Jump to content

Fotografije

Corona anyone...?

• Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#1361 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15005 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 07:33 PM

Nema veze otvoren/ zatvoren prostor vec blizina osobe, ja bez problema mogu da cackam moj helikopter u hangaru dok je 50 metara dalje druga osoba u istom tom "zatvorenom" prostoru (hangaru). Dok recimo setam se napolju, stanem u red da kupim sladoled i trojica mi se zalepe za ledja bez maske, onda moram da stavim masku kao i Grci na otvorenom moru.

• 1

#1362 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 05 August 2020 - 07:34 PM

Upravu si donekle ili si u krivu odnekle, Vidak. Rekla je da nije sama u većini trenutaka kada je nosi. Tu je kretanje vazduha koje je mnogo izraženije napolju nego u zatvorenom što bi smanjilo ali isto tako moglo povećati izloženost nečijem dahu, i kapljicama koje prenose virus. Pošto nisam dobar u fizici neko ko je mnogo dokon bi u suštini mogao da napiše i formulu po kojoj bi manje više mogao izračunati kolika je izloženost nečijem dahu na otvorenom prostoru. Nisam ironičan i nisam dobar u fizici i stvarno nisam toliko dokon.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
  • 1

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#1363 vidak

vidak
  • Members
  • 4682 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 05 August 2020 - 07:34 PM

Nema veze otvoren/ zatvoren prostor vec blizina osobe, ja bez problema mogu da cackam moj helikopter u hangaru dok je 50 metara dalje druga osoba u istom tom "zatvorenom" prostoru (hangaru). Dok recimo setam se napolju, stanem u red da kupim sladoled i trojica mi se zalepe za ledja bez maske, onda moram da stavim masku kao i Grci na otvorenom moru.

Pa upravo to ko ti je na bajsu na 1m udaljenosti i ko ti se nabija u leđa?

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
  • 0

#1364 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 07:38 PM

Pa napisali smo da moramo da stanemo na pesackom prelazu, i mrzi nas da je stalno stavljamo i skidamo. Biciklom stanu pored mene, jos gore.

• 1

#1365 vidak

vidak
  • Members
  • 4682 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 05 August 2020 - 07:48 PM

Pa napisali smo da moramo da stanemo na pesackom prelazu, i mrzi nas da je stalno stavljamo i skidamo. Biciklom stanu pored mene, jos gore.

Onda mora i vizir i gumene rukavice, zašto rizikovati...

• 1

#1366 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 07:53 PM

Slozili smo se da vizir ne bi bio potreban kada bi se svi pridrzavali propisanih mera i nosili maske u blizini drugih osoba. Vecina biciklista nosi naocare pa vizir nije potreban. Rukavice ako nesto dodirujes mislim da je to retko dok se vozi bicikl. Da li ti nosis rukavice dok vozis taksi, ne brine te kad uzimas novac?

• 0

#1367 vidak

vidak
  • Members
  • 4682 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 05 August 2020 - 07:56 PM

Slozili smo se da vizir ne bi bio potreban kada bi se svi pridrzavali propisanih mera i nosili maske u blizini drugih osoba. Vecina biciklista nosi naocare pa vizir nije potreban. Rukavice ako nesto dodirujes mislim da je to retko dok se vozi bicikl. Da li ti nosis rukavice dok vozis taksi, ne brine te kad uzimas novac?

A šta ako se neko na semaforu nakašlje, ili ide ispred tebe pa pljune prođe ispod naočara i dospe ti u oko, bolje nositi i vizir i naočare i masku i sve što ima, ne treba se igrati sa tim stvarima.
A inače ja dok taksiram nosim i latex odelo i štipaljke za bradavice!

• 3

#1368 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 08:07 PM

Odmah sam pomislio na pesme Electric Six i Miike Snow.

• 0

#1369 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 09:58 PM

https://www.dw.com/e...tudy/a-53118589
  • 1

#1370 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 864 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 05 August 2020 - 11:40 PM

E, jbg... Pretpostavljao sam da je tako...

Ovo samo potvrđuje da je propisanih 1,5-2m distance apsolutno neadekvatno rastojanje, osim u idealnim uslovima, koji praktično nikada i ne postoje...
  • 1

#1371 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 11:43 PM

A šta ako se neko na semaforu nakašlje, ili ide ispred tebe pa pljune prođe ispod naočara i dospe ti u oko, bolje nositi i vizir i naočare i masku i sve što ima, ne treba se igrati sa tim stvarima.
A inače ja dok taksiram nosim i latex odelo i štipaljke za bradavice!

Дај пошаљи фотку!!! :D

• 5

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic

#1372 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 864 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 05 August 2020 - 11:54 PM

:D

Још крупан чо'ек, па кад се латекс растегне, и оцрта набреклу мускулатуру... :D
  • 0

#1373 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15005 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 11:58 PM

Get a room you two.

• 2

#1374 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationLeva obala Save

Postavljeno 06 August 2020 - 12:09 AM

@Fairy, i ja sam to cula od dobro informisanog zdravstvenog radnika. Zato nije svejedno ako neko ispred nas vozi bicikl ili motor bez maske. Volela bih da se uvedu bas ozbiljne kazne za nenosenje maski (u rangu 50 000 din.) uz pismeno prihvatanje onog ko prekrsi propis da ako se ispostavi da je kovid pozitivan, ne moze da koristi usluge drzavnog zdravstva (cak ni urgentne) sve do dobijanja 2 negativna testa (koje placa iz svog dzepa). U slucaju da ne mogu da plate tih 50 000 din. dobili bi prinudni rad na odlaganju medicinskog otpada i priljucivanju boca za kiseonih u kovid bolnicama, gde je koncentracija virusa u aerosolu najveca na primer naredna 2 meseca. Sigurna sam da bi onda stavljali maske, ali ne opet zbog promene svesti i kulture, nego sto ce im novcana kazna ili prinudni rad i saznanje da ce sami morati da plate svoje lecenje kod nekog privatnika, prilicno umanjiti zivotni komfor. Onda ce biti dovoljno mesta u bolnicama za one ljude koji su se cuvali a ipak zbog imunoloskog stanja ili nepaznje drugih ljudi dosli u kontakt sa dovoljno velikom infektivnom dozom koja je izazvala bolest. Toliko znam ljudi koji su se tesko razboleli od kovida i jedva izvukli ili su umrli. Meni ovo nije uopste za salu. U stvari, mozemo da se salimo sve dok se propisno stitimo maskom preko nosa i usta, a ne na vratu ili u dzepu.

• 1

#1375 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 864 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 06 August 2020 - 12:13 AM

^^ Боље би му било да је им'о брњицу, има да му преседне ово... Какав дебил...
  • 0

#1376 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 06 August 2020 - 05:28 AM

Istraživanje pominje nedostatak jakog vetra ili tačnije u nedostatku jakog vetra. U suštini ne bi trebalo voziti iza bilo koga ispod 20m.
Istraživanje je urađeno u manje više idealnim uslovima koji su retki u stvarnom svetu. Čini mi se da nisu uzeli u obzir pravac vetra, drveće, kuće, bandere, vozila itd. sve što može dovesti do vrtloženja vazduha koji bi morao da poveća ovih 20m rastojanja ali bi mogao i da ga smanji. Sa druge strane, ako ste imali prilike da vidite kako se list papira podigne sa zemlje i krene da se okreće kao da je u malom tornadu kada kola prođu pored njega, tako se mogu dići i čestice na koje su pale kapljice. Tu sada stupa na snagu virulentnost ovog virusa i vaš imuni sistem. Što u suštini znači da ako budete udahnuli ili na bilo koji drugi način apsorbovali/upili/primili ovaj virus i ako je vaš imuni sistem slabiji (kod sportova izdržljivosti je to uočljivo dok je osoba u treningu ali i par dana posle) vi ste se zarazili.
Slušao sam o istraživanju da koje preležao grip/influencu u zadnjih godinu dana može se zaraziti od ovog virusa ali da će simptomi biti slabiji ili da može proći i bez simptoma.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
  • 1

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#1377 marvas

marvas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts
  • LocationBeograd/Surcin

Postavljeno 06 August 2020 - 06:38 AM

@Fairy, i ja sam to cula od dobro informisanog zdravstvenog radnika. Zato nije svejedno ako neko ispred nas vozi bicikl ili motor bez maske. Volela bih da se uvedu bas ozbiljne kazne za nenosenje maski (u rangu 50 000 din.) uz pismeno prihvatanje onog ko prekrsi propis da ako se ispostavi da je kovid pozitivan, ne moze da koristi usluge drzavnog zdravstva (cak ni urgentne) sve do dobijanja 2 negativna testa (koje placa iz svog dzepa). U slucaju da ne mogu da plate tih 50 000 din. dobili bi prinudni rad na odlaganju medicinskog otpada i priljucivanju boca za kiseonih u kovid bolnicama, gde je koncentracija virusa u aerosolu najveca na primer naredna 2 meseca. Sigurna sam da bi onda stavljali maske, ali ne opet zbog promene svesti i kulture, nego sto ce im novcana kazna ili prinudni rad i saznanje da ce sami morati da plate svoje lecenje kod nekog privatnika, prilicno umanjiti zivotni komfor. Onda ce biti dovoljno mesta u bolnicama za one ljude koji su se cuvali a ipak zbog imunoloskog stanja ili nepaznje drugih ljudi dosli u kontakt sa dovoljno velikom infektivnom dozom koja je izazvala bolest. Toliko znam ljudi koji su se tesko razboleli od kovida i jedva izvukli ili su umrli. Meni ovo nije uopste za salu. U stvari, mozemo da se salimo sve dok se propisno stitimo maskom preko nosa i usta, a ne na vratu ili u dzepu.

Tvojom logikom onda to treba odbiti medicinsku pomoć i ljudima koji konzumiraju alkohol, cigarete, jer pasivno pušenje, razne vrste raka, ciroza, demencija...svi oni zauzimaju mesta u bolnici drugim ljudima, ili na neki način izazivaju bolest svojoj okolini. A onda idemo dalje, odbijamo lečenje svima koji boluju od melanoma, a izlagali su se suncu, jer to je svestan rizik.

U strahu su velike oči, uvek je bilo i biće...  

• 3

#1378 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 06 August 2020 - 07:13 AM

Нико не спомиње да је холандско министарство здравља објавило да НЕМА ДОВОЉНО ДОКАЗА да маске штите од короне. Да је у многим земљама то само препорука. На утакмицама НБА играчи ољују један по другоме, налазе се 90% времена у блиском контакту и то без маски. Тренер је (као) носи, а онда је 100 пута додирне у току утакмице и скине је у току тајм аута :)
Али зато носе неке натписе по мајицама. Психологија гомиле :)
  • 0

#1379 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 06 August 2020 - 07:47 AM

https://www.sporting...hedule-orlando/

• 0

#1380 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 06 August 2020 - 07:55 AM

Директ на Голи оток. А онда конфисковати имовину, куће и у њих уселити подобне. Не, чекај, зар се ово није већ десило пре неких седам деценија...
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika

Bing (1)