Jedan od najboljih tekstova na temu je izašao na satiričnoj Fejsbuk stranici "Dnevna doza prosečnog Srbende".
Corona anyone...?
Posted 07 August 2020 - 09:40 AM
Већ неколико седмица, баш кад се већина америчких држава почела враћати у нормалу послије три мјесеца затварања ради „заравњивања криве“, неколико држава, укључујући Тексас и Флориду, почело је дојављивати рекордно високе бројеве позитивних налаза на тестовима. Тако бар гласи званична верзија. Пажљивије истраживање наводи на закључак да је у питању огромна манипулација тестовима на корону у дослуху с Националним центром за контролу и спречавање заразних болести (CDC), истим оним који је онако забрљао у марту, растурајући тестове за које се испоставило да имају трагове вируса и друге озбиљне мањкавости. Овај посљедњи скандал мирише на нешто више од пуког лошег руковођења. Изгледа не само као политички дослух ради утицаја на новембарске предсједничке изборе, већ и знатно више од тог.
https://stanjestvari...iticka-podvala/
Posted 09 August 2020 - 04:54 PM
https://www.telegrap...ed-coronavirus/
Posted 12 August 2020 - 12:23 AM
Posted 13 August 2020 - 05:55 PM
https://sebastianrus...rs-perspective/
"I am not denying that covid is awful for the people who do get really sick or for the families of the people who die, just as it is awful for the families of people who die of cancer, or influenza, or an opioid overdose. But the size of the response in most of the world (not including Sweden) has been totally disproportionate to the size of the threat."
And now something completely different
Posted 13 August 2020 - 06:35 PM
Jedan od najboljih tekstova na temu je izašao na satiričnoj Fejsbuk stranici "Dnevna doza prosečnog Srbende".
od istog autora: https://www.facebook...0?__tn__=K-R0.g
Posted 14 August 2020 - 07:02 AM
Od nas traže samo da nosimo maske. Ništa strašno ni ugrožavajuće ni ponižavajuće. Dve pamučne maske - 300 din. Svaki dan se mogu oprati, ispeglati na pamuk i koristiti mesecima. Dok se ne raščisti situacija sa potencijalnom vakcinom ili lekom, ostaje nam maska. U Japanu godinama svi nose maske na javnim mestima u sezoni masovnih respiratornih infekcija (odnosno gripa) i ne žale se da im je neko umanjio kvalitet života ili uskratio slobodu. Maska je sad deo svakodnevne garderobe i lične higijene. Svet se menja, to je normalno. Nekada ljudi nisu zaključavali vrata svoje kuće kad borave u njoj (na primer moje bake i deke a do jednog perioda i moji roditelji) a sada je normalna stvar da se vrata zaključavaju.
Posted 14 August 2020 - 05:25 PM
Everyone will be forced to wear medical masks to maintain a constant level of fear and an omnipresent atmosphere of sickness and death, as if the world were one big infectious disease ward.
Just as the Nazis believed they were waging a war against the “subhuman races,” the New Normals will be waging a war on “disease,” and on anyone who “endangers the public health” by challenging their ideological narrative.
https://off-guardian...he-new-normals/
Posted 14 August 2020 - 08:09 PM
Ja bih volio da sam u ovoj prvoj grupi, ozbiljno, ne zamaras se, kad ti kazu skoci ti pitas koliko visoko i to je to
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
Posted 14 August 2020 - 10:13 PM
.
.
.
Лично сматрам да је у текућој ситуацији испливало на видело стање ствари у ком појединци немају поверења у систем. У државу.
И често с правом.
Мени, опет - лично, ова екипа која се ”стара” о нама, на локалном, али и на глобалном нивоу, уопште не улива поверење, нити имам вере у њихове вештине, да не кажем - компетенције или нешто компликованије а још ми је теже да поверујем у њихове добре намере. Поготово што у добре намере не мора нико никог да ”убеђује” оне су (добре намере) увек очигледне.
У овом случају ми делује да их је тешко наћи и свећом.
У систему који легитимише став ”нема љубљви, све је само интерес” у којем је профит врхунска религија, а превара градирана те потом толерисана. У којем је лагање легитиман начин повећавања профита, оправданог зарад тржишно-економских разлога.
…
У систему у којем су све традиционалне Људске вредности деградиране и исмеване наивношћу, а промовишу се насиље, разврат, похлепа...; неко очекује да поверујемо да… ”ови знају шта раде”.
Наравно да знају шта раде(!), само то није оно што ми мислимо да би требало, већ оно што се уклапа у горенаведене линије система.
”Сви то раде” је опасан рефрен смишљен од стране оних који би желели да укључивањем свих (иако можда већина ”то” не ради) себи дају легитимитет за своје поступке. Кад се крилатица прошири, они који ”то не раде” се осете у мањини, иако их је можда више, а они којима тако нешто не би пало на памет, добију идеју, па је шире даље. Било је речи о овоме у теми о дрогираном преваранту.
Све у свему; Не дао нам Бог да живимо у ”занимљива времена”
when you look into abbyss, the abbyss looks into you www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe) www.facebook.com/bikecologic
Posted 15 August 2020 - 03:01 AM
Maske u Japanu ne nose zbog infekcija i gripe, malo se informisati pre zaključivanja... već ih Azijati svi uglavnom nose po megapolisima sa 20 i više miliona ljudi, jer je zagađenje vazduha prevelik problem... smog i smrad čak i u Tokiju.Moze kad bude standard kao u Japanu, evo ja pristajem odmah, gdje da potpisem?
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
Kako znam, živeo sam tamo.
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users