Jump to content

Fotografije

Corona anyone...?

• Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#1301 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3466 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 10:41 AM

Me ne znam da li si ti spomenuo, nego u svetlu prethodnih zakatancenih crkvenih rasprava mi nekako lepo leglo :).

Па добро, нећемо проширивати да се не би и ова тема закључала. Поред повременог подизања температуре, тема о корони је ипак оправдала то што је ту. :)
  • 0

#1302 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 11:05 AM

Молим те, немој само ти о интелектуалним нормама. :) и о писмености. Транскрипција и запис, младићу, нису исто - термин транскрипција означава пренос текста или дела текста на друго писмо, у овом случају азбуку. Џендер је род, а секс (sex) је пол. Ништа ниси смислено рекао осим што си излио неку огорченост ко зна како накупљену током живота. У одговарању на нечије постове одмах си био личан, тако са пусти те форе ,,морао сам овако”. Могао бих да ти објсшњавам зног чега сам употребио транскрипцију, а не реч на српском, али због чега бих то радио? Насилна задртост просто избија из твојих одговора, не покушавај да то прилепиш некоме другоме, а помало се помаља и фашистоидност у флоскулама ,,поједини слични”, ,,ко све има приступ интернету”, итд. Пре двадесет година су фашистоидне постове свакако брисали.
Младићу, игнориши ме слободно, немој читати ако те нешто написано нервира или се не слажеш, а поготово немој неке твоје унутрашње недоумице приписивати другима.

ajd stvarno izvini ako sam te zbunio sa gomilom reči.... evo ukratko, NE ZVUČIŠ PAMETNIJE ako koristiš strane reči na ćirilici, samo zvučiš nejasno odnosno kao spammer.

i hvala za mladiću, mogu ti biti verovatno otac po godinama

a forum NEMA opciju "ignore user" tako da moram da trpim ovo verbalno brljavnjenje

dok mi ne pukne film i cimnem @ciklo-a da me briše odavde pa nastavi onaniju

• 3

#1303 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 02 August 2020 - 01:46 PM

Ne bih da držim ničiju stranu, ne bih ni da ti "ulazim" u godine, vidim da ih nisi upisao, kao ni "džender" :D, al' mogu ti reći da "zvučiš" puno mlađe nego što verovatno jesi...
Mnogo se brate nerviraš, rekao bih bez razloga, a to nije dobro za zdravlje. Opusti se malo, ne treba ti dugme, pardon, opcija, da bi ignorisao nekog/nečije pisanje. Ako te nervira, ne čitaj. Jednostavno je... ;)

• 2

#1304 himzo

himzo
  • Members
  • 1310 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 02:15 PM

ajd stvarno izvini ako sam te zbunio sa gomilom reči.... evo ukratko, NE ZVUČIŠ PAMETNIJE ako koristiš strane reči na ćirilici, samo zvučiš nejasno odnosno kao spammer.

a forum NEMA opciju "ignore user" tako da moram da trpim ovo verbalno brljavnjenje

Ne znam da li radi ali:

Moja podešavanja -> Ignore preferences

https://www.2bike.rs...ea=ignoredusers

• 2
Pozdrav

#1305 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 02 August 2020 - 02:21 PM

Такое !  :)

• 0

#1306 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 02:34 PM

Ja prob'o samog sebe da ignorisem, ne radi... :)

• 4

#1307 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 02:42 PM

Могао би да ми будеш отац ако имаш најмање 77-78. Не, ниси ме збунио уопште ,,гомилом речи”, јер то што си исписао и није ништа друго него гомила речи. Ниси коментарисао ништа друго, него си првим одговором показао колико желиш да постанеш личан и да некоме евентуално спустиш. Другим си показао да не знаш шта значе појмови које си покушао да објасниш. Младићу. Речи не вређају, само (не)дела, барем нас одрасле. Немој читати, блокирај ме, игнориши или поради на аргументима о писмености и интелектуалним нормама.
  • 1

#1308 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 02:46 PM

Што се мене тиче, ако неко сматра да сам му уместо да коментаришем пост, неки одговор или смисао одговора, обратио лично и коментарисао лично у непримереном тону, увек сам спреман да понудим извињење. Када је у питању заступање ставова и вредности, тада не. :) живи били и короне се решили
  • 1

#1309 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 02:47 PM

Ne znam da li radi ali:
Moja podešavanja -> Ignore preferences
https://www.2bike.rs...ea=ignoredusers

Ето решења :) мирна Бачка што би каз’ли
  • 0

#1310 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 07:28 PM

(link)

• 0

#1311 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 02 August 2020 - 08:03 PM

Да су пили виски, остали би блиски, ал' пили су водку, па ус*али модку...

Алкохол је добар слуга, али зао господар... Ил' то беше за воду важило... :D

Елем, овде код мене у бањи влада апсолутно безакоње и опште расуло. Маса се тиска по шеталишту, баште по кафеима дупке пуне, о социјалној дистанци нема ни говора. Маске носи можда половина људи, вероватно ни толико. Црно нам се пише.

Они који су је донели, шире даље, они који су дошли без, фасују је готово сигурно... Хаос.

Једино музика не трешти на све стране после 23 као обично. Ал' зато пијана омладина урла у повратку са забрањених дружења у глуво доба. Вероватно и не знају да су заражени онако омамљени алкохолом...
  • 1

#1312 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 09:20 PM

Misao dana, bolje biti zarazen omladinac nego zdrav djuturum :)

Kod mene u selu vise ni radnice u marketima ne nose maske, nose onako ispod brade samo. Realno, vjerovatno sam vec rekao ali nikad se nije lose ponoviti, one su do sad morale krepati bar 3x koliko su bile izlozene. Eno njih zive, zdrave i vesele, da ne pisem sta bezobraznije :)

Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
  • 1

#1313 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 August 2020 - 10:17 PM

Могао бих да ти објсшњавам зног чега сам употребио транскрипцију, а не реч на српском, али због чега бих то радио?

Nije nikakva transkripcija to što si stranu reč gender napisao ćirilicom (bilo bi svejedno i da je latinica), jer ta reč u srpskom ne predstavlja nikakav pojam, niti ima značenje. Da proveriš malo ipak svoje znanje?

Čisto da ne pomisle ljudi da si фејк poznavalac (maternjeg) jezika :)
  • 1
Homesick for a place you've never been...

#1314 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationLeva obala Save

Postavljeno 02 August 2020 - 10:27 PM

Obicna maska je dobra zastita i za druge i za onog ko je nosi. Ko nema novca za jednokratne maske, moze da nosi platnenu, otkuva je u dzezvi sa praskom kad dodje kuci, osusi i prepegla na pamuk. Izuzetno postoje osobe koje zbog nekih zdravstvenih problema kao sto je teska devijacija nosa ili HOBP ne mogu da nose masku. Oni i redje dolaze u kontakt sa ljudima da bi se zastitile a kad izadju stave neku maramu preko nosa i usta ili bar vizir nose (koliko toliko da se zastite). Koristim i za visekratnu i za jednokratnu upotrebu maske, cak i dok vozim bicikl ako ispred mene na udeljenosti manjoj od 3 metra vozi neko bez maske bicikl ili skuter (to su uglasnom svi). U mom okruzenju neke kolege (zdravstveni radnici) i njihovi rodjaci zavrsili su na respiratoru, cak i cele porodice, neki su umrli. Moze i pod maskom da se vozi, probala vise puta, jedino sam u sredu morala da skinem masku, prevruce mi je bilo u 13h. U stvari je trebalo bolje da je namestim i da vozim sporije pa bi sve bilo ok. ili da uzmem oni za jednokratnu upotrebu, bolje se podnosi. U dzepu nosim bocicu alkohola da ako slucajno treba da dodirnem masku ili lice prvo dezinfikujem ruke. Rralno trebalo bi nositi i rukavice ali tu sam nemarna i nemam opravdanje za sebe. Jer sto rece jedna doktorka, kad stavite rukavice mala je sansa da cete dirati masku ili lice. Bez rukavica, golim rukama, mahinalno cete to uraditi. Eto sad sam smorila dugackim pisanjem. To je samo moje misljenje. Svako naravno radi po svojim uverenjima, Tako je uvek bilo. Meni je najveci dokaz da sada ima vise i teze zarazenih sto u prva 2 meseca retko koga sam znala da je tesko oboleo ili umro a sada znam mnogo ljudi sa takvim ishodima i povrdjenio su pozitivni na PCR testu.

Naravno, pre neki dan sela sam u kafic sa 4 koleginice i skinule smo maske sto je katastrofa neodgovorno. Iako smo sedele napolju razmak nije bio ni 1m izmedju nas, i tako nekoliko sati. I posle takvih ispada uvek mislim jesam li nekome prenela virus a ja sam asimptomatski nosilac. Jer ako ugrozim sebe to je glupo ali nije protivzakonito i protivmoralno, ali nemam prava da ugrozim druge.  

• 4

#1315 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationLeva obala Save

Postavljeno 03 August 2020 - 12:10 AM

Hocu da kazem da ako vec pravim ispade (a to je jednom u tri nedelje) i nisam uvek bezbedna za druge kako smatram da treba, bar cu to priznati i ispraviti sledeci put. Ne mogu da branim sebe kad evidentno nisam bila u pravu, iako se te koleginice, pouzdano znam, mnogo manje štite od mene i imaju mnogo više socijalnih kontakata od mene. Ali mene zanima moja odgovornost a to je da zastitim druge od sebe i sebe od drugih, jer na druge ljude ne mogu da uticem. Mogu da promenim sebe da mi bude bolje. Na primer da se okruzim slicnima sebi i da ne spustam svoje kriteraijume zarad nekoliko sati opustenog caskanja (koje je moglo da se izvede i da smo samo odmakle stolice po još 1 metar i drzale maske).

• 4

#1316 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 12:19 AM

Nije nikakva transkripcija to što si stranu reč gender napisao ćirilicom (bilo bi svejedno i da je latinica), jer ta reč u srpskom ne predstavlja nikakav pojam, niti ima značenje. Da proveriš malo ipak svoje znanje?
Čisto da ne pomisle ljudi da si фејк poznavalac (maternjeg) jezika :)

Пре свега, то јесте транскрипција. Друго је питање због чега сам употребио управо ту реч која, слажем се, нема значење у српском језику, уместо да напишем да се ,,левичари баве родном идеологијом". Па да ти објасним - баш због левичара и њиховог салонског левичарства у којем се бинџује, апдејтује, апгрејдује и ,,џендеризује", а не ради се ништа суштински левичарски. Дакле, транскрипција јесте, реч џендер која нема значење у српском је транскрибована ради ироније према салонском левичарењу.
:) није да сам морао да ти објашњавам, али хајде. У једном је Бајкгремлин (опа, транскрипција опет, али добро, име је у питању па ваљда нећеш тражити појашњење) у праву - прескочимо садржај који нам се не допада.
  • 1

#1317 syncemasters

syncemasters
  • Members
  • PipPipPip
  • 163 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2020 - 02:07 PM

Smarate više sa maskama i coronom. Bolje prevucite prstom preko krova automobila ujutru kada ustanete, nego što se gušite bez kiseonika pod maskama na 35 °C
  • 4

"Лажима је све почело"

#1318 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 03 August 2020 - 02:31 PM

" Bolje prevucite prstom preko krova automobila ujutru kada ustanete"

Dodatni razlog da nosimo maske stalno kada smo napolju, em sprecavamo sirenje korone em cuvamo pluca. Sto bre ljudi malo ne razmislite sta pisete.

• 5

#1319 syncemasters

syncemasters
  • Members
  • PipPipPip
  • 163 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2020 - 03:17 PM

Maske su propast za ljude sa astmom, devijacijom disajnih puteva, zakrcenim krvnim sudovima i jos mnogo grupa tu spada. Tim ljudima treba koseonik, a maska sprečava dovoljan dotok kiseonika u organizam.

Maska te neće zaštititi od zaprašivanja iz vazduha, jer otrove unosiš i kroz voće, povrće i ostalu hranu.
Živite ljudi kako Bog zapoveda, a ne kako "struka" i satanizam ovoga sveta traži.
Nadam se da se brat Dule nije uvredio.
  • 1

"Лажима је све почело"

#1320 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 03 August 2020 - 03:37 PM

U Nemačkoj se napolju ne nose maske niti su obavezne ne nose ih ni u baštama restorana. Suncokret što ne napisa kako Sunce i UV zračenje utiče na bakterije i viruse i kakav je put širenja zaraza (Vogralikov lanac). Što ne napišete i to da su virusne infekcije kontaktne bolesti. Fligijeve kapi (kako se zovu kapi nastale kijanjem i/ili kašljanjem) imaju određeni domet do 5-7 metara i teške su tako da ne lete/lebde, padaju na zemlju i tu ostaju. Takođe maska vam neće pomoći da se zaštite jer virusi i bakterije ulaze preko sluzokože. Oči su isto odličan ulaz za virus, ne vidim po ulici da neko nosi naočare za plivanje. Maska štiti ljude od vas najviše, manje vas od ljudi. Da li je treba nositi je vaš izbor i pada pod vašu savest.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
  • 0

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika