Као и сви клинци тог доба, а сада ми је скоро 60, и ја сам возио Понике. Први бицикл ми је био неки руски са пуним гумама и на њему сам учио и научио да возим. У основној школи прелазим на Понике које ми је брат склапао од делова са отпада који се налазио на Дорћолу поред "Драпшина". Првог "Рога" сам набавио од друга у 3. разреду средње школе. То је био "Сениор". Следећи је био "Маратон" .....Младост и неискуство су ме довели до тога да сам на фудбалу покидао задње укрштене лигаменте колена. Мислио сам да нећу сести никада на бицикл. Упорним вежбама све сам пребродио. До данас су ми украли 4 бицикла а један од тих сам враћао 3 пута (омиљени "Пежо" који је украден после матурске вечери мога детета). Сада возим "старце" као што сам и ја. Када смо били клинци, екипу седих глава на бициклама смо звали Алалверци јер су се тако поздрављали када се сретну у вожњи. Некада су полицајци вадили вентиле када смо бициклама возили по Бранковом мосту и бацали у Саву. Првог правог бициклисту кога сам видео био је Штале, и живео је у крају. Почетком 80тих сам два пута возио до мора (и по острвима) са екипом из СО и Бг. Одувек возим само рекреативно, Толико из моје скромне бициклистичке биографије Поздрав
Представљање
Postavljeno 14 June 2020 - 11:04 AM
Da, definitivno lep uvod.
Kakvog to starca konkretno vozis danas? Kuda se vozis sa njim, koliko cesto? Poneka fotka mozda?
Још га не могу пустити међу људе. После Нове године сам добио на поклон Рог Супер из раних 80тих са GIPIEME и RINO деловима. Рам ми је велики (дугачак), табулари на точковима су 622*23 али стари преко 30 година. У саваком случају мора да се сређује па ћу се јавити у делу где се бавите старим двоточкашима и њиховим сређивањем. По граду терам једног Суботичанина FBP sprint, црвени гвозденац рађен по JUS, са 5 брзина са којим имам неколико проблема. Пошто сам доста времена изван града возим и један теренац, "тракто"р за брдашца и долине око Липовице и Барајева. Фотографије ћу поставити када проучим како се постављају фотографије и које су препоручене величине. Хвала за пријем и надам се да ћемо се дуго дружити на свежем вазудху а што мање за тастатуром.
Postavljeno 14 June 2020 - 02:25 PM
Па кад су високе биле јбг.
Мој деда је имао дијаманта. Додуше дијамант није имао кочнице, ал' ни то нам није пуно сметало ...
Добродошао београдски бароне
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika