Jump to content

Fotografije

Corona anyone...?

• Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#1321 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 03 August 2020 - 03:42 PM

Maske su propast za ljude sa astmom, devijacijom disajnih puteva, zakrcenim krvnim sudovima i jos mnogo grupa tu spada. Tim ljudima treba koseonik, a maska sprečava dovoljan dotok kiseonika u organizam.

Maska te neće zaštititi od zaprašivanja iz vazduha, jer otrove unosiš i kroz voće, povrće i ostalu hranu.
Živite ljudi kako Bog zapoveda, a ne kako "struka" i satanizam ovoga sveta traži.
Nadam se da se brat Dule nije uvredio.

Koja maska sprečava kiseonik? Znate li vi uopšte koliki je molekul kiseonika i kolika je gustina maske? Nemojte da vređate struku o kojoj nemate pojma niti da uvlačite boga u vaše gluposti. Da li ćete da nosite masku je vaša stvar i u to ne ubacujte druge.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
  • 1

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#1322 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14928 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 05:42 PM

@Serbian_SPIRIT   Ajde vi tamo na nemackim forumima pisite Nemcima da ne nose maske. Sunce i UV zraci nedovoljno brzo uticu na kovid virus, Afrika je primer za to.

@syncemasters  "Nadam se da se brat Dule nije uvredio." Nisam ali bih voleo da si me oslovio sa Veliki brat Dule.

• 0

#1323 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 05:44 PM

• 0

#1324 syncemasters

syncemasters
  • Members
  • PipPipPip
  • 163 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2020 - 05:50 PM

@Dusan011

Oprosti, Veliki brate Dule

Znate li vi uopšte koliki je molekul kiseonika i kolika je gustina maske? Nemojte da vređate struku

• 0

"Лажима је све почело"

#1325 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 05:55 PM

Vidimo se u sobi 101.

• 0

#1326 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 03 August 2020 - 06:00 PM

@Serbian_SPIRIT Ajde vi tamo na nemackim forumima pisite Nemcima da ne nose maske. Sunce i UV zraci nedovoljno brzo uticu na kovid virus, Afrika je primer za to.

@syncemasters "Nadam se da se brat Dule nije uvredio." Nisam ali bih voleo da si me oslovio sa Veliki brat Dule.

Gde sam napisao da ne treba ili da treba da se nosi maska???

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
  • 0

#1327 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5505 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 06:05 PM

Vidimo se u sobi 101.

https://www.youtube....h?v=AhhQK4xc7Ik

• 0

#1328 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 06:15 PM

@Serbian_SPIRIT  Ja to tako shvatio, nasa drzava donese mere da su maske obavezne a ti napises da maske ne stite od virusa i "Da li je treba nositi je vaš izbor i pada pod vašu savest." Kad drzava donese neke mere onda valjda gradjani treba da ih postuju a ne kako ko po savesti. To su ona pravila na koji se neki zale da ne postoje, a postoje samo nece da ih postuju jer im se ne svidjaju.

• 1

#1329 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 06:27 PM

@IgorN   Pre ovako...

Attached Thumbnails

• DajDajDaj.jpg

• 0

#1330 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 03 August 2020 - 06:32 PM

@Serbian_SPIRIT  Ja to tako shvatio, nasa drzava donese mere da su maske obavezne a ti napises da maske ne stite od virusa i "Da li je treba nositi je vaš izbor i pada pod vašu savest." Kad drzava donese neke mere onda valjda gradjani treba da ih postuju a ne kako ko po savesti. To su ona pravila na koji se neki zale da ne postoje, a postoje samo nece da ih postuju jer im se ne svidjaju.

U Nemačkoj se napolju ne nose maske niti su obavezne ne nose ih ni u baštama restorana....

Kako si shvatio prvu recenicu?

• 0

#1331 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 06:53 PM

Ovako sam shvatio, ako zelimo biti kao Nemci onda necemo postupati po zakonima nase drzave vec njihovim. Dakle "U Nemackoj se napolju ne nose maske niti su obavezne", za razliku od nase drzave u kojoj treba nositi masku uvek sa sobom kada izlazimo napolje u slucaju potrebe kad nismo u mogucnosti da na otvorenom prostoru drzimo rastojanje izmedju osoba vece od metar i po, tada stavljamo masku prekrivajuci nos i usta. (isto vazi i u Nemackoj ali eto slucajno si zaboravio da napises jer "maske ne stite" od korone. "... ne nose ih ni u bastama restorana" sam shvatio, izlazite ljudi u baste i restorane i zaboravite da korona postoji. Mozda si trebao da napises da je rastojanje izmedju stolova propisano merama zastite i u Nemackoj.

• 0

#1332 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 03 August 2020 - 08:07 PM

Čime štitiš oči, nosiš zaštitne naočare?

Što volim što znaš šta sam mislio i šta sam zaboravio reći. Nigde nisam rekao šta ko i kako treba da radi, naveo sam primere sa kojima se srećem svakodnevno. Ti bolje znaš šta sam mislio, izgleda taj Picasso wannabe ima i treće oko.

Kako se prenose i šire zarazne bolesti apsolutno ne znaš, to vidim.

• 0

#1333 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 08:23 PM

Za oci se slazem da virus moze da udje preko sluzokoze, ali ako i ti i ja nosimo masku za lice opasnosti nema. Zasto u nekoj normalnoj zemlji ne bismo podelili odgovornost pa umesto da ti ne nosis nista a ja da nosim i masku i vizir dogovorimo se i donesemo mere da obojica nosimo samo maske. U stvari cekaj, pa te mere smo i doneli  #-o

• 2

#1334 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 03 August 2020 - 08:37 PM

...U stvari cekaj, pa te mere smo i doneli  #-o

Molim te citiraj me u kojoj rečenici sam napisao da maske treba / ne treba nositi i/ili sam pomenuo da li su donete mere dobre ili ne.

• 0

#1335 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 08:48 PM

Koja je svrha tvog pisanja u proteklih nekoliko poruka, da moramo da nosimo i naocare zbog neodgovornih pojedinaca koji ne zele da nose maske iz inata? Ajde da pojednostavimo, pitanje za tebe je da li treba svi da nosimo maske, tj. da budemo uzorni gradjani i postujemo donesene mere ili da kako ti kazes "Da li je treba nositi je vaš izbor i pada pod vašu savest.". Ili jos krace da li treba svi da nosimo maske ili kako se kome c'efne?

• 0

#1336 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 03 August 2020 - 09:13 PM

Šta će biti kada ti pojedinci postanu većina, polako i u Nemačkoj postaju, Berlin juče?

Da li je treba nositi je i dalje vaš izbor i i dalje pada pod vašu savest. Da pojednostavim donete odluke se moraju ali i ne moraju poštovati (kao što rekoh spada pod izbor). Ako nekoga zaraziš tim virusom, pored svih mogućih pravnih sankcija (bio ili ne bio sankcionisan), na kraju živiš sa svojom savešću. Kao što vidiš TO JE IZBOR POJEDINCA donosila ili ne donosila vlast mere.

• 0

#1337 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 09:16 PM

OK, ovo sam shvatio kao "kako se kome c'efne"

• 0

#1338 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 03 August 2020 - 09:27 PM

Uvek će tako da bude, samo je problem u tome da je vlast izigrala samu sebe pa je više niko ne sluša. Pričali o tome kako je sve smešno pa posle rekli da niko nije rekao da je smešno. Onda zatvorili ljude u kuće koji moraju da imaju laku fizičku aktivnost (npr. bajpas pacijenti), onda rekli prošlo je pa posle par nedelja u stvari nije prošlo ajmo u karanrtin ponovo. Kako onda misliš da imaš uzorne građane kada ti sam ne znaš šta radiš i onda kriviš druge za svoje greške. Kako misliš da te iko shvati ozbiljno. Nemačka nije uvodila karantin niti je uvodila policiski čas, uveli su obavezne maske u zatvorenom i u prevozu, pozatvarali su sve sem prodavnica hrane, apoteka i prodavnica građ. materijala.

• 1

#1339 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 09:40 PM

Pa sto se onda vise njih buni u Nemackoj nego kod nas?

• 0

#1340 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 09:43 PM

Због чега у кошарци и фудбалу не носе маске за време трајања утакмица? Корона не ради на утакмицама? Или можда стварно не ради?
  • 0

6 članova čita ovu temu

0 članova, 6 gosta, 0 anonimnih korisnika