Pacijenti se odbijaju od sredine godine.Da li to vraćanje pacijenata ima veze sa pretrpanošću bolnica? Sa prezauzetošću kapaciteta Covid pacijentima?
Samo Bog Sveti zna koliko njih je umrlo ne dočekavši operaciju, a mogli su biti spašeni.
Postavljeno 01 November 2020 - 10:46 AM
Pacijenti se odbijaju od sredine godine.Da li to vraćanje pacijenata ima veze sa pretrpanošću bolnica? Sa prezauzetošću kapaciteta Covid pacijentima?
"Лажима је све почело"
Postavljeno 01 November 2020 - 10:48 AM
Dok narod gleda statistiku i živi u lažima, pacijenti koji čekaju operacije od najtežih bolesti bivaju vraćani kući i stavljeni na čekanje do marta-aprila 2021.
O tome niko ne priča, a njima je svaki dan bitan.
Pa ne bih bas rekao da onkoloski institut ne operise kada je hitnost u pitanju. Imas konzuilijum i oni odredjuju prioritete.Ili kada su u pitanju kardio bolesti, prijatelja nisu vratili iz Svetog Save nego su ga odmah primili (slog). Tako da licno mislim da siris dezinformacije.
Postavljeno 01 November 2020 - 10:54 AM
Ti imaš dva primera suprotno od onoga što je napisano, ja imam isto par koji su vraćeni. Da primaju se životno ugroženi (čeka se do poslednjeg trenutka) i od ljudi se se prave invalidi. Što se tiče širenja dez/informacija i ti to trenutno isto radiš.Pa ne bih bas rekao da onkoloski institut ne operise kada je hitnost u pitanju. Imas konzuilijum i oni odredjuju prioritete.Ili kada su u pitanju kardio bolesti, prijatelja nisu vratili iz Svetog Save nego su ga odmah primili (slog). Tako da licno mislim da siris dezinformacije.
And now something completely different
Postavljeno 01 November 2020 - 11:45 AM
Kojom pretpanošću bolnica, kojih bolnica? Za šta su služili kovid centri?Da li to vraćanje pacijenata ima veze sa pretrpanošću bolnica? Sa prezauzetošću kapaciteta Covid pacijentima?
Postavljeno 01 November 2020 - 01:45 PM
Postavljeno 01 November 2020 - 02:05 PM
Pošto ima problem sa odlivom urina treba pratiti uriniranje posle vađenja katetera. Stvarno je bitno to da prati. Prvih par dana će osećati peckanje/bol pri mokrenju (to je normalno posle vađenja katetera) ali obrati pažnju na moguće znake urinarne infekcije posle toga. Temperatura, bol pri mokrenju učestalo mokrenje i sve što ide sa tim. Ako se bol nastavi neka uradi labaratoriju urina sa biogramom i antibiogramom. Isto tako objasni mu da mora da unosi dovoljno tečnosti a ne da prekine da pije vodu jer ne može da normalno mokri. Ako radiš laboratoriju prati Ureu i kreatinin u krvi.Brat od strica tamo lezao letos zbog covid-19, slicna prica.
Mog oca su pre tri dana odbili/odlozili za prolece operaciju prostate jer covid-19. Pre dva je zavrsio na urgentnom jer nije mogao da mokri i imao u sebi tipa 2L tecnosti. I dalje ne pominju operaciju nego samo da za 1-2 nedelje skine kateter. To sto su mu rezultati krvi vezani za to sve losiji, nije bitno. Da ne pricam o detaljima kako se sada svi u zdravstvu osecaju/kakav odnos sa pacijentima imaju. Cuvajte se i budite zdravi.
Postavljeno 01 November 2020 - 03:21 PM
Kojom pretpanošću bolnica, kojih bolnica? Za šta su služili kovid centri?
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Možemo samo da nagađamo.
Meni nije nelogično da nam, i inače sjebano zdravstvo, sa porastom broja pacijenata koji traže hitno bolničko lečenje (zbog Covid-a) ode skroz u tri lepe, pa da ništa drugo ne mogu postići.
Postavljeno 01 November 2020 - 06:59 PM
Koliko se sećam, bolnice su pune otprilike otkad su mere ukinute tamo oko izbora, iako su zvanične brojke magično stajale nepromenjene iz dana u dan par nedelja. Sećam se apela od letos ljudi čiji su roditelji imali teške simptome kovida ali nisu primani u bolnicu jer nije bilo mesta.Pacijenti se odbijaju od sredine godine.
Samo Bog Sveti zna koliko njih je umrlo ne dočekavši operaciju, a mogli su biti spašeni.
Postavljeno 03 November 2020 - 09:43 PM
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika