Maska štiti ljude od vas najviše, manje vas od ljudi.
Dovoljno...
Kad bi svi nosili maske, virusu bi bilo mnogo otežano širenje.
Postavljeno 03 August 2020 - 10:20 PM
Maska štiti ljude od vas najviše, manje vas od ljudi.
Postavljeno 03 August 2020 - 10:54 PM
Danas sam vozila bajk od Zemunskih kapija do Ade, napravila krug i nazad sve vreme pod maskom. Na Adi nisam videla deset osoba da nose masku. U kaficima niko nije nosio masku. U brodicima Ada-NBG takodje niko. Nadam se da samo nisam zapazila. Da sam setala umesto vozila mozda bih videla jos maski. Od Milutuna Milankovica do Starog Merkatora isto ako je bilo desetak ljudi pod maskama. Izgleda da je svakom ostavljeno na savesti kako zeli da radi a to me najvise brine. Ja cu ipak nastaviti da nosim masku, da znam da sam uradila maksimalno sto je do mene da se zastitim a jos mi je vaznije da zastitim druge od sebe u slucaju da sam ipak zarazena.
Postavljeno 04 August 2020 - 02:12 AM
Nosiš masku dok voziš bicikl napolju???????Danas sam vozila bajk od Zemunskih kapija do Ade, napravila krug i nazad sve vreme pod maskom. Na Adi nisam videla deset osoba da nose masku. U kaficima niko nije nosio masku. U brodicima Ada-NBG takodje niko. Nadam se da samo nisam zapazila. Da sam setala umesto vozila mozda bih videla jos maski. Od Milutuna Milankovica do Starog Merkatora isto ako je bilo desetak ljudi pod maskama. Izgleda da je svakom ostavljeno na savesti kako zeli da radi a to me najvise brine. Ja cu ipak nastaviti da nosim masku, da znam da sam uradila maksimalno sto je do mene da se zastitim a jos mi je vaznije da zastitim druge od sebe u slucaju da sam ipak zarazena.
Postavljeno 04 August 2020 - 03:46 AM
Dovoljno...
Kad bi svi nosili maske, virusu bi bilo mnogo otežano širenje.
100% tačno, i kada bi svi radili ne bi bilo ne zaposlenosti.
Ne znam koliki su procenti u pobuni (Nemačka ima oko 80mil stanovnika) ali ne verujem da su veći nego kod nas ali to nije bitno. Ono što je bitno je da se ljudi bune ali ne toliko mode radi koliko finansija radi. Koliko god Nemačka bila finansiski jaka (a trend njenog slabljenja je baš primetan u zadnjih 5 god.) ovo što se dešava će je dobro uzdrmati.
Problem je bila naša ne doslednost, počeli smo sa dosta striktnim merama a onda smo rešili da nemamo mera pa bi sada bilo ok da imamo neke mere. Svo to vreme je kriv narod što 100% ne veruje vlasti.
Što se tiče treninga (naručito treninga u biciklizmu) ja bih savetovao da se radi bez drugih ljudi jer stres pri takvim treninzima obara dosta imuni odgovor.
And now something completely different
Postavljeno 04 August 2020 - 06:58 AM
Problem je bila naša ne doslednost, počeli smo sa dosta striktnim merama a onda smo rešili da nemamo mera pa bi sada bilo ok da imamo neke mere. Svo to vreme je kriv narod što 100% ne veruje vlasti.
Postavljeno 04 August 2020 - 08:05 AM
Nosiš masku dok voziš bicikl napolju???????
Pa ima i onih koji nose masku sami u svojim kolima...
Postavljeno 04 August 2020 - 09:04 AM
Postavljeno 04 August 2020 - 11:33 AM
Postavljeno 05 August 2020 - 06:09 PM
@vidak, pa nosim masku. Jer vozim bici stazom a stajem na semaforu, oko mene ima ljudi, a dok vozim ispred mene ima bikiclista - i svi ti ljudi uglavnom nemaju masku. Onda nekad svratim do prodavnice, neko me nesto pita ili ja nekog pitam. Morala bih svaki cas da spustam i vracam masku a to je veca sansa za kontaminaciju, iako prethodno alkoholom koji drzim u dzepu dezfinikujem ruke, ako ipak ponekad dodirnem masku (npr. da bih je bolje fiksirala na nosu). Kad imam prilike zamenim masku. Koristim nekad platnene pa ih otkuvam i peglam ali cesce koristim jednokratne, i uvek sa sobom nosim nekoliko u rancu (stavljene u ciste kesice za zamrsivac koje su zavezane, stavljene u nepromociv neseser). Tako se osecam zasticenije a i osecam da druge stitim od sebe.
Postavljeno 05 August 2020 - 06:27 PM
Molim, jedna od mojih mana je sto volim da pokazujem kako su ljudska bica dvolicna. Kao sto napisah ranije i ja sada silom prilika moram da stavim masku kada sam na pesackim prelazima, niko ih ne nosi i niko ne drzi distancu. I mene mrzi da stalno stavljam i skidam masku pa je kroz grad stavim.
Postavljeno 05 August 2020 - 06:43 PM
Jezivo...@vidak, pa nosim masku. Jer vozim bici stazom a stajem na semaforu, oko mene ima ljudi, a dok vozim ispred mene ima bikiclista - i svi ti ljudi uglavnom nemaju masku. Onda nekad svratim do prodavnice, neko me nesto pita ili ja nekog pitam. Morala bih svaki cas da spustam i vracam masku a to je veca sansa za kontaminaciju, iako prethodno alkoholom koji drzim u dzepu dezfinikujem ruke, ako ipak ponekad dodirnem masku (npr. da bih je bolje fiksirala na nosu). Kad imam prilike zamenim masku. Koristim nekad platnene pa ih otkuvam i peglam ali cesce koristim jednokratne, i uvek sa sobom nosim nekoliko u rancu (stavljene u ciste kesice za zamrsivac koje su zavezane, stavljene u nepromociv neseser). Tako se osecam zasticenije a i osecam da druge stitim od sebe.
Postavljeno 05 August 2020 - 06:53 PM
Postavljeno 05 August 2020 - 07:07 PM
Postavljeno 05 August 2020 - 07:24 PM
Jedno je nošenje maske u zatvorenom prostoru a sasvim nešto drugo na otvorenom, pa još na biciklu, pa još kad si sam...@chamade je nosi stalno dok vozi autobus, @vidak valjda vozi taxi pa je stavi dok zaradjuje pare. Nosenje maske je stvar pojedinca dok drzava ne donese mere po kojima je nosenje obavezno, eno Grci moraju da nose i na trajektima, otvorenom moru...
0 članova, 5 gosta, 0 anonimnih korisnika