Paradox
Postavljeno 12 September 2020 - 07:23 AM
Ne želim da optužujem bilo koga, tržište ima uspone i padove, ovo nije tema 'lukavi prodavci...', samo me čudi neproporcionalan rast potražnje i cena. Jeste da je letnja sezona (i korona) pomogla u tome, ali su se u prethodnim godinama leto/zima razlikovali u desetinama evra, a sada vidimo trocifren skok.
Odakle ljudima pare? Kako je moguće da nam je do sad bilo loše, a sad kad je još gore, imamo love za bajs koji je sad već pola cene nekog automobila? Razmišljam na glas...
Postavljeno 12 September 2020 - 07:52 AM
Samim tim cena nije presudna, samo da ostanu u formi. Kad je potraznja takva, cene idu gore. Nije tako samo kod nas nazalost, generalna je nestasica sa delovima i preko, za sve sto ima veze sa biciklizmom.
Postavljeno 12 September 2020 - 08:07 AM
Ovo je bar kako meni deluje sa strane, možda će neko od forumski aktivnih preprodavaca imati šta da ispravi ili dopuni.
Postavljeno 12 September 2020 - 08:15 AM
Znaci u poslednjih ne znam koliko, mozda 20 ili vise godina, generalno u evropi nikad nije bila ovako velika potraznja sto za novim sto za polovnim biciklima.
Nestasica istih omogucava preprodavcima da podizu cene jer ih kupci jednostavno placaju jer nemaju mnogo izbora...
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 12 September 2020 - 08:23 AM
Evropljani imaju malo viši standard, ali odakle nama lova?! Možda nam i nije tako loše, nego samo volimo da se tako predstavljamo?
Postavljeno 12 September 2020 - 09:01 AM
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
And now something completely different
Postavljeno 12 September 2020 - 10:40 AM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 12 September 2020 - 11:13 AM
Koliko sam čuo od ljudi ovde, a i napolju, nikad nije bilo teže nabaviti bicikle i delove. Potražnja nikad nije bila ni blizu ovolika. Skladišta i veleprodaje nemaju dosta toga na stanju, pa ne mogu ni dostaviti. Što reče Fiery: većina onoga što je planirano za ovu godinu, rasprodato je već u maju.
Postavljeno 12 September 2020 - 11:22 AM
And now something completely different
Postavljeno 12 September 2020 - 11:28 AM
Više od pola stvari nećeš naći u prodavnici u odnosu na online, koja god da je roba da je u pitanju u Nemačkoj to je zbog Amazona. U suštini Švabe guraju dosta svoje/EU marke, Focus, Cube, Radon, Ghost, Canyon... plus Nemci voze bateriju. Dekice/50+ koji su rešili da problem sa srednjim godinama probaju da reše u likri su u priličnoj manjini. Svuda je baterija za skoro sve, prevoz, rekreacija, potrepštine.
Mislim na nabavke samih prodavnica - telefonom, online kako god: prodavnice i servisi imaju problema sa nabavkom bicikala i delova.
Da li i koliko su dobro snabdevene velike strane on-line prodavnice - to ne znam, sa njima nemam direktnu komunikaciju.
Možda robe ima, samo su veliki (on-line) lanci iskoristili koronu kao izgovor da potpuno zakolju lokalne prodavnice? Ko zna.
Ali ako je ima, onda su veoma dobro planirali, pošto je potražnja barem tri puta veća nego ikada pre, čak i u špicu sezone.
Postavljeno 12 September 2020 - 02:39 PM
Kriza je najviše pogodila neke uslužne sektore, za većinu će (možda) tek doći. Ta većina je mogla da kupuje bicikle. Da ne zaboravimo, iako su se verovatno mnogo više tražili city i treking bicikli, njihova nestašica je povukla cene svih bicikala.
Postavljeno 12 September 2020 - 04:52 PM
Pa već je lepo odgovorio dule0911, bicikle kupuju ljudi koje do ove godine to nije zanimalo, a sada ih iz bilo kog razloga zanima. U Srbiji je standard nizak, ali i dalje ima dobrostojećih ljudi. Sada neki od njih kupuju bicikle.I dalje ostaje pitanje, odakle nam looova frajeru, odakle nam looova?!
Postavljeno 12 September 2020 - 06:00 PM
Postavljeno 13 September 2020 - 08:14 AM
Postavljeno 13 September 2020 - 08:53 AM
Prodaju se i dalje mahom bajsevi koji su oglašeni debelo ispod (realne) cene.
E sad, ako uzmemo da je bajs recimo oglašen na 1000 evra, a poznato je da je takav nov pre par godina koštao 3, 4, ili više, i nije neko čudo što se prodao.
U pravu si da velika većina krpi kraj s krajem "živeći" na minimalcu, ali očigledno je da još uvek ima dovoljno onih koji imaju puno više, pa mogu da odvoje i za kako ti kažeš nebitne stvari... Mada ja realno ne vidim kako bajs možeš da svrstaš pod nebitno ...
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika