Jump to content

Fotografije

Corona anyone...?

• Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#1621 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15005 posts

Postavljeno 11 October 2020 - 12:15 AM

"завером би се сматрало истрајно инсистирање на "лед" (или било којој другој технологији) упркос очигледним последицама по кориснике (њихов вид или здравље уопште)"

@alx  Zaverom se moze smatrati i zabrana koriscenja sijalica sa uzarenom niti pod izgovorom stednje energije ili kako ti napisa " разумном располагању ресурсима."

Ajde neki predlog za izvor energije u buducnosti, znam da mi necemo tada biti zivi ali cisto da polemisemo filozofski. Bil i ja smo za nuklearnu energiju a vi kako te.

• 0

#1622 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 11 October 2020 - 06:34 AM

Svaku bolest možeš skoro uvek zaustaviti u samom početku ili profilaksom, na nivou jedinke, sprečiti (angina/infarkt, zarazne ili ne) pored toga ako se baviš zaštitom samog sebe ne treba ti skoro niko da te štiti. Neću dati svoju slobodu radi svoje/tuđe sigurnosti.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
  • 1

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#1623 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 11 October 2020 - 12:35 PM

Evo ideje za film, mali deo rojaliti tantijema da mi se plati. Elem idem ja ulicom, naidjem na zlatnu ribicu, pita me "Koju zelju hoces da ti ispunim zlato, besmrtnost, mir u svetu?". Ma kakvi kazem ja, nego napravi ti ribice da kad svaki ljud pomisli kako bi on nesto bolje uradio da se automatski prebaci u paralelnu dimenziju univerzuma gde je sve isto samo je taj recimo na celu kriznog staba pa da vidi sa kakvim narodom vlast ima posla, i da mu povratka u stvaran svet nema dok se glasno ne izvini na primer, izvini ribice mislio sam da ce ljudi ceniti to sto sam doneo mere da svi slobodno setaju ali da svi savesno na novou jedinke brinu o svom zdravlju.

• 2

#1624 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 11 October 2020 - 01:02 PM

Neću dati svoju slobodu radi svoje/tuđe sigurnosti.

Već smo je druže dali, odavno. Vidi pod globalizacija.

Kad su nam kao moderni urbani napredak uvalili život u kutijama šibica umesto blizu prirodi sa neograničenim radijusom kretanja, umesto sveže hrane sa farmi i iz lova da se hranimo salamama i prerađevinama što bogatih 1% ne daje ni svojim psima, GMO, suplementi, reklame tamo reklamo vamo, pilule za ovo, lekovi za ono. Velika je gužva na planeti da bi svi imali slobodu... važno je to danas samo lepo upakovati u reklamu i eto "slobode", ali one potrošačke. Biće to uskoro jasno svima čim se "oni gore" dogovore kako da dele profit od vakcina, pa nećeš moći ni na benzinsku da napuniš gorivo ako nemaš potvrdu da si pelcovan. Taj rad.

• 0

#1625 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 11 October 2020 - 05:58 PM

Kod nas u Srbiji nece niko u cobane, plata 600 evra, zdrav vazduh, jedes svezu hranu sa farmi i iz lova, oko tebe nedirnuta priroda ali cvrc.

• 1

#1626 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 11 October 2020 - 06:53 PM

Evropa nije (link) a da li smo mi Srbi naucili da nosimo maske i izbegavamo okupljanja u zatvorenom prostoru?

• 0

#1627 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1894 posts

Postavljeno 11 October 2020 - 11:22 PM

Isidora Stankovic, naučnica:

Zašto naučnici nemaju lek za koronavirus? Zato što je nauka spora i u 9.9/10 slučajeva ne funkcioniše i pored milijardi dolara koje se sipaju u nju.

S COVID19 pandemijom naučnici su postali centar zbivanja, a šira javnost ima priliku da "iz prvog reda" prati kako funkcioniše naučni proces. Dok bi šira javnost želela da se lek za koronavirus stvori odmah i sada, naučnici su srećni ako posle par meseci uspeju da izoluju jedan od hiljada proteina tog virusa i sa sigurnošću kažu da, to je protein X ovog virusa.

Nauka nije svemoguća - ograničeni smo mašinama koje imamo u laboratorijama (koje koštaju milione dolara, ali ne mogu dizajnirati eksperimente i postavljati pitanja već su samo naš alat), ograničeni smo vremenom (većina naučnika ne provodi 24h u lab, imamo hobije, porodice, prijatelje, pa provodimo samo 16h), ograničeni smo novcem - možete zamisliti lek protiv kancera, ako nemate novac da ideju realizujete, džaba vam (tek svaki 10ti naučni projekat u Americi biva finansijski podržan).
Najveće ograničenje nauke je to što naučnici konstantno greše - neke greške su male, kao kad pomešamo pogrešne reagense pa nam to unazadi istraživanje za par nedelja. Neke su mnogo veće, kada provedemo godine istražujući nešto što se završi ćorsokakom, ali o tome nikad ne čujete.

Skoro svaki eminentan naučnik je proveo godine istražujući problem bez ikakvih rezultata i proboja pre nego što je postao "poznat", "nobelovac", "onaj kome se veruje". Naučnici nisu uvek u pravu kada istražuju problem, potrebne su godine rada i mnogo sreće pre malog proboja. Najnovija dobitnica Nobelove nagrade, prof. dr. Jen Doudna je pre 15ak godina dobila novac da finasira svoje istraživanje ( a kada se istraživanje finansira, samo 1% tog novca ide na plate naučnika) na temu "kako se bakterije razboljevaju?" (znam, znam u svetu gde imamo desetine strašnih bolesti ona leči bakterije :)).
Prof Doudna nikada nije dala odgovor na to pitanje, ali je istražujući ga došla do najvećeg otkrića 21. veka - mogućnosti preciznog izmenjivanja DNK (CRISPR) za koji je pre par dana dobila Nobela.

U skorašnjem razgovoru sa šeficom moje laboratorije (koja je kao post-doktorant radila na nekim "sitnim" istraživanjima koja su kasnije dobila Nobela), dobila sam fantastičan savet: "Znaš kada sam ja bila u laboratoriji, ja sam 3 godina samo pokušavala da održim ćelije u životu pre nego što sam mogla da radim ikakve eksperimente na njima, dve godine mi to nije uspevalo nikako... nauka je jedan veliki neuspeh prošaran sa par sati uspeha za koje svi čuju"

Zato, naučnici vam neće sutra dati odgovor kako COVID19 inficira čoveka, kako se leči, zašto neki ljudi teže a neki lakše obole, koji je suplement najbolji za prevenciju. Neće ni za godinu ili dve. Saznanja će stizati "na kašičicu" i na osnovu njih će se praviti planovi za lečenje i prevenciju. Za ovih 7 meseci o COVIDU19 se saznalo onoliko koliko je za HIV npr. trebalo 20 godina. Nikada nauka nije išla toliko brzo i toliko precizno, zahvaljujući novcu koji se ulaže, alatima i znanjima koje imamo od ostalih koronavirusa.
Pandemija nas sve zamara, niko ne voli da nosi masku po ceo dan i da ne može da zagrli svoju baku, ali naučnici svuda oko sveta rade enormnom brzinom da se ona što pre završi. Nažalost, činjenica je da je nauka neverovatno, neverovatno spora, kao i da bez nje ne bismo imali nijedan lek, nijedan napredak, nijedno novo saznanje.

121057649-3677513078948865-7048224185798
Slika: COVID19 virus pod mikroskopom (sivo), i njegova super-kompjuterska rekonstrukcija (boja). Da, COVID19 postoji i naučnici su ga videli pod mikroskopom. Nažalost, takav mikroskop košta 50 miliona dolara i na svetu postoje desetak ljudi koji znaju kako da ga koriste, pa ne gledate slike virusa kako pozira za objektiv svakog dana.
Izvor: Sai Li, Tsinghua University School of Life Sciences

https://www.nytimes....m8aHrO1iZ-t7-Yg
Na ovom linku nalazi se fantastične mikroskopske slike i rekonstrukcije virusa. Zahvaljujući nauci, danas možemo da rastavimo koronavirus na individualne atome, rekonstruišemo ga i proučavamo na atomskoj rezoluciji (jedan atom je oko sto miliona puta manji od 1cm).
  • 2

#1628 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 12 October 2020 - 07:10 AM

Kad spojiš milenijalce, fejzbučane, tabloidaše sa pandemijom:
https://www.scientif...killing-people/
  • 0

#1629 syncemasters

syncemasters
  • Members
  • PipPipPip
  • 163 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 October 2020 - 03:23 PM

Машинерија која ради на уништењу овог света је толико велика, да наши полтрони из власти нису ни матица на оваквој машини.

Али, струка из Немачке рекла...то није струка, већ људи који раде за машинерију лажи.

Attached Thumbnails

• 1939853.jpg
  • contrailscience.com_skitch_1549782_20120720_174527.jpg
  • chemtrailplaneonground1forum.jpg
  • chemtrailplaneonground3forum.jpg
  • chemtrailplaneonground2forum.jpg
  • contrailscience.com_skitch_MAFFS_loading_into_a_C_130_080623_F_7564C_071_20120806_153140.jpg
  • contrailscience.com_skitch_120627_F_IG195_644_20120806_153612.jpg
  • contrailscience.com_skitch_MAFFS_C130_Discharge_Nozzle_20120806_151640.jpg
  • contrailscience.com_skitch_MAFFS_7_MEMORIAL___Bill_Willson_20120806_152245.jpg

• 0

"Лажима је све почело"

#1630 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 12 October 2020 - 04:18 PM

Znaci koriste i avione za gasenje pozara da prosipaju otrov iz vazduha, uh (link)

Sta tek ovaj radi onda, kuku i lele.

mesecev_ekran.jpg

• 2

#1631 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 12 October 2020 - 04:29 PM

Ekran skoro pa ni ne leti, ne znam ni da je u funkciji više. Bio je, mislim, na Kaspiskom jezeru.

• 0

#1632 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 12 October 2020 - 04:40 PM

Ko zna iznad kojeg sad on mora leti, premazali ga onom bojom za smanjenje radarskog odraza i leti i prska otrove po vodi a mi posle jedemo te ribe iz konzervi, alo bre iluminati !!! Vidi bre sliku, pa svako normalan vidi koliko tu ima otrova oko njega.

• 1

#1633 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 12 October 2020 - 06:01 PM

Sad valjda ide ovaj link ovde.....

Oве фарсе душо:

https://youtu.be/n1EDSJwKwqI

ПС

Скини маску док гледаш, важно је за прокрвљеност вијуга ;)

• 0

#1634 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 12 October 2020 - 06:12 PM

Pa zatim ovaj...

• 0

#1635 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 12 October 2020 - 06:42 PM

Hmmm... "Ne možeš probuditi nekoga ko se samo pretvara da spava"

• 0

#1636 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 12 October 2020 - 08:03 PM

Zna to svaka informaticki polupismena osoba, Windows, Android, Google, Viber i sve to moze da te prati samo je pitanje koliko je "vlast" zainteresovana da prati normalnog coveka a odgovor je nimalo. Imas cvorista interneta na kojima se beleze sve bezbednosno interesantne elektronske komunikacije, ako zele bez problema mogu da ti pogledaju sve komunikacije preko interneta ali to je samo ako si im posebno interesantan. Za obicne ljude moze biti zanimljivo saznanje da markentiske kompanije prate kretanje strelice misa tako da ne moras ni da kliknes a oni ce znati sta te je zanimalo na nekoj web stranici. Bilo su i neke price da svaki stampac ostavlja svoj trag na odstampanom papiru pa kad pregledaju papir znaju na kojem stampacu je stampano, pogledaju kome je prodan po serijskom broju i dodju pa ti zakucaju na vrata. I to znaju i rade sve drzave na svetu, zato su Ameri digli toliku frku oko kineskih 5G uredjaja, zato se Windows i Android dele besplatno po svetu, zato mobilni mogu da se kupe za jedan dinar. Ali realno to i nije neka opasnost za obicnog coveka, ako vlast zeli da ga prati i prisluskuje onda posalje ljude iz bezbednosne sluzbe pa ga uhode i snimaju.

Sad kad ovo znate verujem da cete kao borci za pravdu baciti svoje mobilne i kompjutere kroz prozor, ocete cvrc. Posto vas realno niko iz vlasti i ne ugrozava. Nego ste sto rece onaj Indijac umislili da ste nesto znacajniji nego sto jeste.

• 2

#1637 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 12 October 2020 - 08:19 PM

Ekranoplan nije u suštini nikada leteo, bio je par metara iznad vode i to je to, nije avion a nije ni brod. Samo je jedan ikada napravljen i mislim da je penzionisan još 90tih. Onaj koga zanima može malo da pretraži internet. Što se ostalih slika i čuvenog contrail-a (poznatog kod mnogih kao chemtrail) neću da pišem. Treba biti otvorenog uma ali bilo bi isto poželjno poznavati neke stvari što se tiče aviacije. Izbacivanje goriva (jako retko) i/ili ostavljanje traga zbog ogromne razlike u temperaturi nema nikakve veze sa trovanjem iz vazduha.

• 2

#1638 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 12 October 2020 - 08:36 PM

@Serbian_SPIRIT   To ja stavio sliku da malo zavitlavam @syncemasters, znam ja o avijonima mnogo naprimer i F22 i F35 su fantomi zato imaju F ispred broja a Rusi prave novog Mig-a 34 koji ce da bude brzi od 31.

U medjuvremenu na krajnjem istoku Srbije

• 3

#1639 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 12 October 2020 - 08:56 PM

F znači fighter ne fantom. Mig-34 ne postoji niti će postojati. Postoji mig-35 koji je u suštini modernizacija mig-29 ali ne običnog nego je rađena na zmaju KUB verzije (avion koji je trebao da bude avion na nosaču). Niti postoji mig-41 (ako je i postojao plan otkazan je) jer jedva da imaju para za PAKFA Su-57 jer je Indija izašla iz programa (više ga ne finansira).

• 0

#1640 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 12 October 2020 - 09:00 PM

Uh, izgleda da ova moja Maska Liza avatar zbunjuje ljude previse, vise ne mogu da shvate da sam ironican ne vidi se od maske da mi se kezi brk.

• 3

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika