Jump to content

Fotografije

Muzički biciklist

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
114 odgovora na ovu temu

#101 MI1966

MI1966
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1881 posts

Postavljeno 14 May 2024 - 09:22 PM

Mićo, jesi li živ? Znam da si u poslednjem postu napisao da si imao neki peh. Nadam se da si ok i da pedalaš punom parom. Nedostaju tvoje priče i kontriranje

Sent from my CPH2449 using Tapatalk

Imao sam jedan gadan pad, ali već vozim ponovo... :)

http://blog.b92.net/...efkada-padanje/ (opis tog događaja)

*

Kao što rekoh jednom, glupo mi je da i ovde previše pišem o sebi, tj. svojim vožnjama, pošto to već radim na fb stranici.

Ranije sam bio redovan u "Sa današnje vožnje", ali 90% postova u temi su bili moji, pa sam batalio...

• 2

#102 Woody

Woody
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1479 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 14 May 2024 - 09:52 PM

Ranije sam bio redovan u "Sa današnje vožnje", ali 90% postova u temi su bili moji, pa sam batalio...

To je ionako tema koju pogrešno koristimo, trebalo bi da bude za loša iskustva sa vožnji :((((, a onda baš ima smisla da tamo pišeš o toj nezgodi... Ipak, lepo je čuti da si se oporavio i nastavio da teraš!
  • 0
The sea, the sea

#103 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1881 posts

Postavljeno 07 October 2024 - 09:43 AM

Stig'o čelični Englez. :)

IMG-20241007-105051.jpg

• 3

#104 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1446 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 October 2024 - 10:48 AM

Sad kad popije par metara lepljive trake i 46 torbica, ni majka ga nece prepoznati :D

Da te super sluzi!

• 1

#105 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1881 posts

Postavljeno 07 October 2024 - 11:11 AM

To sigurno... :D

*

hvala :)

• 2

#106 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3312 posts

Postavljeno 07 October 2024 - 03:55 PM

Pazi se Mićo tih kaliper kočnica. Opšte je mišljenje sa svako ko sedne na bajs sa kaliperima nosi glavu u torbi. Toliko su slabije. :)

Neki utisak o bajsu? Ima li taj čelik bar malo magije o kojoj mnogi pričaju? :)
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#107 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1881 posts

Postavljeno 07 October 2024 - 06:22 PM

Samo sam ga namontirao i malo podesio menjače i kočnice, isprobao ga 200 metara... Prekosutra ću na vožnju.

Utisak je da je lep bicikl, ali oseća se i da je težak. 

Sad razmišljam o šticni... koju da stavim... on ima alu, ja imam karbonsku od starog bajsa, a i onu sa amortizerom. 

Možda ću neko vreme da vozim bez izmena, pa ću videti kasnije.

Možda na proleće stavim ravan volan, možda aerobarove... sve je u igri.

A verovatno mu kupujem i nove točkove, ali ću u zimsko vreme da trošim ove koje sad ima.

Jedino baš ne volim ove 30 mm gume, to ću vrv uskoro da skinem.

Navikao sam na 25 mm i 8 bara. :)

• 0

#108 Woody

Woody
  • Members
  • 1479 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 October 2024 - 10:14 PM

Samo sam ga namontirao i malo podesio menjače i kočnice, isprobao ga 200 metara... Prekosutra ću na vožnju.

Sad razmišljam o šticni... koju da stavim... on ima alu, ja imam karbonsku od starog bajsa, a i onu sa amortizerom. 

A verovatno mu kupujem i nove točkove, ali ću u zimsko vreme da trošim ove koje sad ima.

Ono, kupiš nov bajs pa od njega napraviš još noviji :D šalim se, u zdravlju ga vozio i prepravljao!
  • 0
The sea, the sea

#109 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1881 posts

Postavljeno 08 October 2024 - 07:38 AM

Hvala...

Hteo sam samo ram da kupim, ali ulovio sam veliki popust (300€) u jednoj radnji iz Holandije, tako da mi se ne bi isplatilo. 

• 0

#110 vidak

vidak
  • Members
  • 4672 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 09 October 2024 - 06:35 AM

25mm skoro niko više ne vozi...
Kažu preusko i neudobno...
U modi su 28mm gume...
I to se na trkama vozi

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 0

#111 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3312 posts

Postavljeno 09 October 2024 - 12:54 PM

I to sa dimenzijama guma je preterivanje. 23mm je po meni baš preusko, 25 je optimalno. 28 nije loše, ali je praksa da se zbog diskova sve više ide na šire, tipa na 32 i 35. E to su već dimenzije gde drumski bicikl prestaje da "bude drumski". Jeste to udobnije i lepše upija vibracije ali guma od 32 da ne kažem od 35 mm osetno dodaje težinu točku jer mora i unutrašnja šira da se koristi, i to se jednostavno oseti. Druga stvar je prilikom penjanja, kad postane naš strmo i kad se popneš na pedale i guslaš stojeći, što je manji pritisak više će guma nekako da "upija" tvoju snagu umesto da se prenosi na podlogu. Nisam siguran da li sam dobro objasnio ali kontam da oni koju su probali i jedno i drugo razumeju šta hoću da kažem. :)

• 0

#112 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1881 posts

Postavljeno 09 October 2024 - 01:29 PM

Ove 25 mm Conti koje koristim su kao 26 mm.

Pumpam ih na oko 8 bara (zadnja malo više, prednja malo manje), i retko ih probušim.

Imam šticnu sa amortizerom, sunđere na volanu, bicikl je tzv. "opuštene" geometrije, tako da za mene ne važi te nove tendence o širim gumama. :D

Tako je bilo do sad, a sa novim bajsom, videću šta i kako. 

• 0

#113 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • 1040 posts

Postavljeno 09 October 2024 - 03:10 PM

I to sa dimenzijama guma je preterivanje. 23mm je po meni baš preusko, 25 je optimalno. 28 nije loše, ali je praksa da se zbog diskova sve više ide na šire, tipa na 32 i 35. E to su već dimenzije gde drumski bicikl prestaje da "bude drumski". Jeste to udobnije i lepše upija vibracije ali guma od 32 da ne kažem od 35 mm osetno dodaje težinu točku jer mora i unutrašnja šira da se koristi, i to se jednostavno oseti. Druga stvar je prilikom penjanja, kad postane naš strmo i kad se popneš na pedale i guslaš stojeći, što je manji pritisak više će guma nekako da "upija" tvoju snagu umesto da se prenosi na podlogu. Nisam siguran da li sam dobro objasnio ali kontam da oni koju su probali i jedno i drugo razumeju šta hoću da kažem. :)

U stvari na brzinu i potrošenu snagu po jedinicu brzine, mnogo veći uticaj lma činjenica koliko je točak "aero" od same težine točka. Ovo poslednje otprilike dolazi do izražaja kod uzbrdice od 6% i više - naravno tačna tačka preklapanja "aera i težine"zavisi od samog bicikliste i bajsa.
Isčitah skoro nekoliko studija o tome, onako bez razloga, bilo mi je zanimljivo.
Znači, guma 32mm, TPU unutrašnja, aero karbonski točak (aluminijum zbog težine nije pogodan da bude aero) i ne treba ni da okrećeš pedale, sam ide

Sent from my CPH2449 using Tapatalk
  • 0

#114 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3312 posts

Postavljeno 09 October 2024 - 03:42 PM

To oko aerodinamike na biciklu su tek gluposti svetske kategorije. :)

Svi se vataju za točkove da moraju da budu "aero" pa zato voze karbonske obruče od 50mm sa kojima ne daj Bože da te opali dobar boćni vetar.

Rečeno je milion puta. Ubedljivo najveći "drag" na biciklu pravi telo bicikliste i to je čista fizika. Prvo skinsuit, izdepilirane noge, aero kaciga, aerobarovi i spojeni laktovi pa tek onda da vidimo šta da se radi sa točkovima.

Ovako vozimo aero točkove a položaj tela bicikliste ko na biciklu za do pijace. :)
  • 0

#115 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1881 posts

Postavljeno 09 October 2024 - 07:27 PM

A pre svega, dovesti svoju težinu u red. :D

• 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika