Virulentnost je samo jedna stavka koja treba da se popuni da bi čovek oboleo. Ako nemaš kontakt sa bolesnikom (tu dolazi maska i naočare do izražaja) ne možeš se zaraziti. Ako ti je imuni sistem dobar imaš manju šansu, da kada dođeš u kontakt sa virusom, da imaš težu kliničku sliku.
Corona anyone...?
Posted 06 August 2020 - 02:07 PM
And now something completely different
Posted 06 August 2020 - 02:08 PM
"Ne može se samo reći mnogo unetog virusa = teški simptomi, malo unetog virusa = slabi simptomi."
Znaci po tebi maska ne pomaze da se zastitimo, ti si nosio masku pa ipak si dobio koronu. Umesto da se zastitimo da virus ne udje u telo, treba da se prepustimo bogu, karmi i prirodnoj selekciji. I da jacamo imunitet. I da provodimo vise vremena u druzenju da dragim osobama jer mozda su nam ovo poslednji dani.
Posted 06 August 2020 - 02:27 PM
"Ne može se samo reći mnogo unetog virusa = teški simptomi, malo unetog virusa = slabi simptomi."
Znaci po tebi maska ne pomaze da se zastitimo, ti si nosio masku pa ipak si dobio koronu. Umesto da se zastitimo da virus ne udje u telo, treba da se prepustimo bogu, karmi i prirodnoj selekciji. I da jacamo imunitet. I da provodimo vise vremena u druzenju da dragim osobama jer mozda su nam ovo poslednji dani.
Poenta nije da li treba ili ne treba nositi masku, nego da li treba da država to odredi. To država ne treba da odredi, ona može da pomogne stanovništvu da se bolje informiše a ne da nabija mere koje mnogo ljudi ne sprovodi.
Država tačnije države su napravile veliki ekonomski problem sebi sa reakcijom koju su imale i sada ćemo videti u kakvom ćemo problemu biti. Ja mislim da broj umrlih (koliko god ovo odvratno zvučalo) za broj zaraženih nije dovoljan da uništiš ekonomiju i da će sada zbog nedostatka novca biti mnogo više umrlih od drugih stvari, kao na primer glad u Africi koja polako a sigurno se javlja. U Srbiji niko ni ne priča koliko ljudi je ostalo bez posla. Važno je da su završeni izbori.
Posted 06 August 2020 - 02:31 PM
Ja mislim da broj umrlih za broj zaraženih nije dovoljan da uništiš ekonomiju...
A ako u taj broj uđe i neko od tvojih najmilijih ili čak i ti?
Posted 06 August 2020 - 02:40 PM
A ako u taj broj uđe i neko od tvojih najmilijih ili čak i ti?
Nemoj vezivati subjektivno sa objektivnim. Imam ja u najbližoj porodici nekog ko ima pet bajpasova i operisan karcinom debelog creva sa meta na linfnim čvorovima u stomaku. Ne čekam da ga država sačuva, objasnio sam mu. Njegov je život i njegov je izbor.
Šta misliš za koje vreme će ovakve stvari stići u Srbiju i ostatak Evrope
Posted 06 August 2020 - 03:53 PM
Maska pomaže DELIMIČNO - proletos je nisam nosio u 90% situacija i ništa, sad sam glumio mere pa sam pokupio. Nije to tako digitalno, k'o što rekoh.
Ako hoćeš ful zaštitu od ulaska patogena u telo, treba ti RBH odelo i maska sa izmenljivim filterom.
Za ostalo si u pravu.
Posted 06 August 2020 - 04:37 PM
Ovde imate slobodan pristup na nivou sazetka skoro svim radovima a za veliki broj i u celosti (izaberete free full text)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
To je baza naucnih radova.
Posted 06 August 2020 - 05:36 PM
@mixitron "Maska pomaže DELIMIČNO - proletos je nisam nosio u 90% situacija i ništa, sad sam glumio mere pa sam pokupio. Nije to tako digitalno, k'o što rekoh."
U nauci kada bi ovo rekao znacilo bi da znas tacno gde i kako si se zarazio. Znaci iako kazes "maska pomaze DELIMICNO" bolje da je ne nosimo jer ne pomaze stopostotno. Po analogiji i sigurnosni pojas pomaze delimicno pa je drzava propisala zakon da se stavlja i naplacuje kazne.
@Serbian_SPIRIT "Poenta nije da li treba ili ne treba nositi masku, nego da li treba da država to odredi. To država ne treba da odredi, ona može da pomogne stanovništvu da se bolje informiše a ne da nabija mere koje mnogo ljudi ne sprovodi."
Ne znam zasto su mi prvo na um pali nasi sugradjani Romi, valjda zato sto oni sami odlucuju da li ce da skoluju decu, da li ce da ih vakcinisu, da li ce da uce jezik zemlje u kojoj zive. Pa ipak i pored te slobode ne vidim da im cvetaju ruze, cast izuzetcima koji su shvatili sta znaci nauciti jezik i skolovati se po svaku cenu.
@omega Ne postavljam nista van konteksta, pricamo o maskamo i tvoj cenjeni doktor iz Severne Makedonije je rekao da maske treba nositi. Sad ako bih se bas, bas potrudio mozda bih nasao neki video u kome neki dr. mr. sci. sa ostrva Dzili Mili objasnjava da ne treba nositi maske jer na njihovom ostrvu korona ne postoji i svakoga ko kroci na ostrvo istog trena bacaju u more.
Posted 06 August 2020 - 06:07 PM
Pazi, magistar trolovanja tvog kalibra bi morao mnogo veštije da stavlja drugima reči u usta. Možda je vreme za penziju?
Posted 06 August 2020 - 06:20 PM
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Posted 06 August 2020 - 08:19 PM
Vi u gradovima imate razne pogodnosti u odnosu na nas u mestima ,ali eto kada dodje zaraza gradsko stanovnistvo je u puno vecoj opasnosti od zaraze a i potencijalno iz gradova se najvise siri zaraza.
Nego bilo je reci da je u virus ubacen DNK HIV-a ,pa prirodan je,pa vestacki,pa oslabice kada dodje toplo vreme,bla,bla,jos se i dan danas ne zna ni da li ima sigurne vakcine,da li se stice imunitet, ko oboljeva ko ne, prvo su govorili da su u opasnosti stariji od 65 god. sada da se ta granica pomera nanize,da i kod mladjih dolazi do komplikacija,, opet,kazu da virus ostavlja trajne posledice na organe,na srcani misic itd. Suvise informacija, covek jednostavno ne moze da se ne boji zaraze. Boga molim da prodje ovo ludilo. Sta ce biti sa skolom i decom. ON-line nastava, glupost,i ovako su deca non-stop ispred nekog ekrana.
Posted 06 August 2020 - 08:23 PM
Počeli smo da se raspoznajemo od početka korone, vidi se ko misli svojom glavom, a koga strah kroz zivot vodi.
Браво колега!
Тако кратка, а суштаствена порука...
Пусти маглу на гуске и добићеш гуске у магли.
Није ни чудо да ти у потпису стоји:
"Лажима је све почело"
Хајде да се надамо да ће се истином завршити
А-пћиха!
На здравље!
when you look into abbyss, the abbyss looks into you www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe) www.facebook.com/bikecologic
Posted 06 August 2020 - 09:38 PM
Njegov grijeh je bio sto nije bio AmerИма занимљив коментар испод Политикиног чланка: Некад ср сматрало да су пацијенти који одбију лечење живом луди.
А и не заборавимо да је Менгеле био лекар са докторатима. Научник.
https://www.history....ments-on-slaves
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users