo informisati kod organizatora na sajtu i u propozicijama.
Postavljeno 10 April 2023 - 05:18 PM
Na mnogim trkama ima opcija sa pratnjom, bez pratnje, starosne kategorije, muški/ženske, parovi, četvetrci itd.
*
Na B-Hard ima samo solo i parova, starosnih podela nema (ja bih voleo da ima ) i muški/ženske.
Samo vozači iz parova mogu da voze jedan iza drugog. Ostali solo, da bi svi bili ravnopravni.
Postavljeno 17 April 2023 - 04:01 AM
Postavljeno 17 April 2023 - 06:11 PM
Juče smo nas troje prošli baš jednim delom te rute samo u kontra smeru, Šipovo, Jajce, Dabrac, Krupa na Vrbasu i kroz kanjon Vrbasa do Banja Luke. Tu pošto je trka nema vremena za stajanje ali to je prava šteta proći a ne stati i ne videti, recimo Krupa i vodopad u Jajcu su izuzetni prizori. Potez od Mostara preko Slovca do Trebinja takođe je nestvaran, to će biti isto greota ako padne po mraku. To i Bileća Gacko sam pretprošle god. Ostalo nisam bio ali u planu je, jer je sigurno veći deo te rute fantastičan, tj cela Bosna.
Postavljeno 17 April 2023 - 08:21 PM
A meni, ako se dopadne, napraviću nekad kasnije neku turicu od 2-3 dana. Na trci ću uživati u prirodi samo na usponima.
U Mostar stižemo(o) pred mrak prvog dana, tako da nadalje sledi noćna vožnja.
Postavljeno 28 April 2023 - 07:55 PM
Postavljeno 29 April 2023 - 03:22 PM
Inače momak vozi po 55.000 km godišnje.
Postavljeno 02 May 2023 - 01:05 PM
U kategoriji vozača koji imaju prateće vozilo, prema očekivanju, pobedio je velikan Strasser iz Austrije.
Međutim, najviše me je impresionirao pobednik u kategoriji bez podrške, Italijan Daniele Rellini. Od početka do cilja bio je vodeći i ubedljivo je bio prvi (kao i prošle godine), iako je vozio povređen. Naime, desna ruka bila mu je savijena u laktu na 90° i nije mogao da je ispravi. Kao što se vidi na slikama, nabacio je na volan neki rukohvat za nju.
Vozio je izvanredno, i čak i od ovih iz kategorije sa podrškom samo četvorica njih imali su bolje vreme od njega.
*
Gledao sam ga nedavno u jednom podkastu, rekao je da je u poslednje 3 god. vozio po oko 55.000 km godišnje. Ima oko 30 god, radi u Decathlonu i nedeljno vozi, u proseku, preko 1000 km.
Postavljeno 17 May 2023 - 06:51 PM
Pratio sam u subotu i nedelju trku Race across Italy (RAI), 775 km i oko +11.000m.
U kategoriji vozača koji imaju prateće vozilo, prema očekivanju, pobedio je velikan Strasser iz Austrije.
Međutim, najviše me je impresionirao pobednik u kategoriji bez podrške, Italijan Daniele Rellini. Od početka do cilja bio je vodeći i ubedljivo je bio prvi (kao i prošle godine), iako je vozio povređen. Naime, desna ruka bila mu je savijena u laktu na 90° i nije mogao da je ispravi. Kao što se vidi na slikama, nabacio je na volan neki rukohvat za nju.
Vozio je
Gledao sam ga nedavno u jednom podkastu, rekao je da je u poslednje 3 god. vozio po oko 55.000 km godišnje. Ima oko 30 god, radi u Decathlonu i nedeljno vozi, u proseku, preko 1000 km.
Ne znam kako mu je organizovano radno vrijeme i sta radi ali svaka njemu cast ako pored tih obaveza stigne odvesti 1000KM sedmicno. Zvuci gotovo nevjerovatno kad se pogleda iz nase radnicke perspektive.
Postavljeno 26 May 2023 - 05:53 PM
Ali mislim da je najveći razlog to što se vozi 1200 km iz Zagreba, start sutra, i tamo ima 14 prijavljenih. Košta 100€ i start u cilj su u istom mestu (na 4CC nisu).
Prošle god. nas je bilo 5-6 prijavljenjih (mada smo se i
mi svi nešto nećkali), a čoveku je trebalo minimum 8.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika