Ajde direktno da te pitam,posto ne umes da citas izmedju redova-Ja 7 godina intezivno vozim bicikl svaki dan ,godisnje predjem oko 15000km.cak i zimi,sto ti mozes samo da sanjas,jer ne daj boze da se tvoj bicikl smrzne,trebace mu Zoran Radmillovic iz Majstorske radionice a tek tvoje sportsko visocanstvo,kuku lele,BRRRRR!zima!!!! a butine mi ni priblizno nisu razvijene kao kod tebe,nisu naglaseni misici,posto ti volis da slikas selfi pa stavljas na forum i svoje nogice onda imam prava da komentarisem. Da li koristis steroide ili neke supstance ili si koristio ,jer po meni prirodno nema sanse da se toliko nabilduju butine,spotisto! Jel ti sada jasnije ili treba da ti nacrtam.Uostalom ti si se zalio i izrazavao melanholiju i ceznju za selom,i plakao si nam na ramenu kako je grad surov za tebe i kako ne mozes to da podneses i kako ti je tesko. Tacno se to i vidi da imas frustracije,jer tebi je prvo bicikl na pameti pa onda sve ostalo,i porodica i svalerka itd. U redu je to,jer se uglavnom po tom pitanju uklapas u prosek,samo sto si auto zamenio biciklom SPORTSKI POZDRAV!Zelim ti mnogo kilometara,ali i zimi.(bar priblizno kao ja)
Ne znam koliko imaš godina, ali cenim da je Gađan jedno 25-30 godina mlađi od tebe.
To objašnjava dosta toga u vezi muskulature, butina, zašto ti ne možeš a on može itd.
Takođe nije isto ako voziš bajs pređeš 100km brzinom od 20-25km/h ili treniraš i voziš brzinom 30-35km/h.
Trening i vozikanje su dve potpuno različite stvari. Jedino što ih povezuje je bicikl kao rekvizit.
Nikad nećeš imati bolje rezultate ako ne treniraš već se samo vozikaš!
Pa makar prelazio 50000km godišnje.
Čak i da pređeš 50000km vozikajući se, imaćeš slabije rezultate od onoga ko recimo trenira i pređe 5-6000km trenirajući.
Jednostavno vozikanjem se zakucaš na nekom maksimumu i nema boljitka, održavaš formu i to je to, budeš vitalan u kondiciji i dobroj formi, imaš drugačiji fokus i pogled na biciklizam.
Trening je nešto drugo, treningom konstantno podižeš svoj maksimum i napreduješ, brži si iz dana u dan, vodiš evidenciju, pratiš prolazna vremena, ciljano pokušavaš da budeš bolji u svakom segmentu itd.
Razlika je najveća što se veoma, veoma se kidaš i trošiš dok treniraš za razliku od vozikanja, pa tako vremenom krenu da ti se oblikuju noge.
Meni je pre prijao trening, sad sam više za vozikanje, menjaju se prioriteti u životu.
Skoro 50 godina sam sprcao u dupe, nije ni čudo.
Sada bih morao da treniram duplo više da bih imao približno iste rezultate od pre 6-7 godina, jednostavno omatorelo se.
Uživanje je vrv isto i meni i tebi i Gađanu ali svi imamo različite vizije i svako ima svoj neki fazon.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk