Слажем се. Оно на шта сам мислио под попуштањем је могућност пристанка на присилну/обавезну вакцинацију под условљеношћу задржавања каквог таквог посла.Privatni sektor ce da krepa, nema tu vise sta popustati, odliv radne snage je podigao plate preko maksimuma, manje su narudzbe izvana zbog korone, mnogima obustavljeno i rade napamet u nadi da ce kupci poceti s narudzbama, jos ih najbolje zatvoriti pa da krepaju skroz. Svako zlo za neko dobro, mozda bude neke krvave revolucije pa da napravimo drzavu kako treba, drugacije ne ide
Btw
Screenshot_20201116-052406.jpg
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
Corona anyone...?
Postavljeno 16 November 2020 - 07:05 AM
Postavljeno 16 November 2020 - 07:14 AM
Ne poznajem nikog da bi pristao na to po cijenu posla, doduse ja se druzim samo s realnim sektorom, ostale gledam kao parazite, ove po kancelarijama naravno, otvoris vrata dvojica ispadnu i jos dvojica izadju da mozes uci i onda jos nisu sposobni da zavrse sta treba. Samo visoka zgrada i izvesti sve da videСлажем се. Оно на шта сам мислио под попуштањем је могућност пристанка на присилну/обавезну вакцинацију под условљеношћу задржавања каквог таквог посла.
Postavljeno 16 November 2020 - 10:19 AM
Veliki problem državnog sistema je korupcija. Ne znam šta je bolja varijanta da se stranke same finansiraju, donacije (tajkuni/lobisti/razna udruženja) za mogućnost uplitanja u zakon i promene istog ili da se stranke finansiraju iz budžeta i onda dele pare sorotinji (čuvene 2000din) za dokaz da si zaokružio "najboljeg" predstavnika.ma jest', regulisalo je tržište sebi i državni sektor, kako kom tajkunu odgovara koliko bucmasta koverta
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
And now something completely different
Postavljeno 16 November 2020 - 12:00 PM
Veliki problem TAKVOG državnog sistema je korupcija. Ne znam šta je bolja varijanta da se stranke same finansiraju, donacije (tajkuni/lobisti/razna udruženja) za mogućnost uplitanja u zakon i promene istog ili da se stranke finansiraju iz budžeta i onda dele pare sorotinji (čuvene 2000din) za dokaz da si zaokružio "najboljeg" predstavnika.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
To se izuzetno lako rešava, tipa sistem u Švajcarskoj.
https://en.wikipedia...irect_democracy
Postavljeno 16 November 2020 - 03:02 PM
Izgleda da je i poslednja slobodna i demokratska zemlja u Evropi morala da popusti pred zaverenicima, crno nam se pise (link)
Шведска окреће нови лист - забрањено окупљање више од осам особа
Поштовање препорука везаних за коронавирус у Шведској није уродило плодом од пролећа, па ће јавни скупови биће ограничени на осам особа, у односу на претходни лимит који је износио 300 особа, изјавио је шведски премијер Стефан Лофвен.
"Ово је нова норма за цело друштво", рекао је Лофвен на конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.
"Не идите у теретане, не идите у библиотеке, немојте да организујете вечере. Откажите све", истакао је шведски премијер.
Шведска је привукла међународну пажњу због свог неуобичајеног одговора на пандемију, избегавањем закључавања земље и ослањањем на добровољно поштовање мера.
Стопа смртности у Шведској по броју становника је неколико пута већа него у њеним нордијским суседима, али је нижа него у појединим европским државама.
(Танјуг)
Postavljeno 16 November 2020 - 08:41 PM
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Postavljeno 16 November 2020 - 09:02 PM
Ali ovo ide u drugom smeru, na prisilu. Ne postoji gori oblik fašizma od toga da neko mojoj porodici i meni određuje šta treba da unesem u sopstveno telo
Postavljeno 16 November 2020 - 09:02 PM
Postavljeno 16 November 2020 - 09:49 PM
Sada sledi ispitivanje bezbednosti (po ubrzanim epididemiološkim procedurama USA to već sprovodi na onih 40 h ispitanika)
Berze / Wall Street je već dao svoje mišljenje ovome jer su akcije par kompanija otišle u nebo (ogromne, nezamislive pare su u pitanju) .
Nakon toga idu ubrzane isporuke i primena. Srbija će među prvima dobiti prvu od dve potrebne vakcine (jedna nije dovoljna) .
Da ne dužim, kako će to tačno ići niko ne zna.
Ono što tebe, mene i bilo kog pojedinca treba da zanima i na šta možemo da utičemo je da li ću /ćemo primiti vakcinu ili ne. Ako ne primim koja je cena toga, ako je primim koliko će to koštati porodicu i mene. Ja sam odlučio da neću da se vakcinišem ni milom ni silom. Ti ćeš se vakcinisati i milom i silom. Gore su neki od razloga za moju odluku. Pozdrav
Postavljeno 16 November 2020 - 09:59 PM
Može biti marketing, a može biti i da koronavirusi blage veze s gripom nemaju (valjda bi naučni radnik trebalo to da zna). Živi bili pa videli.Kako to da vakcine protiv gripa koje decenijama unazad imaju uspešnost od 60ak% maksimum, odjedanput posle par meseci istraživanja postadoše preko 90% uspešne.
Postavljeno 16 November 2020 - 10:02 PM
Postavljeno 16 November 2020 - 10:09 PM
Sam si napisao "Da ne dužim, kako će to tačno ići niko ne zna." dakle nema potrebe da se nerviras. Svrha vakcinacije stanovnistva jedne zemlje je dostizanje toliko pominjanog "efekta imunizacije krda", odnosno imunizacije 66~70% stanovnistva. Dakle u ovih ostalih 30~35% moze bez problema da se smeste svi ljudi koji ne zele ili ne mogu da prime vakcinu, zato spavaj mirno nece te niko na silu vakcinisati (osim ako nisi u vojsci ).
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika