Веома храбар тип. Било би занимљиво видети да ли би се усудио да тако провоцира и ,,софистицирано,, ко, јел’ ја?” вређа неке друге вернике и религије који нису толико толерантни у одговорима, напротив. Сад треба да му се титра овде на форуму. Зна тај врло добро шта и на који начин ради. Мире је реаговао како је реаговао и добио опомену. Реакција.
Ne znam od ranije zbog čega pojedini imaju pik na "hrabrog tipa", nisam ispratio ali ovo poslednje jesam.
Okačio je link na tekst o opasnostima o širenju korone na verskim obredima. Skroz korektno. Ne zanima me da li je tekst o crkvi, religiji, marsovcima, ustašama... Nema ništa uvredljivo osim što je jedino trebao zaista iz poštovanja sačekati da bar dan sahrane Patrijarha prođe, jer morao je da razmišlja da će nečija osećanja biti povređena a time tekst i biti provokacija.
E sad ono bitno, niti je index.hr ustaški već je prilično partizanski i pokriva ceo srpskohrvatski govorni region, niti vređa Srbe direktno proziva zbog istih stvari upravo i katolike. Sve apsolutno stoji, da su glavne verske zajednice i tu i tamo totalno van zakonske kontrole čak i dalje od toga, slepo i nerazumno se drže nekih drevnih običaja kojima ne da nije mesto u pandemiji, nisu ni potencijalni već glavni izvor i zaraze i smrtnosti i nerazumne opterećenosti zdravstenih ustanova i to veoma arogantno pošto ni ne učestvuju u budžetskim davanjima ali su uvek tu kada se treba lukrativno posrati na nauku, sekularnu državu, uređenje, ustav i zakone i ostalo što svetlim slovima piše a to nikako nije ni hrišćanski, stavljati tuđe glave u torbe. To mnogo više provocira jer se krši ustav član 11. i upravo to sekularno uređenje društa. Lično kršten sam i pravoslavac sam ali ovo je van svake pameti i daleko od svake vere u jedinstvo i boljitak naroda koji je trenutno u izuzetnom problemu, životi su ugroženi. Naravno da svaki građanin ima pravo da reaguje i zaštiti i poredak i zdravlje i naciju bez obzira da li se neko u hijerarhiji zajebao ili ne, to svakom od nas garantuje univerzalna deklaracija Ujedinjenih Nacija o ljudskim pravima član 18."Svako ima pravo na slobodu misli, savesti i vere"
A govor mržnje nema šta da traži ni na ovom forumu ni među ljudima uopšte i zakonom je sankcionisana, lično mislim da je opomena Miretu preblaga koliko god bio povređen, postoje privatne poruke, postoji ljudski i hrišćanski upozoriti objasniti edukovati usmeriti, a s tim da je @Ciklo to pristojno obrisao a nije čak ni pomerio u "prepirke", samo govori da nije ni prepirka u pitanju. Govor mržnje je mnogo veća opasnost i brže se rasplamsava nego li bilo kakav tekst na latinici ili lošeg tajminga ili o jebenom lizanju kašike i SVESNOM ŠIRENJU ZARAZE dok virus ne bira koga će da šalje na nebo. Alo koji vam je??