Jump to content

Fotografije

Corona anyone...?

• Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#1341 MI1966

MI1966
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1860 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 10:20 PM

Maska štiti ljude od vas najviše, manje vas od ljudi.

Dovoljno...

Kad bi svi nosili maske, virusu bi bilo mnogo otežano širenje.
  • 0

#1342 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationLeva obala Save

Postavljeno 03 August 2020 - 10:54 PM

Danas sam vozila bajk od Zemunskih kapija do Ade, napravila krug i nazad sve vreme pod maskom. Na Adi nisam videla deset osoba da nose masku. U kaficima niko nije nosio masku. U brodicima Ada-NBG takodje niko. Nadam se da samo nisam zapazila. Da sam setala umesto vozila  mozda bih videla jos maski. Od Milutuna Milankovica do Starog Merkatora isto ako je bilo desetak ljudi pod maskama. Izgleda da je svakom ostavljeno na savesti kako zeli da radi a to me najvise brine. Ja cu ipak nastaviti da nosim masku, da znam da sam uradila maksimalno sto je do mene da se zastitim a jos mi je vaznije da zastitim druge od sebe u slucaju da sam ipak zarazena.

• 0

#1343 vidak

vidak
  • Members
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 04 August 2020 - 02:12 AM

Danas sam vozila bajk od Zemunskih kapija do Ade, napravila krug i nazad sve vreme pod maskom. Na Adi nisam videla deset osoba da nose masku. U kaficima niko nije nosio masku. U brodicima Ada-NBG takodje niko. Nadam se da samo nisam zapazila. Da sam setala umesto vozila mozda bih videla jos maski. Od Milutuna Milankovica do Starog Merkatora isto ako je bilo desetak ljudi pod maskama. Izgleda da je svakom ostavljeno na savesti kako zeli da radi a to me najvise brine. Ja cu ipak nastaviti da nosim masku, da znam da sam uradila maksimalno sto je do mene da se zastitim a jos mi je vaznije da zastitim druge od sebe u slucaju da sam ipak zarazena.

Nosiš masku dok voziš bicikl napolju???????

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
  • 7

#1344 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 04 August 2020 - 02:37 AM

"Nosiš masku dok voziš bicikl napolju???????"

To samo mi Spartanci i Spartanke mozemo.

• 1

#1345 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 04 August 2020 - 03:46 AM

Dovoljno...

Kad bi svi nosili maske, virusu bi bilo mnogo otežano širenje.

100% tačno, i kada bi svi radili ne bi bilo ne zaposlenosti.

Ne znam koliki su procenti u pobuni (Nemačka ima oko 80mil stanovnika) ali ne verujem da su veći nego kod nas ali to nije bitno. Ono što je bitno je da se ljudi bune ali ne toliko mode radi koliko finansija radi. Koliko god Nemačka bila finansiski jaka (a trend njenog slabljenja je baš primetan u zadnjih 5 god.) ovo što se dešava će je dobro uzdrmati.

Problem je bila naša ne doslednost, počeli smo sa dosta striktnim merama a onda smo rešili da nemamo mera pa bi sada bilo ok da imamo neke mere. Svo to vreme je kriv narod što 100% ne veruje vlasti.

Što se tiče treninga (naručito treninga u biciklizmu) ja bih savetovao da se radi bez drugih ljudi jer stres pri takvim treninzima obara dosta imuni odgovor.

• 3

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#1346 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1860 posts

Postavljeno 04 August 2020 - 06:58 AM

Problem je bila naša ne doslednost, počeli smo sa dosta striktnim merama a onda smo rešili da nemamo mera pa bi sada bilo ok da imamo neke mere. Svo to vreme je kriv narod što 100% ne veruje vlasti.

Mere u Srbiji su više bile glupe neko striktne.
A što se tiče maski i rukavica, to je je nešto što bi trebalo da se poštuje stalno, znači od početka pandemije, pa sve do kraja, a njega neće biti u ovoj godini.
  • 4

#1347 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 04 August 2020 - 08:05 AM

Nosiš masku dok voziš bicikl napolju???????

Pa ima i onih koji nose masku sami u svojim kolima...

• 3

#1348 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 04 August 2020 - 09:04 AM

Корона нема само медицински, већ и економски, социјални аспект и не би требало да их раздвајамо. Многи озбиљни људи о овоме говоре као о својеврсном социјалном инжењерингу, што не би требало да се игнорише. Питање је да ли је погрешно закључити да повратка на старо неће бити. У сведеном (али и метафоричком) смислу то значи и мање вожње бициклом. Мање свега, уосталом, што нас чини људима.
Помињали су се овде примери људи које знамо да су били или јесу болесни, теже или лакше. Можда не би било лоше да се наведемо примере људи који су због короне остали без посла. У мом граду има неколико фабрика које су се решила ,,вишка” запослених. Јуче ми познаник који је у малој привреди прича како је смањио број запослених за трећину. Можемо да наставимо да жмуримо и да навлачимо маске и преко очију, али ће бити све више оних који ће остајати без посла. Да не говоримо о повратном ефекту.
  • 2

#1349 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1860 posts

Postavljeno 04 August 2020 - 11:33 AM

Možeš koliko hoćeš o svemu tome što ide uz Koronu, propratne stvari, kolateralne štete itd. ali što se tiče upotrebe maski i rukavica, distance itd. tu nema mnogo filozofije...
  • 0

#1350 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 04 August 2020 - 02:54 PM

Ja sam zato da ako trebaju crknuti od gladi ovi sto su ostali bez posla onda nek pocrkamo svi. Ne bi nam dali sigurno, treba neko raditi ali vrijedi pokusati :)

Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
  • 0

#1351 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 06:09 PM

@vidak, pa nosim masku. Jer vozim bici stazom a stajem na semaforu, oko mene ima ljudi, a dok vozim ispred mene ima bikiclista - i svi ti ljudi uglavnom nemaju masku. Onda nekad svratim do prodavnice, neko me nesto pita ili ja nekog pitam. Morala bih svaki cas da spustam i vracam masku a to je veca sansa za kontaminaciju, iako prethodno alkoholom koji drzim u dzepu dezfinikujem ruke, ako ipak ponekad dodirnem masku (npr. da bih je bolje fiksirala na nosu). Kad imam prilike zamenim masku. Koristim nekad platnene pa ih otkuvam i peglam ali cesce koristim jednokratne, i uvek sa sobom nosim nekoliko u rancu (stavljene u ciste kesice za zamrsivac koje su zavezane, stavljene u nepromociv neseser). Tako se osecam zasticenije a i osecam da druge stitim od sebe.

• 0

#1352 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 06:14 PM

"Nosiš masku dok voziš bicikl napolju???????"

To samo mi Spartanci i Spartanke mozemo.

@Dusan011, hvala :)

• 0

#1353 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 06:27 PM

Molim, jedna od mojih mana je sto volim da pokazujem kako su ljudska bica dvolicna. Kao sto napisah ranije i ja sada silom prilika moram da stavim masku kada sam na pesackim prelazima, niko ih ne nosi i niko ne drzi distancu. I mene mrzi da stalno stavljam i skidam masku pa je kroz grad stavim.

• 0

#1354 vidak

vidak
  • Members
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 05 August 2020 - 06:43 PM

@vidak, pa nosim masku. Jer vozim bici stazom a stajem na semaforu, oko mene ima ljudi, a dok vozim ispred mene ima bikiclista - i svi ti ljudi uglavnom nemaju masku. Onda nekad svratim do prodavnice, neko me nesto pita ili ja nekog pitam. Morala bih svaki cas da spustam i vracam masku a to je veca sansa za kontaminaciju, iako prethodno alkoholom koji drzim u dzepu dezfinikujem ruke, ako ipak ponekad dodirnem masku (npr. da bih je bolje fiksirala na nosu). Kad imam prilike zamenim masku. Koristim nekad platnene pa ih otkuvam i peglam ali cesce koristim jednokratne, i uvek sa sobom nosim nekoliko u rancu (stavljene u ciste kesice za zamrsivac koje su zavezane, stavljene u nepromociv neseser). Tako se osecam zasticenije a i osecam da druge stitim od sebe.

Jezivo...

• 4

#1355 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 06:52 PM

"Jezivo..."   Pogledaj tek ovo (link)

• 1

#1356 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 05 August 2020 - 06:53 PM

Pošto smo imali pisanije od pre neki dan, pa me zanima, o kojoj i čijoj dvoličnosti pišeš/pokazuješ.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
  • 0

#1357 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 06:58 PM

Napisem @xxxxx ako se obracam nekome licno ili citiram ako nije toliko licno, trenutno raspravljam sa snaznim momcima koji misle da su maske za devojcice... Mozes da budes miran, nisi trenutno na "tapetu", i nije svaki moj post o dvolicnosti.

• 0

#1358 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 05 August 2020 - 07:07 PM

Nisi bio precizan u tom pisanju pa sam zato pitao.

Što se maske tiče, to jeste i trebalo bi da bude stvar pojedinca i njegove odluke ali istom bi trebalo da bude rečeno da maska štiti druge od njega ne toliko obrnuto.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
  • 0

#1359 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 05 August 2020 - 07:12 PM

@chamade je nosi stalno dok vozi autobus, @vidak valjda vozi taxi pa je stavi dok zaradjuje pare. Nosenje maske je stvar pojedinca dok drzava ne donese mere po kojima je nosenje obavezno, eno Grci moraju da nose i na trajektima, otvorenom moru...

• 2

#1360 vidak

vidak
  • Members
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 05 August 2020 - 07:24 PM

@chamade je nosi stalno dok vozi autobus, @vidak valjda vozi taxi pa je stavi dok zaradjuje pare. Nosenje maske je stvar pojedinca dok drzava ne donese mere po kojima je nosenje obavezno, eno Grci moraju da nose i na trajektima, otvorenom moru...

Jedno je nošenje maske u zatvorenom prostoru a sasvim nešto drugo na otvorenom, pa još na biciklu, pa još kad si sam...

• 1

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika