Prosjek bude 78-79, tako ste mi vi ovde rekli, da mi je tako najzdravije za srce, i ja kupio senzor i drzao se uputstva
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
Ne znam ko ti je to rekao, nije ni bitno.
Pošto si nabavio spd i sada možeš da održavaš višu kadencu, gledaj da vrtiš bar 85 i iznad, pri jacim usponima moze da padne ali bilo bi najbolje da nije ispod 75 ako prenos i brdo dozvoljava.
Malo će ti biti čudno u početku, ovo 85 je baš donja granica a gledaj da bude iznad 90, pa kako ulaziš u formu ti pojačavaj kadencu.
Trkači su uglavnom sa kadencama i preko 110 a ti budi konzervativniji.
Meni trenutno najviše prija kadenca od 95-98 a voleo bih da uđem u formu i da pređem 100
Delovaće ti da vrtiš u prazno i da uzalud gubiš snagu, ali veruj mi samo budi uporan i videćeš rezultate.
Usput vežbaj da tečno pedalaš, podeli krug koji noga opsuje u četiri dela gornji, donji, napred i nazad i vežbaj da u svakom delu kruga noga bude aktivna.
Najbolje ćeš uvežbati na sledeći način: nađeš pogodno mesto bez saobraćaja, ubaciš u lakši prenos, iskopčaš jednu nogu i onom drugom počneš da okrećeš a da pritom nema udaraca (praznog hoda kurble).
Radi intervale od u pičetku 30-40 sec. pa promeni nogu i opet ispočetka.
Onda vežbaj sa zakačenim nogama blagi šut napred i udarac petom (zadnji i prednji deo kruga) a onda pritisak na dole i povlačenje na gore (gornji i donji deo kruga).
Ništa od ovih pokreta ne treba da bude naglo i bez cimanja da se ne povrediš, motaj mekano i fluidno, rasterećeno.
Nemoj da se razočaraš ako to u početku ne bude funkcionisalo kako treba, jer nikome nije, budi uporan ovo je dugotrajan proces.
Na ovaj način koristiš sve mišiće u nogama ravnomerno i s vremenom ćeš se manje umarati i biti efikasniji.
Kad unaprediš tehniku pedalanja produžićeš vek kolenima a bićeš brži i izdržljiviji na duže staze.
Jbt sada kontam da zvučim kao aplikacija Trainerroad!!! Ali bukvalno! Koliko ti to uđe u podsvest!!
A sad sprintrrice na noge i vežbaj!
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk