Uspravni ili rekumbentbicikl. U cemu je razlika. Mislim da bi bicikliste trebalo manje vise edukovati po ovom pitanju,jer je rekumbent bicikl dosta nepopularan kod nas,bez razloga.
Postavljeno 26 November 2020 - 12:21 PM
... mislim da bi bicikliste trebalo manje vise edukovati...
Postavljeno 26 November 2020 - 12:45 PM
Taj sam... potpuna nepoznanica.
Pre nego što pređem na struju (nadam se što kasnije), planiram jednu ležaljku.
Ili je možda najbolje odmah na električnu ležaljku, postoje li uopšte?
Polako bice tu raznih linkova i mojih iskustava. Kako da ne,ima rekumbenata i na el. pogon.Ima cak i u Srbiji ali je zabiberio cenu 1900e+ 50e punjac, mrzi me da trazim danas link na KP.Ali mislim da tebi jos dugo nece trebati pomoc el. energije,gledano sa moje tacke gledista.
A i svi drugi, sa iskustvima na ovom tipu bicikla su vise nego dobrodosli.
Postavljeno 26 November 2020 - 01:22 PM
Postoji elektro, mada nije nesto specijalan ako mene pitas, ne znam za druge proizvodjace:
https://cruzbike.com/products/t50e
Vec neko vreme se nosim mislju da konvertujem svoj Cruzbike Q45 na struju, jos nisam prelomio jer gajim nadu da mi ipak ne treba, iako mislim da cu morati da se pomirim sa cinjenicom da cu to morati da uradim ukoliko zelim da vozim dosta.
Rekumbent da ili ne, se svodi na kraju na subjektivnost i potrebe. Prosto, razlicit tip voznje, koji nekome vise odgovara, nekome ne. Da je zanimljivo, svakako jeste, za asfalt je uzivanje. Van asfalta ili ravnog terena, sasvim druga prica.
Clanak je zanimljiv i potvrduje da je rekumbent udobnija masina za putovanje, sto ne cudi.
Postavljeno 30 November 2020 - 10:40 AM
Jedan odlican strani forum o rekumbentima. Svidja mi se ova plavamakinamislim da bi mi sa njom, svi videli ledja,u stvari ledja se i ne vide,bio bih kao duh,nevidljiv . ali to u nekom sledecem zivotu kada se preselim u Medison u Viskonsin ako se ne varam / U svakom slucaju na svih dvesta i nesto stranica moze da se vidi gde smo mi a gde su otisli amerikanci i u bentovima,bar 100 god. ispred nas.
Postavljeno 09 December 2020 - 11:22 AM
U celom svetu ista prica sto se tice rekumbent bicikla,evo jedan komentar sa jednog stranog sajta,koji je sabrao sve sto ja mislim o rekumbent biciklima.
Comfort is the word. I love my recumbent trike, and comfort is the main reason. I used to ride a regular bike until my hands started getting numb and my ass got very sore. No matter what kind of seat I got or padded gloves, nothing helped.
Sure, if you're young and want to go off road, a regular bike is the way to go, but I suspect even young bodies are damaged by regular bikes, and just not noticed until they get on in years.
What I hate is the price of recumbents, and I blame those idiots that outlawed them from racing competition because they started beating all the regular bikes. If they would have let the best design win, there would be more demand for recumbents and there would be more made, more competition, and lower prices. Probably 1/5 the price.
Postavljeno 09 December 2020 - 11:59 PM
Postavljeno 10 December 2020 - 09:39 AM
Postavljeno 10 December 2020 - 11:14 AM
Kul je rekumbent, kao zabava i malo nešto drugačije.
Nizak profil povećava stabilnost i to je najbitnija prednost ali po meni nije upotrebljivo u saobraćaju iz sigurnostnih razloga, jer smanjuje vidljivost na okolinu i vozaču/biciklisti a i okolini na rekumbent, veoma drastično.
Postavljeno 10 December 2020 - 01:08 PM
Postavljeno 10 December 2020 - 01:37 PM
Iz koje? Stare ili Nove?
Postavljeno 10 December 2020 - 06:15 PM
Uocljivost od strane drugih jeste u vecini slucajeva losija, pa je korisno ukrasiti bicikl jarkim reflektivnim delovima/zastavicom itd. Nije po svacijem ukusu.
Procitao sam na Freebiking forumu jednu Ralicevu misao po pitanju uocljivosti trajka a i benta a moze da se odnosi i na bilo koji bicikl . Kaze on: Jelte molim Vas (misli na vozace motornih vozila) jel vidite Vi sredisnju i krajnju belu traku na putu,pa jesam li ja nize od te trake
U principu je covek u pravu,ali ja ipak nista ne propustam slucaju, obelezio sam se maximalno.
Steta sto on nije na ovom forumu, ima debelo iskustvo na bentovima i trajkovima.
Postavljeno 10 December 2020 - 08:38 PM
Steta sto on nije na ovom forumu, ima debelo iskustvo na bentovima i trajkovima.
https://www.2bike.rs...trajkociklista/
Postavljeno 11 December 2020 - 04:38 AM
Postavljeno 17 February 2021 - 10:33 AM
Za mene je ovo trgovina A ne sistem ko koga zavrne.
Neki pokupe nesto slicno ovome sa sajta ili tako negde gde kose travu po kucama ili cuvaju decu ili kuvaju,pa posle tu u zavicaju prodaju za 200-300E. Ja sam se usredsredio na rekumbente koji su mnogo mnogo popularniji u zapadnim zemljama ,ali verujem i da se to odnosi i na obicne bicikle,ne znam kakvi su zakoni sada ovde ali znam da su neki ne tako davno uzimali automobile i za flasu coca cole, ili soka.
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika