Uticaj zavetrine i pelotona jeste velik, ali ako imalo gledaš trke videćeš da se na vrhu pelotona uvek nalazi nekoliki vozača koji probijaju i oni su ti koji nameću tempo 45,50, nikakvu pomoć zavetrine nemaju, ili kada na primer imaš begunca koji sat, dva sata pokušava da napravi razliku napred sam. Gde je njemu zavetrina i peloton, a opet napominjem drži yeben tempo??
Kažeš poredimo babe i žabe a ti si prvi koji to radi. Spomeneš nekog rekreativca koji na brdovitom terenu (i pri tom ne preciziraš kakav je to teren sa koliko metara visinca i koja najveća nadmorska visina) sa vožnjom profesionalca koji mota 150 do 200 km u kojima ima 4500 metara razlike i tebi to nije nešto?? Ogromna je, preogromna razlika i između 3500 i 4500 metara a kamoli nešto drugo. I tebi za tu vožnju to nije ništa posebno??
Ne znam šta da ti kažem... Smatraš sebe rekreativcem u kako si napisao zverskoj formi. Nađi neki teren sa 4500 visinca i odvozaj ga pa nam postavi prosek ovde. Ubeđen sam da ćeš promeniti mišljenje.
Što se dopinga tiče, on je svakako prisutan. Ne u takvoj meri i toliko kao što je to bio slučaj pre 15,20 godina ali i glupavom je jasno o čemu se zapravo radi kad mnogi biciklisti koji inače podnose nadljudske napore malo malo pa imaju neke afere sa zloupotrebom lekova i trude se da dokažu da ih koriste u svrhe lečenja a ne dopinga. Mnogo toga što još ne znamo biće tek otkriveno u godinama koje dolaze. Lensov slučaj nas je mnogo čemu naučio, a daleko od toga da je biciklizam jedini sport u kojem je to zastupljeno. No kao što napisah, nek veruje ko u šta hoće, od volje nam.