ProTour 2020
Posted 13 September 2020 - 05:48 PM
Nema to veze sa velicinom zemlje nego sa kvalitetnim radom i normalnim razmisljanjima. Ko ne zna, u Sloveniji u staroj Jugoslaviji svako malo vece preduzece je imalo svoj biciklisticki klub. Pored "redovnih" gradskih klubova i njihovih sportskih drustava.
Toga kod nas nece biti nikada. Jos kada dodamo na sve to da kod nas svi prvo gledaju da se "malo ugrade" pa tek onda da rade posao za koji su postavljeni, jasno je gde ide i gde je nas biciklizam zadnjih 30-40 godina.
Posted 13 September 2020 - 06:45 PM
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Posted 13 September 2020 - 09:30 PM
Nema to veze sa velicinom zemlje nego sa kvalitetnim radom i normalnim razmisljanjima. Ko ne zna, u Sloveniji u staroj Jugoslaviji svako malo vece preduzece je imalo svoj biciklisticki klub. Pored "redovnih" gradskih klubova i njihovih sportskih drustava.
Toga kod nas nece biti nikada. Jos kada dodamo na sve to da kod nas svi prvo gledaju da se "malo ugrade" pa tek onda da rade posao za koji su postavljeni, jasno je gde ide i gde je nas biciklizam zadnjih 30-40 godina.
100% surova realnost. Mi smo stoka nažalost.Prošle godine kod nas bili neke biciklistkinje iz SLO (možda sam ti pričao) ja ih sretnem i uđem u njihovu grupu, a trener, žena mlađa, mi kaže - zamisli trube nam vozači automobila da zauzimamo mnogo put...rekoh joj, pa nije ovo SLO ovo smo mi srbi, seljaci...straota, žena ne može da veruje!
Zaista voze fenomenalno. Jumbo visma je vrhunski sastavio tim i grabe ka ukupnoj pobedi. Pogacar se pomalo slepa iza njih svaku brdsku etapu, zbog slabasnog tima, ali to ne umanjuje njegove kvalitete. Ineos je izgleda podbacio i u pripremi i u odabiru vozaca. Ostali timovi prilicno mlaki, iako imaju neka vrlo jaka imena. Bahrain McLaren se nije pokazao, Arkea isto, Bora ponekad bljesne, Quickstep takodje (imali peh sa Alaphilippeom), FDJ sa Pinotom opet prilicno mlak, AG2R ostao bez bitnog srafa od jucer (Bardet).
Tako je. Pogačar će da nametne dobar ugovor nakon Tura. Obojica ima da budu krem vozači u narednim godinama, bar 5 godina narednih ako ne i nešto više. Zanimljivo je ovo gledati.
Posted 16 September 2020 - 02:18 AM
Danas verovatno pada odluka ( ima dva HC), mada onaj individulani hronometar kasnije može dovesti do pomeranja, kolikog, videćemo.
https://www.letour.fr/en/stage-17
Posted 16 September 2020 - 09:45 AM
https://www.cyclingw...2020-468510/amp
Posted 17 September 2020 - 03:55 PM
Posted 19 September 2020 - 03:45 AM
Posted 19 September 2020 - 05:49 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users