Wahoo Elemnt Roam - Utisci
Posted 28 March 2021 - 05:57 PM
Posted 28 March 2021 - 06:13 PM
Bravo druže! Pozdravljam volju da se napiše recenzija za uređaj koji važe za jedne od vodećih na tržištu, nije baš jeftin, i jako je dobro da ljudi koji razmišljaju o kupovini ovog uređaja, iz prve ruke mogu da pročitaju neplaćenu recenziju korisnika, ili ako imaju eventualnih pitanja da ih postave. Svaka čast!
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 28 March 2021 - 07:20 PM
Jeste odlična ideja. Pazi, sve te recenzije (neke verodostojne, neke kupljene) mogu se naći na netu i stvarno ih ima dosta. Međutim, ono što sam ja skontao jeste da ne govorimo i razumemo baš svi engleski jezik, a za taj deo ljudi je stvarno od neprocenjivog značaja ovako nešto, pogotovo što kad se napiše na našem jeziku, to mogu da pročitaju i ljudi iz Hrvatske, Bosne, Makedonije, Crne Gore. Zbog toga ovaj forum i jeste neprocenjivo blago informacija (uglavnom korisnih).
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 28 March 2021 - 07:51 PM
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 02 April 2021 - 06:27 PM
Da dopunim utiske.
Danas sam isprobao navigaciju na nepoznatom terenu i definitivno je upotrebljiva.
Koristio sam rutu koju sam skinuo sa interneta. Na jednom mestu je staza bila neprohodna pa sam se vratio i produzio drugim putem. Roam je odmah preracunao rutu i vrlo brzo me vratio na track.
Na jednom mestu gde se putevi racvaju pod uglom manjim od 30 stepeni sam pogresno skrenuo ali cim je uredjaj krenuo u preracunavanje rute znao sam da je greska i vratio sam se tih 50 metara.
Na ovom podrucju su ucrtane gotovo sve sumske staze. Ne znam kakve su mape za Srbiju.
Posted 16 August 2024 - 06:07 AM
Pozdrav svima,
Imam Wahoo Roam v1, i koristim ga nešto više od godine dana, ali samo u domenu da mi vodi evidenciju vožnji.
Nisam učitavao mape i slično.
Upoređujući sa kolegom koji koristi Garmin došao sam do zaključka da nam se ukupan uspon na istoj dionici značajno razlikuje. Na nekih 60 - 70 km, uglavnom ravnice njemu Garmin izračuna preko 200m ukupnog uspona, a moj Wahoo oko 70.
Zadnjih nekoliko vožnji sam malo obratio pažnju na rad Wahoo i primijetio sljedeće: ako je uspon blag, mislim manje od 1% on to ne računa kao uspon, tj. Elevation radi kako treba npr. popenje se za 10 metara ali se ukupni uspon ne mijenja.
Kada je nagib veći od 1%, onda se to vidi u Grade i tada ukupan uspon radi kako treba.
Malo sam googlao i našao kako se može zadati koje uspone da računa: sve, manje, srednje ili velike, ali mi se čini da to važi samo za vožnje po ruti, a ja to ne koristim.
Da li neko ima sličnih iskustava i da li ga mogu natjerati da računa sve uspone.
LP
Posted 17 August 2024 - 09:03 PM
Upoređujući sa kolegom koji koristi Garmin došao sam do zaključka da nam se ukupan uspon na istoj dionici značajno razlikuje. Na nekih 60 - 70 km, uglavnom ravnice njemu Garmin izračuna preko 200m ukupnog uspona, a moj Wahoo oko 70.
Posted 19 August 2024 - 05:58 AM
Gledao sam vožnje od prije godinu dana na istoj dionici, ukupan uspon se ne slaže, npr. sada je reda 90m a prije godinu dana ista vožnja 281.
Je li moguće da je za to krivac neki update ili sam ja nešto zeznuo.
Nisam siguran ali mi se čini da je ranije Grade prikazivao i nagibe ispod 1%.
Sada je prag 1%, niže nagibe ne evidentira.
Posted 07 September 2024 - 08:40 PM
Samo da potvrdim ovu priču.
Danas sam vozio sa čovekom koji koristi Garmin Edge 1030 Plus. Vozili smo 70 km, uglavnom ravnicom. Meni je Wahoo pokazao 156 m, a Garmin 303 m.
Baš je velika razlika. Gledajući teren rekao bih da je Wahoo bliži tačnom rezultatu ali to je samo subjektivni osećaj,
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users